poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Drugi KAUFLAND

Czy ktoś jest za tym żeby \"był drugi Kaufland\" w Łomży?
Sądząc po klientach to by się przydał, ale Niemcy są ostrożni ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Drugi KAUFLAND

mało marketów jest w Łomży? Bez sensu

Najlepiej na nowej szerokiej ładnej bezpiecznej drodze która mieści się na ulicy meblowej tam najlepsza lokalizacja sklepu i biznesu .

Ja to bym chciała żeby Polak dał zarobić Polakowi, a nie zachodnim marketom i żeby podatek zostawał w Polsce...

może zabrzmi i to dziwnie ale tyko raz byłem w tym sklepie, a mam do niego 3 minuty spacerkiem

Dziwne ze do tego jednego jeszcze ktoś zachodzi. Syf, kiła i mogiła.

@De. :
Niestety mało jest ludzi myślących w ten sposób. :-(
Litwini u siebie nie mają żadnych zachodnich sieci, tylko własne. Polacy kochają wszystko co zagraniczne. Łomżyniak najchętniej kupi poza Łomżą, byleby nie zarobił jego sąsiad, bo i dlaczego ma zarobić? ;-) Smutne to, ale tak już jest i będzie.

Frotka wiem,że część Polaków ma taką mentalność,jeden drugiego by w łyżce wody utopił....A jeśli już państwo pozwala na powstawanie coraz to nowych koncernów zachodnich w Polsce to niech je chociaż skutecznie opodatkuje, będzie to z pożytkiem dla Polski.

w Łomży nie część tylko 95%. Bo nie znajdziesz tu rdzennego łomżyniaka z dziada pradziada. Same \" słoiki\" z pegeerów co wielki świat ujrzeli w GV i siedzą tam po 24h. Całe te wielkie osiedle bloków od Mickiewicza po Przykoszarową 40 lat temu nie istniało i wtedy to było MIASTO nie BURAKOWO.

jestem na nie

Do \"madano\". Masz 100% racji. Jak myślisz czy mogę się uważać za Łomżyniaka jak urodziłem się tutaj i najmniej moich 5 pokoleń. Na starym cmentarzu na Kopernika leży moja pra, pra, babcia zmarła 1875 r. Pozdrawiam.

To witaj w śród naszych \"baron\"

baron gratulacje, wiec masz w krwi nienawisc do bialegostoku :) i bardzo musisz kochac lomze

---------------------------------------------

re Baron

Pra pra babcia nie czyni z ciebie 100% łomżyniaka. Może gdzieś po drodze jakiś jurny chłop spod łomżyńskiej wsi domieszał odrobinę buraczano-mlecznego koloru do twojej błękitnej krwi :)

haha dobre, nie dotyczy :)

\"nie dotyczy\" wysil sie lepiej i zrób swoje drzewko genealogiczne. Pochodź troszkę po parafiach, poszperaj w księgach, aktach zgonów, małżeństw i chrztów i dowiesz sie ile w Tobie procent błękitnej łomżyńskiej krwi płynie i z ilu pra... pra

Witam. Też z Łomży. Zapewne jakiś mój pra-pra dziad chędożył w 1500-1600 roku (na tyle się dokopałem w swoim drzewku) jakąś pannę ze Śniadowa czy Konarzyc w okolicznych kartofliskach. Jakkolwiek to nie było uważam, że moja rodzina posiada udokumentowane 500 lat bytności w tym zacnym miejscu. Wielokrotnie podkreślam lokalnym burakom, że nie jestem rodowitym Łomżanem, a Łomżyniakiem.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

wracająć do tematu: uważam, że mogłoby powstać 1000 Kauflandów, Stokrotek, Tesco, etc. Czy dociera do Was, że to oznaka rozwoju miasta? Potencjalne miejsca pracy dla Waszych sióstr, braci, dzieci ?

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org