Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Otwieranie kega |
Witam. Czy ktoś z tu obecnych zna się na otwieraniu kegów? Chodzi mi dokładnie o wyjęcie fittingu z kega 50l Browar Łomża. Podobno jest na to jakiś sposób o którym wiedzą tylko wtajemniczeni. Sprawa bardzo pilna, wynagrodzenie do negocjacji. Pozdrawiam, Marcin
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Otwieranie kega |
Nie próbowałem, ale francuzem powinno dać się odkręcić. Sprawdź czy nie ma ciśnienia bo można oberwać w głowę :)
|
|
|
Raczej bardzo prosto Patrząc od góry na fitingu jest mała dziurka do specjalnego klucza ,którym odkręca się całość normalnie jak śrubę ,ale jak pokombinujesz to można dużym kluczem nastawnym sobie poradzić ,i odkręcasz do końca na ile Ci się uda ,do momentu kiedy poczujesz opór (są tam takie zapadki) wtedy zakładasz głowicę na fiting co powoduje zwolnienie tych zapadek i wyciągasz fiting razem z rurą :).
|
|
Rakieta - mogę się z Tobą jakoś skontaktować poza forum? O jakiej głowicy mówisz? Problem leży w tym, że sam fitting się odkręca - właśnie przy pomocy francuza - ale nie jestem w stanie wyciągnąć zawartości z kega. Coś go blokuje od środka, prawdopodobnie te wspomniane zapadki. Zawór kręci się, ale wyjąć go nie mogę :(
|
|
napisz mi na maila numer tel. grzeskier@op.pl
|
|
Ohoooo Bimberek się pędzić będzie ^^
|