wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
państwo karze dzieci i rodzinę!!!

Nasi ( p) osłowie którzy przed każdymi wyborami licytują się dla której partii przyszłość polskich rodzin jest priorytetem właśnie zdecydowali o tym by ich organ wykonawczy zatrzymywał prawo jazdy trzeżwym kierowcom którzy bardzo często są jedynymi żywicielami swoich pociech.Gdy przyjmowali tę ustawę do wyborów było jeszcze daleko więc w głębokiej d... mieli co pomyśli ciemny lud.Ale przyszły jedne wybory na jesieni będą parlamentarne i znowu rodzina (na kilka dni) będzie najważniejsza.Wstyd a może nawet i hańba dla p.Kopacz,Kaczyńskiego,Milera i Piechocińskiego,nie wyłączając pana Dudy tego od SOLIDARNOŚCI .Pijakom za kółkiem prawko odbierać nawet dożywotnio ale za przekroczenie prędkości przez ojca pozbawiać dzieci chleba,książek ,zabawek to pozbawienie godności małego człowieka.W kraju kierowców jest pewnie ze 20mln (bez imunitetu) czas żeby ktoś przed wyborami o nich pomyślał a miejsce w sejmie ma jak w banku.Ten głupi przepis musi zostać cofnięty,a celebrytom z polskiego sejmu podziękujmy w jesiennych wyborach bo oni oderwani są od rzeczywistości od 25 lat.Gdyby ktoś założył partię Wkurzeni Kierowcy pl. 20% poparcia ma jak w banku .Nie dajmy sobą pomiatać. kierowca.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: państwo karze dzieci i rodzinę!!!

Co za głupoty.
Ciekawe co byś pisał, gdyby jakiś kierowca jadący za szybko zabił Ci dziecko? Dalej myślałbyś, że nowe przepisy są przeciwko rodzinie i dzieciom???
Wg mnie bardzo dobrze, że zaostrzono kary za zbyt szybką jazdę. Niech każdy jeździ zgodnie z przepisami i nikt nikomu prawa jazdy nie odbierze. Ci, którzy jeżdżą za szybo sami są sobie winni, jeśli stracą prawo jazdy.

Jeżdząc i obserwując \" poczynania\" pewnych siebie kierowców bardzo mądrze, że wprowadzono taki przepis, nauczą się co niektórzy rozsądku na drodze!

Biedronka myślę że naprawdę jesteś zielona albo jesteś szczęśliwą posiadaczką imunitetu(sędzia,prokurator)lub nigdy nie siedziałaś za kółkiem.Nie ma takiego kierowcy na świecie który nigdy nie przekroczył prędkości choćby przez chwilę nieuwagi.Wiem że 50km więcej to sporo ale zdarzyć się może.Ktoś kto porusza się tylko z buta nic nie straci śpij spokojnie.

Oczywiście że dobrze zrobili. Co mnie obchodzi że ktoś się spóźni do pracy, jeśli potrąci mnie albo moje dziecko. Nie mam immunitetu, jestem kierowcą, ale jestem za surowym karaniem ludzi, którzy nie szanują życia innych. Ich życie, ich sprawa, ale często cierpią osoby niewinne. A żywiciel rodziny niech najpierw pomyśli, potem robi, a nie odwrotnie.

yogii, skoro spieszy ci się tak bardzo, to kup sobie helikopter. Do celu dotrzesz szybciej i bez korków.
Skoro ktoś robi prawko, to godzi się na obowiązujące prawem przepisy. A skoro nie potrafi ich uszanować, to dla mnie równie dobrze może zabawić się pistoletem w rosyjską ruletkę.
W innych krajach nie ma takich problemów, bo i inna kultura jazdy. Prawko w mieście powinno się ostrzegawczo odbierać już po przekroczeniu prędkości o 30 km/h a nie 50 km/h, zwłaszcza w miejscach gdzie występują przejścia dla pieszych. Prawo i tak jest zbyt liberalne.

Ja jestem kierowcą i o 50 km nie zdarzylo mi się przekroczyć dozwolonej prędkości to nie jest 10 ani 20 km więcej! Nie jesteśmy sami na drodze i trzeba o tym pamiętać, a idiotom którzy dość często z tego co obserwuję wymijają na podwójnej ciąglej pod górę ciąg samochodów zabierałabym prawo jazdy!

Oj, autor się nie popisał... Co to za temat w ogóle??

Masakra ...

Zgadza się w innych krajach jest kultura ale policjant tam jest w służbie dla dobra obywateli a nie jak u nas Często zachowują się jak gestapo i tylko nabijają poprawę statystyki w ich notowaniach. Więc pytam czy ten kto dokonał przestępstwa a nie wykroczenia został odpowiednio ukarany? Osobiście nie znam takiego przypadku żyjemy w państwie bezprawia dla tych co mają immunitet czy układy w tym porombanym systemie i zabije ci dziecko na drodze może jedyne to co wtedy powiecie? Ciekaw jestem który poseł otworzył placówki nauki jazdy . Więc podsumowując to huk z tym krajem

Ja uważam, że zmiana przepisów była oczekiwana przez \"normalnych\" użytkowników naszych \"marnych dróg\". Trzeba \"zdjąć\" pedał gazu przede wszystkim w przejeżdżanych po drodze miejscowościach. Oczywiście dla bezpieczeństwa ich mieszkańców. Dla pijaków \"za fajerą\" to ostatni dzwonek, aby zrozumieli, że nie ma litości dla tego typu zachowań. Czy jeden z drugim nie potrafi zrozumieć, że zamawia się piwo z sokiem, kiedy jedziesz autem ?!?

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Konsul, owszem, żyjemy w państwie o pokrętnym rozumowaniu, tego nie kwestionuję.
Zauważ jedno, samochód to nie zabawka. Ktoś kto tego nie rozumie nie powinien w ogóle dostać prawa jazdy, a jeździć innymi środkami komunikacji. Nadmiernej prędkości nie tłumaczy pospiech, wystarczyło wyjechać 5-10-15-lub więcej minut wcześniej. Statystyki jednoznacznie mówią, że to nadmierna prędkość, wyprzedzanie w miejscach niedozwolonych czy na trzeciego, wymuszanie pierwszeństwa oraz jazda po pijanemu doprowadzają do kolizji lub tragicznych wypadków. I to w miejscach gdzie nie ma żadnych mierników prędkości.
Czy to policjant lub polityk każe łamać ci przepisy?
Drogi mamy jakie mamy, ale to na prostych odcinkach tych dobrych dróg najczęściej dochodzi do wypadków.
Z takim rozumowaniem można równie dobrze dać małpie naładowany pistolet.

Wytłumacz mi również, co w takiej sytuacji czuje rodzina, która przez takiego spóźnialskiego lub ewidentnie łamiącego przepisy doprowadzającego do wypadku, traci kogoś bliskiego, również osobę która ma rodzinę i ją utrzymuje.
Dlaczego osoby jeżdżące prawidłowo to frajerzy, a osoby je łamiące to kozacy? Pokrętne rozumowanie.

Dlaczego osoby jeżdżące prawidłowo to frajerzy, a osoby je łamiące to kozacy? Pokrętne rozumowanie.

kukułka tu się z Tobą zgodzę!

kukulka i tu masz rację tylko niech dadzą kary za przejście na czerwonym poza pasami przejazd rowerem przez pasy (zebrę) czy ci ludzie nie narażaja zdrowia i życia innych? Czy ci co mają immunitet i uważają się za krulów szos to jest ok? Nie jestem za ani przeciw ale prawo powinno być dla wszystkich.....

Masz rację odnośnie prawa, bo w naszym kraju są równi i równiejsi. A prawo powinno być jednakowe dla wszystkic, bez wyjątków.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org