Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pies zaginął |
Witam, pewnie nie pierwszy raz pojawia się taki temat (czy zajawka), ale teraz dotknęło to mnie. Zaginął mój pies (a właściwie piesek - bo to yorko podobne stworzenie). Stało się to 5 czerwca (piątek) około godz. 16, przy domu na Wojska Polskiego 12 (naprzeciw bloków). Cechy charakterystyczne: dość długa sierść, szary łepek. Piesek być może wydostał się za ogrodzenie posesji, ale raczej (niestety) został zabrany. Tu chciałabym dodać jeszcze kilka słów. Posesja jest ogrodzona, jest to dorosły pies 3,5 letni, stąd sam raczej nie wyszedł (nie miał takiego zwyczaju, a codziennie był wyprowadzany na dłuższy spacer). Raz już się zdarzyło, że przez \"omyłkę\" został zabrany przez dzieci - \"bo myślały, że to ich\". Po poszukiwaniach, rozwieszeniu ulotek, w końcu - chyba mamę, ruszyło sumienie (albo coś innego) i oddała psa. Czyli tamten przypadek zakończył się \"happy endem\". Stąd podejrzewam, że tym razem mogło być podobnie. Niestety, nie widać cały czas wejścia na posesję i niestety jest ono dość dostępne. Chodziłam sobie po mieście (w trakcie tych spacerów), widziałam mnóstwo takich psów za ogrodzeniami posesji, nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby otworzyć furtkę, złapać psiaka za sierść i w nogi - a tak to chyba wyglądało w tym przypadku. Natomiast ten rejon Łomży \"cieszy się\" raczej złą sławą - duża ruchliwa ulica, słynny \"Trójkąt łomżyński\" w pobliżu i stała trasa do sklepu znanego jako \"Czarny Kot\". W każdym razie wniosek jest jeden - zdziczenie obyczajów i zachowań ciągle rośnie, czego ta sytuacja jest przykładem. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i w miarę możliwości proszę o pomoc Bogna Podaję jeszcze nr do kontaktu: 600301494, 662217811
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pies zaginął |
\"pióro masz lekkie\", dobrze się czyta, lecz ponad wszystko przebija Twoja wielka arogancja; pomyśl, że sama też mieszkasz w tej niesławnej (wg Ciebie) okolicy pani Trójkątko łomżyńska;
|
|
Prosisz o pomoc, ale w czym? Mamy pomóc Ci zmienić miejsce zamieszkania czy mentalność sąsiadów? Na Twoim miejscu w pierwszej kolejności szukałabym jednak psa - opisałabym dokładnie wygląd i pokazała kilka zdjęć, ale może mam niestandardowe podejście do takich sytuacji :)
|
|
tak z ciekawości, co to ten sklep znany jako \\\"Czarny Kot\\\"?
|
|
monopolowy
|
|
i zoologiczny :D
|