sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy?

Moim zdaniem; nie (i to bardzo)...
Kolejnemu oszukańcowi przy żłobie pewnie się upiecze (przynajmniej wiele na to wskazuje), wykpi się jakąś niewielką (dla niego!!) zapłatą.

A próba podważenia przez sędziego delegacji ustawowej, którą jakoby przekroczył swoim rozporządzeniem Prezydent RP, jest co najmniej ciekawa (i wygląda na sądzenie po swojemu, czy wręcz obronę oskarżonego: ustawodawca się nie zna, JA wiem lepiej ) ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy?

Wygląda to na ustawkę tak, żeby pozory nieuchronnej i równej z innymi odpowiedzialności osoby ze świecznika establiszmentu władzy były zachowane. Przeciętny Kowalski dostałby wyrok w zawiasach (znam takie za wyłudzenie kredytów) i nie mógłby nawet pisnąć na znak protestu surowości temidy. Niestety, ta sprawa to kolejny przykład, że mamy w Polsce równych i równiejszych wobec prawa.

rudy błazen z druhem

Re: Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy?

Tę równość prawa wobec chłopstwa i jaśnie państwa widzę podobnie.

I o ile wyrok w tej czy innej sprawie przyjmuję z wyrozumiałością (jaką temu czy innemu sędzi daje prawo i własne sumienie), to jednak sędziowanie w Polsce budzi we mnie obrzydzenie: sędziowie władzy, politykom i innym możnym tego świata gotowi buty lizać... zrobią takim prawie wszystko - za wyjątkiem krzywdy...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org