Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kara śmierci |
Jesteś za czy przeciw!!?? Cytat: "Policja ustaliła, że poszukiwanego od ponad miesiąca ośmioletniego Mateusza z Rybnika zgwałcili i zamordowali 21-letni Łukasz N. i 25-letni Tomasz Z. Przed zabójstwem bandyci wykorzystali seksualnie chłopca. Przyznali się do tej zbrodni, nie potrafią jednak wskazać miejsca, w którym zostawili ciało. Po raz ostatni Mateusz był widziany 6 lutego. Chłopiec wyszedł z domu, by z kolegami zjeżdżać na sankach. Tego dnia wieczorem rodzice powiadomili policję. Poza rodzicami, policjantami i sąsiadami, chłopca poszukiwali strażacy, strażnicy miejscy i ratownicy z psami, którzy sprawdzili m.in. dworce i szpitale. Komunikaty o zaginięciu chłopca podały media. - Podejrzani zostali zatrzymani w lutym tego roku do innej sprawy prowadzonej przez rybnickich policjantów. Łukasza N. zatrzymano 17 lutego, a Tomasza Z. - 21 lutego. Obaj byli tymczasowo aresztowani - powiedział Jacek Pytel z zespołu prasowego śląskiej policji. Nie chciał powiedzieć w związku z jaką sprawą obaj mężczyźni zostali już wcześniej zatrzymani. Według nieoficjalnych informacji, prawdopodobnie chodzi o gwałt na 12-letniej dziewczynce. Ustalenie, że mogą oni stać za zabójstwem Mateusza było możliwe dzięki pracy policji i prokuratury rybnickiej. - Mężczyznom przedstawiono zarzuty zabójstwa i zgwałcenia ze szczególnym okrucieństwem. W swoich wyjaśnieniach sprawcy przyznali się do popełnienia zarzucanych im czynów - powiedziała prokurator Katarzyna Wojtas z Prokuratury Okręgowej w Gliwicach, która prowadzi śledztwo. Mężczyźni przyznali się, że 6 lutego zaczepili chłopca, pobili i pozostawili w nieznanym miejscu na mrozie. Jak mówili, byli wtedy tak pijani, że nie mogą wskazać miejsca, w którym zostawili ciało. Według katowickiego dodatku do "Gazety Wyborczej", która w piątek napisała o zatrzymaniu zabójców, Łukasz N., podejrzany wcześniej o gwałt na 12-latce, w czasie długiego przesłuchania przyznał się także do gwałtu na Mateuszu. Powiedział, że zrobił to ze wspólnikiem Tomaszem Z. Bandyci mieli skatować Mateusza do nieprzytomności, bo ten zagroził, że opowie wszystko mamie. Prokurator postawił obu oprawcom zarzut zabójstwa. Zostali tymczasowo aresztowani. " Tekst wrzucilem po to, aby zilustrowac sytuacje w ktorych kara smierci jest moim zdaniem zasadna. Czekam na Wasze opinie...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kara śmierci |
Kara śmierci dla takich przestępców powinna być!!
|
|
ja jestem zdecydowanie za karą śmierci...!!! Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
jestem za ale nie w formie krzesla elektrycznego tylko np powieszeniu na jakims slupie za rece i pozostawieniu na pastwie losu takiego obywatela niech meczy sie jak moze bo co to za smierc bez zadnych mek
|
|
Polecam wczortajszy wywiad z posłem Janem Jarotą w Radiu Nadzieja na temat przywrócenia Kary śmierci w Polsce. Oto link to tego wywiady: http://www.jarota.pl/?sr=!czytaj&id=150&m=fakty&dz=fakty&x=0&pocz=0&gr=&PHPSESSID=fa199b6ed4cdbb2309cedf862bd274bb
|
|
w Polsce nie powinno byc kary śmierci!! powinno natomiast sie mówić współwięźniom za co siedzi osadzony a nie chronić jeszcze pedofili czy morderców rodziców!! bigi2004
|
|
Wystarczy że powiedzą w Zakładzie Karnym za co siedzie wszystkim więźniom i on już będzie miał karę śmierci...:]
|
|
kara smierci :) się należy Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
ZA! Ten bandytyzm sie zmnijeszy moze troche. Bo raczej na większy monitoring to nie ma co liczyc, bo bida w państwie!
|
|
co jest z wami??
|
|
Kara śmierci zdecydowanie NIE. Poza tym kto będzie ich zabijał? Może Wy - zwolennicy kary śmierci? ;) Co będzie jak sąd się pomyli? Co jeśli można ich zresocjalizować? Weźmiecie odpowiedzialność za czyjąś śmierć? Są ciekawsze kary niż kara śmierci, która jest najbardziej prymitywną karą jaką sobie można wyobrazić. ![]() Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
Kara śmierci zdecydowanie TAK
|
|
Ja jestem jednak na nie. Przede wszystkim ze wzgledu na mozliwosc pomylki. Powinno jednak byc dozywocie bez mozliwosci przedterminowego zwolnienia, a nie tak jak teraz. Zero przepustek i do ciezkich robot, a nie darmowe wczasy na koszt panstwa. Jak mu bedzie zle, to sie sam przekreci ;)
|
|
ja jestem za nie. co da usuniecie problemu ? trzeba go zwalczac a nie usuwac. w niemczech pedofili leczy sie pradem ;] usadza sie go na krzeselku, podpina kabelki i pokazuje zdjecia malych dzieci. jak zaczyna sie podniecac to dostaje 220V, i tak samo powinno byc w polsce. kara smierci tu nic nie da. tymbardziej ze jest praktycznie bezbolesna ;]
|
|
proponuje żebyś się zajał inną lukturą??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
ja mysle podobnie do Dran'a, dodalabym jeszcze obowiazkowa kastracje 'na w razie czego'
|
|
haha dla ciebie jest kara śmierci ....hehe kieeeeeeeeeelo
|
|
Za karą śmierci jestem na nie ale kastrować pedofilow można;] Prawdziwych Przyjaciół Na Palcach Ręki Zlicze Gdy Odejde Zapalą Na Grobie Znicze!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |