Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pralka dla dużej rodziny 8kg i większa |
Witam, bardzo proszę o pomoc przy wyborze pralki ... Jaką kupić (chodzi o konkretne modele)? Cena max 1700 PLN pralka jest przeznaczona dla dużej rodziny w której obecnie przy pralce Whirpool AWE 6517/P 5kg są robione dziennie ok 3 prania... Niestety zaczęła przeciekać, brzydko pachnieć (próbowałam \"jakoś\" ją czyścić, filtr sprawdzany) i często włączają się błędy (raz pierze a raz nie) - swoją drogą wytrwała 8 lat Smile Pralka musi spełniać poniższe wymagania: - otwierana od frontu o maksymalnej głębokości 59 cm - wsad min. 8 kg i większy - może być 1200 obr - klasa energetyczna A+++ (inne mnie nie interesują) - klasa prania A - klasa wirowania A lub B - roczne zużycie wody 1000l (dla 8ki), 1100l (dla 9tki i 10tki) - roczne zużycie prądu w okolicach 175 kWh - musi być cicha - jeśli da radę to programator mechaniczny (jeśli jeszcze takie produkują?) - dobrze by było by była \"rozbieralna\" i tanie, dostępne części - mam męża majsterkowicza Smile - jeżeli są jakieś pralki jeszcze z darmową gwarancją na 5 lat to by było suuuper Very Happy W związku z tym, że pralka będzie w ciągłym użyciu potrzebuję pralki max oszczędnej bez zbędnych bajerów, o niskiej awaryjności, serwis który by ją naprawiał trwał 3 m-ce też nie wchodzi w grę... Marka raczej bez znaczenia Czy są jakiekolwiek pralki które te wymagania spełniają ?? Najchętniej prosiłabym o wypowiedzi serwisantów, dużych rodzin :-) Ps. czy są jakieś OBIEKTYWNE STATYSTYKI DOTYCZĄCE AWARYJNOŚCI PRALEK ? Jak tak to gdzie ich szukać ?? Bardzo proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję magia_2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pralka dla dużej rodziny 8kg i większa |
Electrolux EWF1408WDL trochę droższa, ale mam ją i polecam.
|
|
Kup pralke firmy Erdol- wez sie pani dpier.....
|
|
Do: \"boski\" jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia a Twoja wypowiedź nie wnosi nic do rozmowy to proszę zamilcz magia_2
|
|
Bosch Serie 4 VarioPerfect WAK24240PL
|
|
Tara i balija, każdą pralkę pobije.
|
|
Kup Samsung 7kg z systemem buble. Nie wiele mniesza ale jakość prania rewelacyjna.
|
|
Słyszałem różne opinie o eco bubble. Podobno lubi niedopierać. Jeśli chodzi o podane parametry to zobacz EWF1287HDW http://www.ceneo.pl/17736979 Jako bonus 10 lat gwarancji na silnik. Myśl i działaj.
|
|
hej ja ostatnio zakupiłam se beko xl 9 kg w neonet dałam niecałe 1500 zł i jestem mega zadowolona . wczesniej tez miałam beko ale miejszą czesci w przypadku naprawy sa tanie bo to polska firma wiec polecam
|
|
bosch serii was, podobno te są jeszcze made in germany, ja mam rok i jest super. Bardzo oszczędna i cicha Ich bin fur Berlin...
|
|
Sprawdź pralki firmy \"Miele\". Tylko nie wiem, czy w przedziale cenowym się mieszczą. Raczej bezawaryjne, Rols-Roys wśród pralek.
|
|
pozwole sobie podbic temat. Szukam czegos na 10 kg.
|
|
Patrzyleś może na pralki marki Hoover? Obecnie mają tam sporo takich większych sprzętów na 10 i więcej kilogramów. Ostatnio również wymienialiśmy pralkę na nową oraz wybraliśmy ten model: http://www.hoover.pl/duzy_sprzet/produkt/944-dxa_510ah_1 . Ma załadunek 10 kg co w zupełności wystarcza przy 4 dzieciach. Mamy również suszarkę o podobnej pojemności tak wieć dzięki temu całe pranie idzie o wiele sprawniej oraz szybciej niż wcześniej. Pralka może nie jest taka cicha ale nie ma sensu wymagać tego przy prędkości wirowania ponad 1500 obrotów na minute. Był to dobry wybór.
|
|
A może lepiej kupić dwie pralki po 5kg?
|
|
Zdecydowanie lepiej kupić jedną
|