Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Plusbus |
Jeździł ktoś Plusbusem? Bilet za złotówkę? Fake czy serio tak tanio? Bo coś podejrzane...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Plusbus |
jak z duzym wyprzedzeniem to tak, jak na stronie ---------------------------------------------
|
|
1 zł bilet + 1 zł za rezerwację + 0,10 za bilet na sms
|
|
nie jest tak fajnie,bo trzeba im podawac swoje dane poufne płacąc przelewem czy kartą. poza tym : \"Ten temat powinien być wykasowany jako reklama. Poza tym uwazam ze ludzie nie powinni dawać im się łapać na przynętę w postaci tymczasowych znizek na bilet. Proszę pamiętać,ze na końcu z przynętą jest haczyk w postaci uzaleznienia. To prawda,ze mamy demokrację i kazdy musi się mierzyć z konkurencją,a wygrywa ten,kto daje lepsze warunki. Ale jest jedno ale. Nasz pks to firma społecznie użyteczna,która obsługuje wszystkie kursy i trasy które są potrzebne naszemu łomżyńskiemu społeczeństwu,a których to tras nikt z prywatnych przewoznikow nie bedzie chcial obslugiwac. Po prostu ma w nosie taki nieopłacalny biznes. Trzeba,by nasz pks starał się być atrakcyjny i lepszy od jakichkolwiek przewoznikow,to logiczne. Uwazam,ze w tym musi to przedsiebiorstwo jeszcze bardziej wspierać nasz samorząd ,miasto . Moze tez dobrym rozwiązaniem byłaby częściowa prywatyzacja z pewnymi warunkami jak np utrzymanie wszystkich dotychczasowych kursow lokalnych,kontrola cen by nie poszly nagle w gore i kontrola zatrudnienia,tak by to bylo ok. Podsumowałbym tak,ze trzeba nam mądrych rządzących\" .
|
|
A ja się cieszę, że dla Żaka powstała w końcu konkurencja. Narzucał takie ceny, że bardziej opłacało mi się nieraz jechać do Zambrowa by wsiąść w Podlasie Express. Teraz z Żaka przesiadłam się na PlusBusa i jestem zadowolona. Po pierwsze mają mniej przystanków więc choćby na lotnisko jadą ponad pol godziny mniej...poza tym ceny...czasem 2 złote najdrożej płaciłam 26 zł na Okęcie. W Żaku często było to 50 zł (na zachodni tym samym autokarem 27 zł)...23 złote za odcinek Wawa zachodnia - okęcie to było lekkie przegięcie. A nie zawsze chciało się z bagażem targać do skm-ki. Teraz często zamiast samochodem jezdze do wawy autobusem. Ze względów czysto ekonomicznych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |