środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Klima w aucie

Witam,
gdzie najlepiej w łomży według was jechać żeby sprawdzić nabić i odgrzybić klimę? Kupiłem auto i nie dmucha więc chcę sprawdzić czy jest sprawna szczelna itp? Może nie najtańsze miejsca (ale też w granicy rozsądku bo po co przepłacać? )ale aby było solidnie i pewnie.
dzięki

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Klima w aucie

Ja i znajomi korzystamy z zakładu:
DANIEL RACZKOWSKI
18-400 ŁOMŻA
UL. WOJSKA POLSKIEGO 181
TEL. 600124487
AUTOX@OP.PL

i szczerze polecam. To jest za Fadomem i stacją paliw zaraz w lewo.
(miałem ubytek już w chłodnicy i uciekał czynnik) nabił mi czynnikiem tym co widać wycieki jak się zaświeci światłem chyba ultrafioletem i on jest gęstszy. I tak ponad sezon przejeździłem bez wymiany chłodniczki.

nikt nic więcej nie doda?
jeszcze jakies firmy? czy tylko jedna w lomzy godna polecenia jest?

maxus za orlenem na piłsudskiego

kolego nikt w łomży nie naprawi ci klimy ---wszyscy tylko nabijaja i to wszystko co potrafia.Jesli jest jakiś problem to odsyłaja od elektryka ze to nie ich działka i tak w koło macieju.Do tego nawet nabijaja klime jak jest nie sprawna co jest zwykłym wyciaganiem kasy bo aby nabić klime porzadnie i do końca to musisz właczyć ja zeby kompresor zadziałał to tyle....
Jesli chcesz tylko nabić to jedz byle gdzie ceny maja wszyscy takie same ... jesli cos naprawic to powodzenia ....

koszt nabicia to ok 130 zł wszedzie

jedz na pryme

Dzięki za odpowiedzi !
Kolego on804 właśnie nie wiem czy mam sprawną i szczelną ;/ Bo to że nabiją a na drugi dzień czynnik ucieknie to wiem :) Dlatego pytam o jakiś w miarę sprawdzony warsztat co by to porządnie zrobili :)

Jak mechanik podłącza maszyne do klimy to widzi czy jest tam jakis gaz czy nie. Jeśli nie to wtedy powinien sprawdzić szczelność wykonując próbę azotową (za dodatkową opłatą). Jeśli jest nieszczelność to szuka tej nieszczelności. Profesjonalny serwis nie bedzie nabijał klimy jeśli jest nieszczelność bo wtedy są reklamacje. A sprawdzenie klimy od strony elektrycznej nie powinno zająć elektrykowi dużo czasu.

Borys0877 ----zgadza sie tylko w łomży masz taki zakład który w razie potrzeby naprawi w 100%pod wzgledem mechanicznym czy też elektrycznym ??? bez odsyłania od jednego warsztatu do drugiego klime???

Oczywiście że są... maxus na Piłsudskiego lub Bosch zrobią Ci wszystko profesjonalnie

Pr4zejedz sie do Szopy Kupiski stawowa

auto-klinika łomza ul sosnowa 1 , osiedle maria, tam najlepiej z klima

Polecam warsztat Dannego ul.Sikorskiego.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org