Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet IST |
Witam mam internet w IST i mam pytanie jeśli zresetuje router w domu to będzie trzeba go odnowa konfigurować żeby był internet czy sam się skonfiguruje i internet będzie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet IST |
Sam się skonfiguruje Raul
|
|
zresetuje, czyli wciśniesz mały przycisk w routerze, albo wyłączysz, nie mylić z przywróceniem ustawień fabrycznych (chociaż to w funkcjach do których pewnie nie dotarłeś/aś.) Tak, internet będzie. Zresetuj też odbiornik, bo raczej tam masz problem.
|
|
tak chodzi mi o ten mały przycisk który przywraca ustawienia fabryczne czyli jeśli przywrócę do ustawień fabrycznych to internet sam się pojawi ?
|
|
pojawi sie
|
|
pojawi się nagle, jak i zniknie :) ---------------------------------------------
|
|
Internet masz cały czas, a po przywróceniu ustawień fabrycznych (tym guziczkiem) trzeba router skonfigurować od początku. Więc lepiej tego nie rób jeśli się nie znasz.
|
|
Najlepiej zresetować router przywracając ustawienia fabryczne. Wtedy jako SSID pojawi się nazwa routera a użytkownik i hasło będzie admin, admin. Lubię takie sieci, każdy może się bez problemu do nich zalogować ;)) -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
reset nie powoduje przywrócenia ustawień fabrycznych, tylko ponowne logowanie. Jeśli w jakiś sposób znajdziesz ustawienia fabryczne, to nie przywracaj (mimo podpowiedzi) bo będziesz w poniedziałek olował z routerem do IST.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |