czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
karta wędkarska łomża

Gdzie można wyrobić kartę wędkarską w Łomży, ile to kosztuje , jak wygląda sprawa z opłatami, czy są testy? Mam 22 lata

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: karta wędkarska łomża

Słyszałem tez ze wystarczy sama licencja żeby łowić w Narwi, jak to się ma do karty?

Kartę wędkarską musisz mieć zanim wykupisz licencję. Wystarczy, że udasz się do sklepu wędkarskiego i tam dowiesz się o o egzamin następnie w Starostwie wydadzą ci kartę. Potem kupujesz licencję i tu musisz wybrać jaką bo są dwie i z nimi jest taka paranoja, że szkoda gadać. Niby dwie ważne, ale dzierżawcy wód kłócą się chyba ze sobą.... Popytaj w sklepach wędkarskich.

Egzamin na kartę zdaje się w sklepie wędkarskim na Al. Legionów naprzeciwko Stokrotki, koszt egzaminu to chyba 30zł, Pan egzaminator zada ci kilka pytań z regulaminu PZW (np. wymiary i okresy ochronne ryb),jeśli zdasz (pytania nie są trudne ;-) , samą kartę wyrobisz w starostwie (koszt 10zł).... no i jesteś wędkarzem (karta jest ważna dożywotnio). Ale żeby wędkować na danym łowisku musisz posiadać zezwolenie inaczej licencje od dzierżawcy (koszt około 130zł).

do poprzednika a nie wiesz czy np ze strażą rybacką trzeba im coś zgłaszać znajomy muwił że coś nie zgłośił a na Narwi jak łowił dali mu mandat?że do nich nie zgłosił jakiegoś numeru karty rybackiej? pozdrawiam

Do jojo 1403, dziwna sprawa, podczas kontroli trzeba mieć kartę i licencję na dany rok ale żeby coś zgłaszać..... nie słyszałem. Chyba, że sprawa dotyczy \"nieważnej\" licencji, tzn. w sprzedaży są dwa wzory licencji sprzedawane przez dwóch dzierżawców i ci dzierżawcy mocno się kłócą o to która jest ważna. Jeżeli kontrola była od jednego dzierżawcy a znajomy miał licencje od tego drugiego to mogli się czepnąć.... choć podobno bezprawnie. Wiem, że dziwne to wszystko i ciężko to zrozumieć ale jak nie wiadomo o co chodzi.... Pozdrawiam.

to teraz ktora licencje kupic od 1 dzierzawcy czy 2 zeby nie bylo problemu na przyszlosc , moze ich pogodzic i z siata pochodzic hmmmm

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org