Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do mleczarza |
najpierw chcielisciezniesienia kwot mlecznych teraz zdziwieni źe mleko tanieje takie są prawa ekonomi jeśli czegoś jest zbyt dużo to cena spada wystarczy patrzeć na zboża czy żywiec wiem mleko nie trzymało się tych praw jakoś fimom gdy tracą rynek czy też zmieniają się gusta nikt kasy nie dokłada i w branży rolnej zostaną ci co są mocni reszta odpadnie takie są prawa rynku
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do mleczarza |
tak.
|
|
jakie mleko tanieje gdzie bo na pewno nie w sklepach
|
|
sawicki miał racje jak mówił o rolnikach...brak wspołpracy, wieczne wasnie, zadrosc i chciwosc hamy ze wsi nie potrafia wspołpracowac tylko dupska swego patrzec i nie mysla wogole. ciagle płacza ze im bieda a fury i chałpuy najwieksze i najlpesze musza miec. chciwe jak zydy i zreszta mam ich w ***** tak jak oni maja cała reszte
|
|
ryba22 może i masz rację że żydki. Rolnik trochę jest ograniczony umysłowo więc trzeba na to przymknąć oko, czasem też chamski i trzeba to znieść, ale ich roboty nie chciałbyś wykonywać i mieć tyle obowiązków. Natury wieśniaka nikt nie zmieni tak jak i mieszczucha. Mieszczuch za to wiecznie zazdrosny i mu gula skacze jak nie ma tego co ma niektóry rolnik.
|
|
dla mnie rolnik to biedak nawet jak ma miliony w ziemi czy czym tam. bo w gów...nie sie grzebac to sorry. ale naprawde mysle ze sawicki ma racje jak mówi ze nie potrafia wspołpracowac wogole. polski biznes tez nie robi szału ale juz lataa temu sklepy hurtownie kooperuja ze soba dla osiaagniecia dobra wspolnego i jedostkowego wzrostu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |