Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ważne! Wyrzuciłeś swojego pasa, albo zamierzasz?? |
Post kierowany do osób, które wyrzucają swoich przyjaciół w okolicznych wioskach i lasach. Dla waszego skromnego sumienia - nie łudźcie się, że wyrzucając psa, kota blisko osady ktoś go przygarnie. Nie pomoże też wyrzucanie razem z zwierzęciem reklamówki z jedzeniem. Te zwierzęta przeżywają dramat. Nie rozumieją co się z nimi stało i dlaczego. Są przepełnione strachem, umierają z głodu, pragnienia, lub potrącane przez samochody. Ludzie je przeganiają, biją, nierzadko przywiązują im puszki do ogonów. Jak mają szczęście to dostaną coś do jedzenia, ale ludzie nie chcą ich karmić, aby nie przychodziły później na ich podwórko. Czasami ktoś przygarnie, ale to wyjątki. Pies żyje kilkanaście lat, więc jak często mogą przygarniać??!! Widziałam wiele takich wyrzuconych, przestraszonych psów. Nie pozwalały komukolwiek się zbliżyć, aby znowu nie doznać zawodu. Są nie ufne, a ich serca złamane. Mają wypisany ogromny zawód w oczach, że wyrzucił je na bruk ktoś kogo kochały i były mu wierne. Boją się dać pogłaskać. Widziałam jak były potrącane przez samochód. Jak były widłami wyrzucone z podwórka. Dlaczego do cholery wyrzucacie je na wsi?? Że niby taka sielanka je tam czeka? Wsi spokojna, wsi szczęśliwa!!?? Czekają je tam pachnące lasy i kurki na podwórkach, które będą mogły sobie upolować??!! Pies jest zwierzęciem, które żyje przy człowieku! Zrobiłeś coś, aby znaleźć mu nowy dom?? Cokolwiek?? Zanim usiądziesz kolejny raz w kościelnej ławie, pójdziesz do spowiedzi - nie zapomnij o tym! Powiedz że wyrzuciłeś w lesie psa i idź później do komunii. Smacznego...Leciwa, kłamliwa, zdradziecka kreaturo ludzka!! Chcesz przez chwilę poczuć, co czuje twój wyrzucony na ulicę pies?? Masz odwagę? To polecam: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17926829,Bity__kopany__szczuty__oblewany_farba__Sfilmowali.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ważne! Wyrzuciłeś swojego pasa, albo zamierzasz?? |
Psy szczekają, karawana idzie dalej... Daj Boże żeby w tym temacie coś się zmieniło :-(
|
|
Człowiek człowiekowi potrafi wsadzić nóż w plecy.A co dopiero zwierzakowi.Przykre to jest ,ale prawdziwe.:(
|
|
monika lepiej pilnuj swojego pasaja ---------------------------------------------
|
|
mądre słowa. inwalidzi umysłowi.
|
|
\"Wsi Spokojna Wsi Wesoła czyli welcome to Podlasie Podlasie to miejsce które nazywamy najgorszym piekłem dla zwierząt. Bezpańskie psy masowo błąkające się po ulicach, co rusz kolejny. Zapłodnione suki co cieczkę rodzące kolejne szczeniaki, którymi beztroskie dzieci rzucają niczym piłkami. Na całym Podlasiu kilkanaście wolontariuszek, które codziennie muszą oglądać dramat czworonożnych przyjaciół...(...)\" reszta tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.839404482763260.1073742044.167056143331434&type=1
|
|
MonikaKK ostatnio w ciagu zaledwie tygodnia oddalam 2 psy do schroniska. i 3 ponad miesiac temu. jeden to byl duzy mieszaniec ktory kulal na lapke. nastepny to szczeniak jeszcze mlekiem bylo od niego czuc, o malo nie wpadl pod kola samochodu dostawczego. wszystkie 3 psy biegaly kolo blaszaka. PRZYPUSZCZAM ze kazdy wyrzucony z okolic lomzy. Jedno w tym jest dobre ze puszczaja je tam gdzie sa ludzie a nie zabijaja albo nie przywiązują do drzewa w lesie. ps. do debila ktory wyrzucil szczeniaka : JESLI JESZCZE RAZ WYRZUCISZ TAKIE MLODE ZWIERZE TO WYPUSC GO DO KOGOS NA DZIALKE A NIE NA RUCHLIWA ULICE GDZIE PIES LECI DO WSZYSTKIEGO CO SIE RUSZA.
|
|
Idioci wyrzucają, bo ciężko jest napisać ogłoszenie, na szczeniaki są chętni, sama miałam niedawno, 5 sztuk, kundelki, rozeszły się migiem, okazało się, że więcej jest chętnych, niż szczeniaków. Nie spodziewałam się, że jest takie zapotrzebowanie na małe psiaczki. Ale chamom nie chce się nawet pofatygować, żeby napisać 2 słowa: oddam szczeniaka.
|
|
Miałam żółwia, kota, psa, teraz mam 2 koty i nie wyobrażam sobie, żebym miała wyrzucić albo skrzywdzić jakiekolwiek zwierzę... prędzej skrzywdziłabym człowieka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |