wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MainpulaAborcja tylnymi drzwiami - skandal

Przeczytalam przed chwilą artykuł "Aborcja tylnymi drzwiami" i jestem zniesmaczona i zadziwiona, że jakikolwiek serwis umieścił takie bzdury na swojej stronie.

Wierzę, że autor artykułu odpowie mi na pewne wątpliwości. Przepaszam bardzo ale jacy "Komentatorzy zgodnie stwierdzają, że jej celem jest podjęcie debaty na temat całkowitej legalizacji aborcji i tylnymi drzwiami wprowadzenie jej w Polsce"? Ma pan na myśli Wierzejskiego i Giertycha?

A co do Helsińskiej Organizacji Praw Człowieka to jest ona znana z walki o to aby prawa człowieka zawarte w konstytucji były poprostu respektowane.
Wybaczy pan ale słowa "każdy wie" to pisało się w artykułach partyjnych zgodnie z jedynymi słusznymi poglądami. Ja np nie wiem, że Fundacja mówi wiele o resocjalizacji a mało o karaniu. Nie wiem czy pan używał kiedyś i lewej półkuli...zapewne przydząc się przymiotnikiem, ale jaki jest sens wsadzania do więzenia alimenciarza. Po to by nauczył się kminy i służył za obiekt seksualny dla wyżej postawionych w hierarchii więźniów? A może wszystkich od razu do gazu?

Wydaje mi się rzeczą logiczną, że skoro w kodeksie zagwarantowane mamy prawo do wykonywania badań prenatarnych w okreslonych przypadkach to obowiązkiem lekarzy jest tego przestrzeganie. Chyba normalne. Jak panu ktoś ukradnie portfel to pan także ma prawo zgłosić złamanie prawa. Tylko, że pan jawnie bagatelizuje tragedie rodzin dotkniętych ciężką niepełnosprawnością.

Kolejna rzeczą z jaką się nie zgodzę jest to, że manifestacje mają przygotowywać do wprowadzenia adopcji dla par homosekualnych. Zapewne nie rozmawiał pan nigdy z żadnym homosekualistą. Skąd wiec wie pan czego oczekuje to środowisko? Niebywała emaptia i przenikliwość.....
Może oni chceliby poprostu życ w tolerancyjnym kraju, gdzie czołowy polityk z rządzącej partii nie będzie wykrzykiwał haseł "pedały do gazu" jakich używal niegdyś sam Hitler.

Artykuł jest żałosny i ordynarnie stronniczy. Celowo łączy pan sprawy aborcji z homosekualizmem. A ma się to jak pies do jeża.

Abstrahując, skoro krytykuje pan Helsińską Funadację zapewne jest pan wielkim obrońcą godności człowieka o której tak wiele rozprawiają wszyscy popierający pro life. Dlaczego więc nie zrobicie nic by człowiek żył w człowieczych warunkach i nie musiał dokonywać tragicznych wyborów. Najśmieszniejsze, że nie poświęcił pan ani wersa na temat dramatu tych pań, ich rodzin, a przedewszystkim dzieci. Gdzie podziała się wrażliwość Wszechpolaka?

A co do prowadzących serwis 4lomza to nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale umieszając na stronce tak niskie i stronnicze artykuły pozbawiacie siebie kszty obiektywizmu. A chyba o obiektywizm w dostarczaniu informacji chodzi najczęściej mediom. Myle się?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MainpulaAborcja tylnymi drzwiami - skandal

Witam!
Justynko można zgadzać sie lub nie z danymi poglądami ale pisać:

"A co do prowadzących serwis 4lomza to nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale umieszając na stronce tak niskie i stronnicze artykuły pozbawiacie siebie kszty obiektywizmu. A chyba o obiektywizm w dostarczaniu informacji chodzi najczęściej mediom. Myle się?"

Wszystkie media są stronicze. Informacje podają ludzie, a ludzie zawsze mają jakieś poglądy. Nawet jak podają fakty nie są obiektywni.

Prosty przykład wojna w Libanie.
Jedna stacja poda dzisiaj Hezbollach ostrzelał rakietami na terytoriu Libanu, w odwecie armia Izraelska zbombarodwała Bejrut.
Druga stacja poda Samoloty Izraelskie zbombardowały Bejrut w odwecie hezbollach ostrzelał rakietami terytorium Izraela.

Obie stacje podały te same dwa fakty, ale widz jest manipulowany. I tak z każdą informacją, o komentarzach już nie wspomnę.

A tak na koniec, podobno w Polsce jest wolność słowa.

Pozdrawiam!

Okej. Tylko wydaje mi sie, że prowadzący serwis mają głowy wypełnione czymś zwanym substancją szara i jednak skoro prowadza serwis informacyjny umią spośród różności czyli tzw"śmietnika informacji" wybrać coś wartościowego.
A tobie podobały się treści zawarte w artykule?

autor artykułu Andrzej Jarota-------pożyteczny idiota!!!!! albo 70-letni dziad ,ktoremu się przypomnialo "jak to drzewiej bywało"

bagrmosen

Justynko,
daj sobie spokój - mówić do niego nie ma sensu, to już łatwiej nauczyć grać na giełdzie Rocha Kowalskiego. Przecież widać, że koleś posługuje się utartymi określeniami i hasłami z prasy kościółkowej, odrzucając ze wstrętem własne myślenie. Mówiąc do niego racjonalnie, wykazując jego błędy tracisz czas, bo jego się nie da wciągnąć w rzeczową debatę. Andrzej Jarota kiedyś już pisał na forum. Tzn. zamiast pisać wklejał pod różnymi ksywkami (Sars, wic) gotowe artykuły z "Naszego Dziennika" robiąc z siebie pośmiewisko. No, ale cóż - jaki poseł z ojca, taki "dziennikarz" z syna.

A ja się cieszę, że istnieją osoby patrzące na kwestie poczynań Helsińskiej Fundacji z bardziej odległej perspektywy i nie oceniają jej na podstawie ładnej nazwy, lecz rzeczywistych działań.
I tylko przykre jest, że forumowicze obrzucają błotem osoby, które odważają się wyrażać odmienne poglądy.

Niezłe wypociny Panie Jarota "Wybawco Narodu" jak to ktoś kiedyś słusznie napisał o Panu. Oczom nie wierzyłem co czytam. Żałosne poprostu.... I to na stronie głównej 4lomza? Czy tu ktoś selekcjonuje materiały do zamieszczenia?

Artykuł tendencyjny, nieobiektywny, pełen fałszywych stwierdzeń, po prostu głupi. Pan Jarota nie bardzo wie co pisze twierdząc, że „Helsińska Fundacja Praw Człowieka (...) organizacja od lat jest znana ze swoich dziwnych, lewicowo-liberalnych poglądów na wiele kwestii społecznych”. Dziwne to może są poglądy pana Jaroty, który nie odróżnia praw człowieka od swojej frazeologii – antyhumanitarnej, zakisłej w bece narodowo-katolickich przesądów. Chyba dobrze, że ten ideolostwór został zamieszczony na 4lomza. Mamy obraz myślenia (mydlenia) pewnych kręgów naszych współobywateli. A świadoma część społeczeństwa może się obudzi i zacznie zwalczać te skrajności.

nar

Poniżej dyskutowany tekst. Umieszczam go do rzeczowej dyskusji.

Minął Dzień: Aborcja tylnymi drzwiami?

Wczorajszy dzień przyniósł informację, że Barbara Wojnarowska, której odmówiono wykonania badań prenatalnych, przez co nie mogła podjąć decyzji o usunięciu ciąży, wniosła skargę do Trybunału Konstytucyjnego na samorząd lekarski. Kobieta oskarża samorząd o to, że nie wszczął postępowania dyscyplinarnego wobec lekarza, który odmówił skierowania na te badania. Sprawa pani Wojnarowskiej toczy się już od wielu lat. Komentatorzy zgodnie stwierdzają, że jej celem jest podjęcie debaty na temat całkowitej legalizacji aborcji i tylnymi drzwiami wprowadzenie jej w Polsce.

O złożeniu skargi do Trybunału Konstytucyjnego poinformowała Helsińska Fundacja Praw Człowieka. Ta organizacja od lat jest znana ze swoich dziwnych, lewicowo-liberalnych poglądów na wiele kwestii społecznych. Przecież nie kto inny jak przedstawiciele tej organizacji głosili hasła liberalizacji polskiego prawa karnego, a przecież prawie każdy wie, że jest ono zbyt pobłażliwe dla przestępców. Jeśli ktoś proponuje wprowadzenie kary śmierci jest określany w środowisku przedstawicieli fundacji za oszołoma, bez względu na argumentację tej propozycji. Przedstawiciele HFPC dużo też mówią o resocjalizacji więźniów, a mało o karaniu.
Helsińska Fundacja Praw Człowieka znana jest również ze wspierania środowisk lesbijskich i gejowskich. Pomogła ona między innymi Fundacji Równości, organizatorowi Parady Równości, we wniesieniu skargi do Trybunał w Strasburgu na zeszłoroczny zakaz Lecha Kaczyńskiego organizacji tej manifestacji. Mimo braku zgody geje i lesbijki przeszli jednak ulicami Warszawy.
Nieprzestrzeganie prawa do legalnej aborcji jest w Polsce problemem powszechnym, tak przynajmniej uważają przedstawiciele Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. W październiku ubiegłego roku organizacja poparła przed Trybunałem w Strasburgu sprawę Alicji Tysiąc. Pani Alicja poskarżyła się na to, że lekarze uniemożliwili jej dokonanie aborcji w sytuacji zagrożenia zdrowia.
Dzisiaj HFPC podobnie zachowuje się w sprawie pani Barbary Wojnarowskiej, wspierając ją w sporze z lekarzami, bo nie zrobili badań, co było przyczyną urodzenia chorego dziecka. Wojnarowska uważa, że jakby wiedziała, że dziecko będzie chore, to by przerwała ciążę. Jednak z opinii przedstawianych przez wielu lekarzy wynika, że w chwili kiedy chciała Wojnarowska poddać się takim badaniom, nie wykazałyby one, że dziecko będzie chore.
Obserwatorzy wskazują, że sprawy Wojnarowskiej i Tysiąc to „procesy pokazowe”. Ich celem jest podjęcie debaty na temat całkowitej legalizacji aborcji. Dalej, ta debata, a przede wszystkim procesy, mają spowodować wpuszczenie tylnymi drzwiami aborcji do Polski. Takie działanie jest już znane. Powszechnie stosują je środowiska gejowskie. Robią manifestacje, by pokazywać „sztuczne problemy”. Dzięki temu jest debata w mediach o dyskryminacji gejów i lesbijek. Ma ona przygotować społeczeństwo do przyszłej legalizacji małżeństw homoseksualnych i adopcji dzieci. Tego chcą środowiska lewicowe. Robią szum medialny, by jak przejmą władzę łatwiej wprowadzić w życie „chore pomysły”. Tak też działa Helsińska Fundacja Praw Człowieka, którą wspierają środowiska lewicowe. Trudno się temu dziwić. Ona pomaga im, a lewica ją lansuje. I wszyscy są zadowoleni.

Andrzej Jarota

Postanowiłem się powyżej zamieścić dyskutowany tekt. Pozwoli to na rzeczową dyskusję na przedstawiony w nim problem, a do pomoże niektórym forumowiczom uczestnictwo w debacie i rzeczywistej ocenie tego tekstu.

Ten tekst jest tak tendencyjny, że tu nie ma co oceniać.

panie Adrzeju, proszę odpowiedzieć na pytania postawione w założonym przezemnie poście. Z góry dziękuję. Proszę jednak o merytoryczne i logiczne wypowiedzi a nie wyborczą kiszę lpr-u.

Pan Jarota wypisuje swoje "mądrości" nie od dziś. Mnie bardziej zniesmaczył fakt umieszczenia tego tekstu przez redakcję 4lomza w dziale "Informacje". Przepraszam bardzo, ale to nie są żadne informacje! To jest komentarz do informacji i to w dodatku wyjątkowo jednostronny i stronniczy. Ale niech tam. Ktoś wspomniał o wolności słowa. I w porządku. Każdy może pisać co chce. Ale nie można komentarza nazywać informacją, bo nią nie jest.

Trochę to poniżej jest obok zasadniczego tematu, ale dotyczy pokrętnego "mydlenia" kręgów, z których się pan Jarota wywodzi.
W piątek 4 sierpnia Jan Jarota (pożal się Boże, poseł) wypowiadał się w Radiu Nadzieja na temat przywrócenia kary śmierci i oczywiście uznał, że nie jest to naruszenie V przykazania, ale akt słusznej sprawiedliwości, społecznej obrony przed przestępcami-mordercami. Natomiast oskarżył o fałsz liberalno-lewicową Europę, która zezwala na aborcję i eutanazję.
Wygląda mi to na schizofrenię lub, co gorsza, na hipokryzję (schizofrenia jest chorobą, hipokryzja to świadome i celowe fałszowanie rzeczywistości).
Zresztą poglądy narodowo-katolickich bonzów ujawniają się w gloryfikacji zbrodniarzy i morderców - Pinochet, Franco, usprawiedliwianiem ksenofobicznych pogromów, nienawiścią do wszelkiej otwartości i swobodnej myśli. Nic dziwnego, że fałsz i obłuda jest istotą wypowiedzi zaściankowego "polytyka".

nar

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org