wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

 Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Proszę o podpowiedzi gdzie w Łomży dostanę nierafinowany olej kokosowy. Za informacje z góry dziękuję ツ

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

w Łomży nigdzie. Polecam stronę ,,Rafineria Gdańsk\"

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

W Łomży rzeczywiście nigdzie. W paru sklepach nikt o takich cudach nie słyszał, a w pozostałych nie potrafili go ściągnąć. Zostaje internet lub większe (bardziej rozwinięte ;)) miasto.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Nie jestem pewien czy nierafinowany, ale na Księżnej Anny (za stokrotka) w sklepie ze zdrową żywnością taki jest.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

zobacz na rogu broniewskiego od farmera,tam jest taki sklepik zielarski,powinni mieć

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

W tesco widziałem jakieś kokosowe

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Będąc z ciekawości spojrzałem i akurat tego jednak niema.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

w blaszaku na Legionow widzialam kilka dni temu - napewno jest.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Widziałam ten olej dzisiaj w ekoaptece na ul. Ks. Janusza obok poczty. Kosztuje około 35zł

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Najlepiej kupić tutaj http://www.sklepzezdrowiem.pl/pl/p/KSYLITOL-CUKIER-BRZOZOWY-1000-g-1-kg/1767 , jest tanio, a z dostawą nie ma problemów, ja jestem bardzo zadowolona :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

http://sklep.szarlat.com.pl/p,olej_kokosowy_extra_virgin_bio_200ml,168,54.html


ul. Broniewskiego

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Najlepszy Olej kokosowy : Extra Virgin Tłoczony na Zimno firmy WISH . Polecam . Więcej informacji na jego temat znajdą Państwo tutaj :
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3788543,olej-kokosowy-100-bio-extra-virgin-tloczony-na-zimno-gdzie-kupic-wlasciwosci-opinie,id,t.html
Sam spożywam i jestem bardzo zadowolony kiedyś miałem problemy z cholesterolem, dziś jestem zdrów jak ryba.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Olej kokosowy zawiera około 98 proc. nasyconych kwasów tłuszczowych. Jest to fakt podkreślany i przedstawiany jako jego główna zaleta. I faktycznie to duży plus, ale dla producentów słodyczy, do wykonania których trzeba używać tłuszczów stałych (nie płynnych), tanich i łatwych do pozyskania. Tłuszcz kokosowy i palmowy zastąpiły używane niegdyś tłuszcze zwierzęce. Konsumenci, niestety, nie mają się z czego cieszyć, bo tak duża zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, przyjmowana z pożywieniem, sprzyja chorobom serca i rozwojowi innych, tak zwanych, chorób cywilizacyjnych.

Jak podają entuzjastyczne reklamy oleju kokosowego, jego \"podstawowe kwasy tłuszczowe nasycone to kwas laurynowy 44-51 proc., kwas mirystynowy 13-18 proc,. kwas palmitynowy 8-12 proc.\" Podręczniki żywienia i dietetyki z kolei, uświadamiają, że pośród wielu kwasów tłuszczowych to właśnie laurynowy i mirystynowy najbardziej wpływają na rozwój miażdżycy i wzrost poziomu złego cholesterolu. A to prowadzi do nadciśnienia i innych chorób serca. Poza tym olej kokosowy jest trudno przyswajalny i ciężkostrawny.

Sprawdzając dalej informacje o oleju kokosowym dowiadujemy się, że \"zawiera niewielkie ilości NNKT, dlatego jest bardzo mało wrażliwy na utlenianie, nie wymaga więc przechowywania w lodówce. Tym samym nie jest podatny na jełczenie\". To prawda, że ma tak niewiele Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych, z których najpotrzebniejsze nam są omega-3 oraz omega-6, i dlatego nie stanowi wartościowego, prozdrowotnego produktu spożywczego. W dodatku z tego samego powodu nie jest też użyteczny do produkcji kremów kosmetycznych, odżywek itp.



Jak podaje podręcznik kosmetologii, ze względu na swoje właściwości tylko oleje zawierające NNKT biorą udział w procesach biochemicznych w skórze, m.in. procesach regeneracji naskórka. Aby kremy zawierające NNKT nie jełczały, producenci dodają do nich przeciwutleniacze, choćby witaminę E. Gdy nakłada się np. na włosy preparaty z tłuszczem kokosowym uzyskuje się \"błyszczące włosy”, jak po posmarowaniu każdym innym tłuszczem. I właśnie ze względu na nie rozpływający się tłuszcz, olej kokosowy jest dodawany do kosmetyków natłuszczających, chroniących przed wodą morską i promieniami słonecznymi (tworzy ochronną warstewkę). Zapobiega utracie wilgoci z naskórka. Służy też do produkcji różnych mydeł.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Olej kokosowy wykorzystywany jest również do produkcji niektórych leków, a zwłaszcza czopków doodbytniczych i globulek dopochwowych oraz maści i past, bo nadaje tym preparatom \"poślizg” i odpowiednią strukturę.

Reklamy mają rację - olej kokosowy dobrze sprawdza się jako preparat do masażu, bo pozostawia na skórze cienki filtr i zmniejsza uczucie naciągania skóry, chroniąc ją przed mechanicznymi uszkodzeniami.

A jeśli chodzi o jełczenie oleju kokosowego, to trzeba wyjaśnić, że świeży, surowy tłuszcz kokosowy łatwo się utlenia. Zaczyna wówczas wydzielać nieprzyjemny zapach i ciemnieje (aż do odcieni brązu). Rafinowany olej kokosowy jest biały, a surowy (Oleum Cocois crudum) – żółty.

I jeszcze jedna ważna sprawa - reklamy głoszą, że wysoka zawartość kwasu laurynowego (nazwa systematyczna - dodekanowy) ok. 50 proc., jest pożyteczna i podobna ilości w składzie mleka matki. I dlatego olej kokosowy jest dla ludzi pożyteczny i polecany. Otóż w mleku kobiecym są: kwas oleinowy, palmitynowy, linolowy, stearynowy, mirystynowy i laurynowy. A tego ostatniego ledwo ok. 4 proc.

Niektóre ośrodki naukowe donoszą o prowadzonych badaniach nad aseptycznym działaniem oleju kokosowego. Na przykład, jeden z nigeryjskich uniwersytetów sprawdzał wpływ wędzenia w dymie kokosowym na trwałość przetworów z ryb. Jak się zapewne wszyscy spodziewamy, końcowy produkt był trwalszy, można go było dłużej przechowywać, niż nie uwędzony.

Za to w Athlone Institute of Technology (AIT) z Irlandii sprawdzano wpływ oleju kokosowego na patogeny działające w obrębie jamy ustnej. Naukowcy stwierdzili, że właściwości antybakteryjne ma olej kokosowy, ale tylko poddany działaniu pewnych enzymów, niejako przez nie \"przetrawiony”. Olej surowy tych właściwości nie ma. Zmodyfikowany enzymami olej silnie hamował wzrost większości szczepów bakterii Streptococcus mutans oraz Streptococcus - które są główną przyczyną próchnicy zębów.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

boczek cwaniak z warszawy próbuje pozycjonować gówno warte produkty ...

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Zamów przez internet.
To nie odzież nie musisz przymierzać.
A jak zależy ci na markowym to wejdź na http://perlynatury.com/
Ja tam kupuję i jestem zadowolona.
Zawsze też jest Alegro :-)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Już od dawna kupuję olej kokosowy w sieci i używam go np. do robienia różnych maseczek. Przy regularnym stosowaniu, skóra wygląda znacznie lepiej i dużo lepiej odżywiona.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Ja też kupuję w sieci. jest znacznie tańszy.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Dlaczego tłuszcz kokosowy jest szkodliwy i należy ograniczyć jego spożycie?
Dlaczego słyszy się tyle negatywnych opinii na temat oleju kokosowego?



Tumblr_ltef841ubn1qcnb3lo1_500_large
źródło: http://xscreamxpartyx.tumblr.com/
 
Jak zwykle chodzi o pieniądze, koncerny farmaceutyczne, patenty i władzę. To wszystko prowadzi do błędnego informowania społeczeństwa, stwarzania nieprawdziwych reklam, produkowania niezdrowych - chorobotwórczych produktów, a w konsekwencji do tworzenia chorób, a chory człowiek przecież musi korzystać z opieki lekarskiej i faszerować się lekami..





Problem z definicją tłuszczu.

Tutaj sprawa wygląda nieco inaczej. Jeśli pojawia się słowo: zdrowie, zaraz za tym słyszymy, że trzeba dbać o siebie, ograniczać tłuszcze, dużo się ruszać. No właśnie... trzeba ograniczyć tłuszcze, a olej kokosowy to tłuszcz nasycony! Więc o co tu chodzi? \"Bardzo mało ludzi odróżnia średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe w oleju kokosowym od długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych w mięsie i produktach.\"
Problem tkwi po prostu w naszej niewiedzy. Myślimy, że jest tylko jeden rodzaj tłuszczu nasyconego, tego, który powoduje głównie choroby serca. A dlaczego jest mało publikacji na ten temat? Dlaczego nawet lekarze nie potrafią tego wyjaśnić?

Bruce Fife pisze w swojej książce opowiada ciekawą historię jak tłuszcze kokosowy i palmowy zostały wypchnięte z rynku, okrzyknięte niezdrowymi. W wielkim skrócie możesz przeczytać ją poniżej...


 Badania nad tłuszczem kokosowym okazały się bardzo przydatne szczególnie w latach 50. ubiegłego stulecia,. Wtedy odkrywano powoli, że olej kokosowy ma właściwości lecznicze. Wszystko skończyłoby się dobrze gdyby nie Amerykańskie Stowarzyszenie Producentów Soi (ASA).... Połowa lat 80. zapisała się w historii badań nad olejem jako jedna wielka wojna olejów tropikalnych. Nagle w mediach słyszano, że trzeba unikać nowo odkrytych olejów tropikalnych! Stał się on zagrożeniem, wszędzie mówiono, że jest tłuszczem nasyconym i powoduje zawały serca. Produkty zawierające tłuszcz kokosowy lub palmowy były reklamowane jako szkodliwe i niezdrowe.
Co ciekawe w tym samym czasie w kinach ludzie masowo kupują popcorn przygotowany na oleju sojowym. Ale działania ASA rozpowszechniły się także na producentów żywności, którzy korzystając dotychczas z olejów tropikalnych zaczęli przerzucać się na oleje sojowe, restauracje również nagle stosowały oleje roślinne, głównie z uprawianej soi. Myślę, że jest to dobre miejsce by powiedzieć też czym są te, rzekomo zdrowe oleje reklamowane przez ASA...
Olej sojowy to uwodorniony olej roślinny (przede wszystkim z soi uprawnej) - jeden z najbardziej szkodliwych dla zdrowia olejów stosowanych w diecie!! \"Oleje uwodornione zawierają tyle samo tłuszczu nasyconego co oleje tropikalne, ale nie tworzą się one z łatwo trawionych średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, które znajdują się w oleju kokosowym - składają się natomiast z toksycznych kwasów tłuszczowych trans.\"

Efekt działań stowarzyszenia był taki, że do początku lat 90. ubiegłego stulecia rynek olejów tropikalnych drastycznie się skurczył. Triumf ASA został ogłoszony w mediach jako zwycięstwo w walce z olejami tropikalnymi. Udało im się wyeleminować konkurencję. Ale by dodatkowo umocnić swoją pozycję stworzono kolejną kampanię: stworzono kryzys zdrowia.

Stowarzyszenie ASA w 1986 roku napisało i wysłało pismo \"Zestaw o walki z tłuszczem\" do rolników uprawiających soję uprawną. Zachęcało ich tym samym do pisania do różnego rodzaju urzędników państwowych. firm produkujących żywność, lekarzy, stowarzyszeń skupiających osoby przewlekle chore protestów przeciwko wdzieraniu się \"nasyconych tropikalnych tłuszczów, jak olej palmowy i kokosowy.\"
Mężczyźni - dostali swoje zadanie, teraz czas na kobiety. Rodziny rolników uprawiających soję uprawną były zachęcane do rozgłaszania po całym kraju informacji na temat cudownych, leczniczych właściwości soi, w ten sposób wywierano nacisk na władze i społeczeństwo. Różnego rodzaju stowarzyszenia przyłączyły się do tego, nie mając wiedzy na temat tego, ze wszystkie tłuszcze nasycone są takie same, a różnią się długością łańcucha. Wydano błędne broszury zawierające niewłaściwe informacje w opisie biochemii tłuszczów, całkowicie mylne stwierdzenia co do struktury olejów - a, że przeciętny obywatel nie miał o tym pojęcia -ślepo wierzono w szkodliwość tłuszczów tropikalnych.
Oliwy do ognia dodał Phil Sokolof, milioner w 1988 roku wykorzystując medialną koniunkturę. Najprościej mówiąc: stać go było na to, by w gazetach zamieszczać całostronicowe reklamy, oskarżające firmy produkujące żywność o zatrucie Ameryki olejami tropikalnymi. Jego radykalne nastawienie do tłuszczów nasyconych spowodowało, że fikcja zaczęła triumfować nad faktem.....


Badania, które zostały zagłuszone powyżej opisanym działaniem mówią m. in.:
mieszkańcy wysp Pacyfiku, stosujący tradycyjne jedzenie, bogate w tłuszcze tropikalne, nie chorują na choroby serca, są jednymi z najzdrowszych ludzi na świecie,
naturalny olej koksowy, jako część normalnej diety, nie m wpływu na poziom cholesterolu we krwi,
nieuwodorniony, nierozcieńczony olej kokosowy nie ma żadnych skutków ubocznych,
olej kokosowy jest najzdrowszym olejem na ziemi,
tłuszcz kokosowy można używać do leczenia wielu pospolitych chorób,
tłuszcz kokosowy jest wykorzystywany w szpitalnych roztworach dożylnych karmieniu poważnie chorych pacjentów,
stanowi główny komponent mieszanki dla niemowląt, ponieważ dostarcza wielu tych samych składników, co mleko z piersi matki.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Tak w ogóle to opinia odnośnie produktów prozdrowotnych jest taka, że powinno się spożywać produkty swojego regionu. Dlaczego? Bo organizmy przez wiele pokoleń przyzwyczajają się do produktów dostępnych w zasięgu ręki.

Tak naprawdę kokos to nie orzech, jak się powszechnie o nim mówi, ale pestkowiec lub - według niektórych - ziarniak. Po rozłupaniu można go jeść na surowo, suszyć, zamrażać lub wytwarzać olej. Tłuszcz ma konsystencję masła, dlatego często jest wykorzystywany jako dodatek do pieczywa lub jako zamiennik masła w pieczeniu. Najczęściej jednak używa się go do smażenia.

Tradycyjna dieta mieszkańców wysp Pacyfiku składa się z dużych ilości kokosa i jego przetworów, dlatego przypuszcza się, że niska zachorowalność na choroby serca lub nadwagę to właśnie wynik spożywania orzechowych rarytasów. Problem jednak w tym, że część lekarzy jest innego zdania.

Szkodliwe związki

Olej kokosowy ma wielu zwolenników, którzy zachwalają jego wyjątkowo cenne właściwości kulinarne. Jest znakomity do smażenia i pieczenia, nadaje potrawom egzotyczny posmak. Czy jest coś, co powinno nas wstrzymywać przed zbyt częstym jadaniem oleju kokosowego?

- W skład oleju kokosowego wchodzi mieszanina kwasów nasyconych – najwięcej laurynowego i mirystynowego. Kwasy tłuszczowe nasycone mają udowodnione niekorzystne działanie na wzrost aktywności płytek, działając tym samym prozakrzepowo (zwiększenie skłonności do zakrzepów w naczyniach), ponadto powodują wzrost stężenia lipoprotein LDL, sprzyjając rozwojowi miażdżycy. Kwasy tłuszczowe nasycone mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka, więc nie muszą być dostarczane z pożywieniem, w przeciwieństwie do kwasów nienasyconych – tłumaczy lek. med. Anna Senderska, specjalista medycyny rodzinnej, internista, dietetyk w Centrum Medycznym ENEL-MED. - Jednakże zaleca się, aby do obróbki cieplnej, np. do smażenia, stosować tłuszcze stabilne termicznie i o niskim poziomie utleniania, a do takich należy właśnie tłuszcz kokosowy, a także smalec.

Kontrowersje wokół oleju

Zwolennicy tłuszczu z orzecha kokosowego mówią, że pobudza przemianę materii, redukuje niekorzystny tłuszcz i zapobiega jego osadzaniu w komórkach organizmu.

- Producenci tłuszczu kokosowego zarzucają innym koncernom - produkującym przede wszystkim olej sojowy - antyreklamę tłuszczów tropikalnych w celu zwiększenia sprzedaży swoich olejów - mówi lekarz. - Ci pierwsi przytaczają argument o dobrym stanie zdrowia i niskiej zapadalność na choroby układu krążenia (miażdżycę) wśród ludności wysp Pacyfiku. Moim zdaniem nie jest to wystarczający powód. W dodatku nie jest on poparty badaniami klinicznymi (jak to jest w przypadku tłuszczów roślinnych), ponieważ dieta tych ludzi generalnie jest uboga w tłuszcze zwierzęce, obfita w ryby, warzywa i owoce, więc najprawdopodobniej właśnie ona przyczynia się do niskiej zachorowalności na wyżej wymienione choroby, a nie samo stosowanie oleju kokosowego.

Licz calorie

Myśląc o wyborze oleju wiele osób zwraca uwagę na jego kaloryczność. Czy pod tym względem olej kokosowy wygrywa z innymi?

- Kaloryczność wszystkich tłuszczów jest zbliżona: 1 g produktu dostarcza 9 kalorii – mówi Anna Senderska. - Osobiście nie widzę jednak ewidentnych przeciwwskazań do stosowania tego tłuszczu. Musimy jednak zachować umiar i nie zastępować nim oliwy z oliwek, oleju rzepakowego czy oleju lnianego – dodaje.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Niedługo okaże się, że ten olej kokosowy jest szkodliwy, tak samo jak to, że masło było szkodliwe, a teraz okazuje się, że tłuszcz mleczny nie jest taki zły.

Reklama dźwignią handlu. Cuda się zdarzają jedynie na szklanym ekranie...

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

www.piatnica.net


Cudze chwalicie swego nie znacie !!!!!!!


Piątnica ma można zamówić przyjechać odebrać albo kurier przywiezie :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Stacjonarnie u nas to może być ciężko, ja zamawiam online, nierafinowany i w 100% organiczny: TUTAJ, a wcześniej miałam przywieziony przez koleżankę z Niemiec z jakiejś promocji.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

noo to nieźle się robisz w konia :P 42 zł za 200ml :P dobry olej kosztuje 35-40 zł za 900ml :D zmień sklep. O dobrych właściwiościach oleju można wyczytać na http://www.zdrowyportal.pl/1956/olej-kokosowy-10-wlasciwosci-leczniczych-oleju-kokosowego/ ostatnio jest szalenie popularny w kręgach medycznych ;) zrobił furorę.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Od dawna kupuję olej kokosowy w sklepach internetowych. Ceny o wiele niższe a przy okazji robię większe zakupy. Do tego wygodnie, kurier przywozi paczkę do domu.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Kupuj przez internet. Przynajmniej się nie nabiegasz za nim :). Bo w Łomży może być z nim ciężko.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

olej kokosowy rafinowany i nierafinowany w Ryneczku Przpraw na Kś Anny szeregówki na wjeździe w osiedle oraz oleje z Olejowego Raju

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Zawsze można taki olej zamówić w internecie w jakimś bio sklepie. Warto zwrócić uwagę na jego jakość. Moja żona zamawia tutaj: https://swojskapiwniczka.pl/pl/p/Olej-kokosowy-Extra-Virgin-tloczony-na-zimno%2C-nierafinowany-tluszcz-900ml-Swojska-Piwniczka/1714

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Oj, w Łomży to ty chyba nie kupisz.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

W Łomży nie widziałam oleju kokosowego. Ja zawsze kupuję olej nierafinowany w sklepie http://sekrety-natury.pl/33-oleje , bo to sprawdzony przeze mnie sklep i ma dobre ceny.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Piszą głupoty ja olej kokosowy kupiłam w małym sklepiku na Kś.Janusza a i w kauflandzie też kupisz.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Olej kokosowy znajdziesz w Eko Sklepie na ulicy Księżnej Anny 6E. Mają słoiki 900ml 500ml lub 30ml ,,do torebki\". Dużo taniej niż w stokrotce i sprawdzone.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

W Łomżyńskiej Wędzarni na Wojska Polskiego ostatnio widziałam.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

maksik w eko sklepie na księżnej anny mają te oleje kokosowe w takiej samej cenie jak na tej twojej stronie internetowej z tym, że tam są na miejscu i nie płaci się za wysyłkę

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Przez internet w wielu miejscach, w Łomży - szczerze mówiąc nie wiem. Myślę, że warto sprawdzić sklep, o którym mówił mój przedmówca.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Gorgio ha ha ha rzeczywiście tanio. 18 zł za 270ml. Na księżnej anny w eko sklepie kupuję za 34 zł aż 900ml! Niektórzy to chyba naprawdę lubią przepłacać. Myślą, że na necie wszystko taniej.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Ja polecam go kupić na stronie: https://ekopaka.pl/ . Mają tam szeroki asortyment, można tam również kupić olej kokosowy, nierafinowany.

https://ekopaka.pl/

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: olej kokosowy nierafinowany - gdzie w Łomży kupię?

Podobno nie jest tak zdrowy jak sądzono...

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 


 Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:
   
Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.


Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne


Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org