Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
instalacja gazowa |
Tak z ciekawości - bo rozważam . Ile orjentacyjnie może kosztować założenie instalacji gazowej do forda fiesty 1.3 benz. , gdzie ? i jakie bedzie spalanie gazu w takim autku . Wszystko wiadomo w przybliżeniu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: instalacja gazowa |
Mąż jakiś czas temu zakładał LPG, ale w nieco innym modelu forda i z tego co pamiętam koszty takiego zabiegu w http://landi.pl/, wynosiły w granicach 1,5 złotych z tym, że to było ok 2 lata temu i tutaj mogło się coś zmienić. Co do spalania, to u nas wynosi to plus minus 8l na setkę. Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam :)
|
|
Re: instalacja gazowa |
Zaawsze ok 25% wiecej gazu niz paliwa ale to zalezy od instalacji czym drozsza tym ten wskaznik bedzie mniejszy tez bede zakladal gas w kazdym miale aucie i bylo ok tylko trzeba pilnowac serwisu na czas bardziej jest wymagajacy gas . Ja bede u manka na Janowie zakladal za 2650 no szesc garow to drozej ale nie jest to az najlepsza i najdrozsza instalacja takze licze sie ze moje 2.8 w miescie ok 20l lyknie ale to i tak lepiej niz 16-17 benzyny
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |