niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
usługodawcy internetowi w Łomzy

Witam mam pytanie o firmy oferujące dostęp do internetu w Łomży, chodzi mi o ich adres i ewentulanie ceny usług wyłączając TP S.A.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: usługodawcy internetowi w Łomzy

Ist
ul. Mazowiecka 6H
18-400 Łomża
tel (0-86) 219-08-41

59 zł/ miesiac

jezeli mieszkasz w rejonie ist to wal tam a nie bedziesz zalowal!!

Ist podobno jest najlepszy,ale ja jakos nie moge sie doczekac na podłaczenie od tej firmy.Po przejeciu klientow z firmy Nord Com, Ist deklarował ze podłaczenie bedzie 1 lipca,a mamy 3 sierpnia i jakos firma nie wywiazała sie z umowy.Po telefonach do firmy ciagle jest tłumaczenie ze jeszcze około 2 tygodni.Sam nie wiem kto teraz jest dostawca tego internetu bo chodzi TRAGICZNIE. Po telefonach do Nord Comu z pytaniem co sie dzieje z internetem pada odpowiedz ze teraz za to odpowiada firma Ist.Jak dzwonie do Ist to mowia ze podłacza za 2 tygodnie- i tak w koło macieju.

Pozdrawiam

Dyzmir

Ale ogólnie, gdy już znajdziesz się w IST, chyba nie będziesz żałował ;)

"Netster" ul.Wojska Polskiego 119, tel/fax 2169038

NETSTER 512kb/s-54zł

A jaka jest jakość usług w "Netsterze". Czy prędkość sciągania i wogole działania internetu jest dobra, tzn, taka jaka powinna być przy 512 kb/s ??

Pozdrowienia :)

Ja tam nigdy nie narzekałam na IST, to bardzo dobra firma i namawiam do podłączenia neta w tej firmie, Internet rzadko kiedy się psuje, już nawet nie pamiętam kiedy nie było neta ;-)

Jestem zmienna jak pogoda,
czasem zbyt pewna siebie,
ale przeciez to nie powód,
aby dzisiaj zmienic siebie!!!!

Czemu nie TPSA? Np. neostrada 512 - umowa na 3 lata - średno za m-c 46,66 zł? Sam chyba przedłużę umowę w tej opcji. Mam neostradę od 2 lat i awarie były dosłownie dwa-trzy razy.

A wszystko b. drogo...:(
Najdrożej w Europie!

miałem mieć w IST i na szczęście powiedziałem że niestety nie chcę mieć od nich neta, a na dodatek jak Nord Com dał wszystkich swoich abonentów im i będąc tym przekazanym z Nord Comu wolałem wziąść neta z Vectry i jest dużo lepiej niż w NordCoie.

multimedia 512 za 25 zł mam jest extra

Dyzmir (---.elomza.pl)
widze ze juz jestes podlaczony do ist masz na mysli chyba ze jeszcze jestes droga radiowa podlaczony... nie martw sie bank ze to zrobia;]

Marcin_23 musze cie uswiadomic ze zle zrobiles:) mam kolege co mial w vectrze i zmienil na ist i od razu mowil ze lepiej o 100%

multimedia 512 za 25 zł mam jest extra
nie wierze w to na pewno jest jakies wytlumaczenie moze masz tylko na 6 miesiecy a potem masz za 59 dziwne kolega ma 128 chyba a placi 39 chyba
gdzie sens, gdzie logika?

Alter Ego zgadam sie z toba, jest najdrozej w europie...szkoda

bob neozdrada...czytalem ze bardzo duzooooo klientow po umowie na jeden miesiac ktora obowiazywama jakis czas temu chcialo zalozyc na tam jakis okres ktory bylk w umowie....jakze sie zdziwili jak podlaczyli na nowo....o wiele gorszy transwer! nie polecam

to ja jestem najlepszy za 128 płace 60 zł o zgrozo szeptel jest do bani

radeusz chlopie ile ci jeszcze zostalo umowy....? lekka przesada 60 za 128!! dajcie spokoj!

nie smiejcie sie glosno jeszcze rok beda na mnie zarabiac

Dzieci postawily mnie w sytuacji bez wyjscia chcialy neta na gwiazdke, no a w miejscowosci gdzie mieszkam to tylko szeptel albo TP. Żeby było śmieszniej TP orzekło że drogą radiową się nie da i musiałem wziąć szeptela bo mam akurat stacjonarny z tej sieci. Myślałem ze będzie łatwiej, no i było łatwiej i szybciej ale nestety dużo drożej, cholera to jeszcze półtora roku zostało. Myślicie że można jakoś renegocjować warunki umowy ?

bartek1988 z ta Neostrada to nie przesadzaj, bo ja mialem Neo dlugi czas, opcje 512 a chodzila 768 i bylem bardzo zadowolony. Zrezygnowac musialem z powodu przeprowadzki. Przerwa w dostawie netu zdarzyla sie moze ze 2-3 razy na 3 lata i byly to krotkie przerwy. Ja naprawde na nich nie narzekalem. Wszystko chodzilo tak jak powinno. A co do tego miesiaca testowego, to nie wiem czy to bajki czy prawda. Zauwaz tylko, ile osob wtedy wzielo swiadomie za darmoche wiedzac, ze wcale nie beda przedluzac, czym tylko spowodowali gigantyczne kolejki i problemy dla osob, ktore chcialy sobie na stale podlaczyc.

Z multimedia to ja sam nie wiem jak jest, wczesniej mieli strasznie cwaniackie te promocje. A teraz moze i jest tak jak ludzie pisza, chociaz nie chce mi sie wierzyc. I skoro maja taka super duper promocje, to czemu slowa o niej na stronie nie napisali ?? Moze ktos przytoczyc dokladne warunki promocji?

Vectra jest po prostu droga i slyszalem, ze ostatnimi czasy tez nie chodzi jak powinno.

Z IST korzystalem jakis czas wynajmujac mieszkanie, musze powiedziec ze net fajnie chodzi, naprawde wysokie transfery i hub DC to duze plusy. Gdybym mial oceniac to chyba faktycznie oferuja najlepsze warunki w Lomzy. Jak wszedzie sa minusy, najwiekszy to zakaz podlaczenia drugiego komputera (co jest maksymalnie upierdliwe), doplata za zewnetrzne ip.
W krytykowanej neostradzie mialem to bez problemu, do tego miejsce na serwerze www itp. No i poki co tez mam podlaczenie radiowe i nie moge sie doczekac kabla... Jeszcze cierpliwie czekam, ale chwilami nerwy mnie szarpia na dzialanie tego netu. Nie mam pojecia jak ludzie w Nordcomie to wytrzymywali... Na razie podpisalem umowe i czekam, zobaczymy jak to bedzie dzialac. Jak za bardzo zmeczy mnie odrywanie sie od roboty, zeby zona mogla odpalic gg, czy przejrzec materialy do pracy, to moim drugim wyborem na pewno bedzie Neostrada.

Radeusz albo renegocjowac albo sprawdz jaka jest kara za rezygnacje i zobacz czy Ci sie kalkuluje. Nie wiem jak teraz szeptel chodzi, mialem od nich net, na samym poczatku, jak dopiero wprowadzali radiowke, myslalem ze sie potne przez nich :P Niby stale lacze, a netu czesciej nie mialem niz mialem.

każdy dostawca internetu ma swoje zalety i wady. w porównaniu do NordComu jak na tą chwilę Vectra jest lepsza, przynajmniej nie ma tak jak w NordComie, że zgłaszałem brak internetu to potrafili zrobić i za 2 dni znów to samo.

radeusz co zrobic...takie zycie...

Dran musze ci powiedziec, ze czytalem w gazecie o tym...duzo nie napisali kilka linijek...ale sedno sprawy bylo takie ze klienci czuli sie oszukani...ja sam nie uzywalem neo+, ist caly czas wiec nie wiem jak to wyszlo...ale chyba jak to napisali to chyba nie byla opinia jednej osoby i z tego sensacje zrobili...

pozdrawiam

Marcin_23 tak...slyszalem to samo...nordcom juz nie ma internetu ist wykupilo go a teraz to kwestia czasu na rozbudowe swojego imperium ;>
hehe wiadomo tego sie nie zrobi w tydzien...trzeba kopac, kable rzmiescic itp. ist bedzie na jesieni proponowalo voip (sieciowe rozmowy glosowe(zobaczymy jak to bedzie)) tez ulice niemcewicza i inne ktore sa obok tez bedzie ist:) czyli bedzie mozna powiedziec,ze ist bedzie najwieksza firma oferujaca internet z dostepem do sieci lokalnej (LAN) jest jeszcze sieciowe tv...co ja tu bede gadal to samo kazdy pisze;]

Marcin_23, ale to ze chodzi lepiej niz w Nordcomie to jeszcze nie znaczy, ze ogolnie jest najlepszy ;) Moze po prostu nie wiesz co mozesz miec za ta cene. Jesli nie przeszkadzaja Ci ograniczenia typu 1 komp podpiety, to transfery w IST czesto masz np. 200-400 KB/s, lacze 512 to ok. 80KB/s wiec jak widzisz chodzi naprawde szybko. A ze jest lepiej niz w Nordcomie to ja sie nie dziwie, bo jakby bylo gorzej to bym sobie wlosy z glowy powyrywal ;) Nordcom to tragedia.

Bartek1988, moze i nie wymyslili, nie wiem. Ale skoro tyle osob wzielo na miesiac i porezygnowalo, to moze glupio im bylo przyznac ze specjalnie to zrobili? Ja mialem neo w tym samym czasie i zadnych spadkow nie odczuwalem. Fakt, ze neostrada moze roznie dzialac w roznych regionach roznie, moze gdzies klopoty byly...

Dran nie chodzilo mi o to, ze brali na miecha i jak co do czego to po miesiacy rezygnowali bo nie pasowal im transwer tylko jak po miesiacy pytali sie czy chca dalej miec neo+ to brali ale po tym jak zadlarowali, ze biora to wtedy transwer sie pochrzanil;]

Wiesz co "Sebek04" ? , wygląda na to że na tym forum często wypowiadają się handlowcy dostawców internetowych, bo takie pianie o super hiper firmach jakoś wygląda mi na marketing w szmirowatym wydaniu. Jest kilku co nawet powielają te same zwroty w różnych postach pod różnymi nickami.
Lepiej po prostu porównaj oferty i dowiedz się o czym nie mówią i nie piszą te super hiper :-))

dla mnie najlepszy internet to Vectra,mam najwyższy pakiet 1mb i chodzi elegancko, przy tym wogóle nie ma awarii i do tego tanio ;-))

Drede kogo np podejrzewasz? Ja tam uwazam ze super hiper firm nie ma, ale na pewno sa lepsze i gorsze, czy tez oferowane warunki moga konkretnym osobom odpowiadac mniej lub bardziej. Ale chyba warto o tym pisac, zawsze lepiej wiedziec co kto oferuje, a najwiecej prawdy dowiesz sie od uzytkownikow... Jak firma o czyms nie mowi, to jak on ma sie tego od nich samych dowiedziec? ;)

Kudwa mówię ,że mam 512 za 25 zł w Multimediach - cena gwarantowana na 2 lata bez żadnej ściemy

cennik 128- 15 zł

256-- za 20zł
516 - za 25zł
1 - za 40zł
2 z za 60zł

mam i ściągam filmy i mp że aż huczy

Łyso wam nie?

Kto ma znajomości w GS-ie to i ciągnik wyniesie:

Aha z promocji mam też 25 kanałów za 12 zł na 2 lata

mozesz podac namiary? mam w "introlanie' nie narzekam ale cenaaaaaaaa 57 zlocisz /miesiac

bagrmosen

taaaaa??

Internet 512+ 1) Opłata miesięczna 78,68 zł 17,31 zł 95,99 zł 65,56 zł 14,42 zł 79,98 zł Maksymalna szybkość transferu 512/256 kbps; dynamiczny sposób przydzielania adresów IP, limit danych 15GB 3), 200 MB przestrzeni dyskowej dla Abonenta z możliwością założenia max. 3 kont e-mail oraz założenia strony www.

potwierdzenie?
http://www.multimedia.pl/a0b099fdc764bf78730c68653fb3e230

Dyzmir przeciez Ty juz masz ist - (---.elomza.pl). Ist przejelo siec nordcomu juz 1 lipca, tylko nie ktorzy nie maja jeszcze doprowadzonych swiatlowodow (np. konst 3 maja), ale mimo tego net i tak smiga duuuzo szybciej niz w nordcomie.

Czy ty "pabloz4" to masz taką bujną wyobraźnię czy ktoś ci takich głupot nagadał??
Ja mam neta w Multimedia i za 128kb/s płacę 49zl

Aktualna oferta Multimedia:

256 kb/s - pierwsze 3 miesiące za 1 zł, potem 49 zł miesięcznie
512 kb/s - pierwsze 3 miesiące za 1 zł, potem 59 zł miesięcznie
1 Mb/s - pierwszy miesiąc za 1 zł, potem 89 zł miesięcznie
2 Mb/s - pierwszy miesiąc za 1 zł , potem 139 zł miesięcznie

Jeżeli ktoś by miał watpliwości co do ceny to prosze zajrzeć:
http://www.multimedia.pl/a0b099fdc764bf78730c68653fb3e230

Mam za 25 zł 516 bo jest promocja i ceny takie jak podałem . Wiem że wam łyso bo przepołącacie ale podpisaliście takie umowy i narazie tyle musicie płacić:
Cennik z promocji

128- 15 zł
256-- za 20zł
516 - za 25zł
1 - za 40zł
2 z za 60zł

Nie wierzycie to dzwońcie doi Multimediów
Aha z promocji mam 25 kanałów za 12 zł

Wszystko z cenami gwarantowanymi na 2 lata

Potwierdzam tą ofertę, o której mówi pabloz4 - widziałem ulotkę Multimedii. Dziś koledze zakładają- mówił, że nie ma haczyków.

jest haczyk ;-) a tym haczykiem są limity

Acha, no to sprawa jasna. A jakie to konkretnie limity?

przecież wszystko na stronce pisze ;-))

dla 512 to jest 15Gb

pabloz4 a dolicz do tego abonament za kablówkę? ile Ci wtedy wychodzi?

http://di.com.pl/news/14519,1.html

radzę poczytać :) NeoSHIT SuX ;')

Witam.
Najlepszym usługodawcą internetowym w Łomży jest Vectra. Brak żadnych limitów i bardzo korzystne ceny.

Głos Rozsądku

Można mieć te ceny podane wyżej mając kablówkę za 5,49 albo nie mieć kablówki wcale .I co dalej łyso?

wcale nie lyso....

No wlasnie, moglby ktos wreszcie opisac dokladne warunki promocji w multimedia? a nie tylko cene i predkosc?

san se zadzwoń szkoda klawiatury

607 248 040 - fajna lalunia tylko nie terez bo śpi

gwarancja ceny 2 lata konto 200MB
serwer gier bezbł
wsparcie techniczne infolini
0801706801

Internet, promocja 25zł Multimedia (mogę przepisać cesją, wyjechałem z Łomży) - jeżeli jesteś zainteresowany zadzwoń 609478195

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org