Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy ktos z wladz miasta odpowie za anomalie w ŁKS |
Jestem ciekaw, czy ktos z was wie, czy za te roztrwonienie awansu lomzynskiej jedenastki jakas osoba z lomzynskiego ratusza zostanie pociagnieta do odpowiedzialnosci? Czy moze ktos przyzna sie do bledu,czy moze wmowi sie pilkarzom ,kibicom i trenerowi ze to ich wina ze awansowali do II ligi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy ktos z wladz miasta odpowie za anomalie w ŁKS |
wątpię, czy ktoś z władz miasta się tym interesuje. wg dla nich najważniejsze to zniszczyc to co przynosiło dobre zdanie o naszym mieście przez ostatnie 2 lata na stadionach 3 ligowych.
|
|
zapewne ktos zapłacił ratuszowi aby Łks wyladował w 4 lidze :/ tylko to tłumaczyło by ich zachowanie Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
No co ty Slash, sugerujesz korupcję w Urzędzie w Łomży?
|
|
nie wiem czy za to co się dzieje w naszym klubie piłkarskim nie powinien odpowiedzieć poprzedni zarząd. O ile mi wiadomo to prawie żadne miasto która ma klub piłkarki w I lub II nie spomsoruje drużyny nawet w 20%. to klub powinien pozyskać sponsorów strategicznych i dbac o kondycję finansową klubu. miasto może tylko pokrywać paliwo i utrzymanie autobusu plus kierowca a także nieodpłatnie uzyczać nazwy danego miasta. pozatym miasto i tak pcha fundusze do ŁkS-u na utrzymanie drużyn młodzieżowych, a poza piłka w Łomży działa jeszce kilka innych klubów ktore tez potrzebują dofinansowania i też robią reklamę dla miasta. więc nie obiwniaj za to ratusza tylko tych co nie pomyśleli rok temu czyli zarząd ŁKS-u ktory juz wytedy powinien myślec o funduszach na utrzymanie II ligowego zespołu, mnie martwili sie tym więc teraz mamy to co mamy. JEST TYLKO JEDEN RATUNEK żEBY TO JESZCZE URATOWAć. KIBICóW ŁKS-U JEST WIELU PRAWIE 4000 JAK BY TAK KAZDY KIBIC DOBROWOLNIE WPłACIł NA KONTO KLUBU PO 100Zł TO BY SIE UZBIERAłA ŁADNA SUMKA i wtedy moża by tez bylo mieć wpływ na to co się dzieje w klubie, a z tego co wiem za wesło tam nie jest i okazuje sie że dług siega parwie 700tys. złotych co inni o takim pomysle sądzą
|
|
biały1 napisał: "miasto może tylko pokrywać paliwo i utrzymanie autobusu plus kierowca a także nieodpłatnie uzyczać nazwy danego miasta." No myślałem, że ze śmiechu z krzesła spadnę.... To miasto powinno wspierać klub między innymi za to, że ten nieodpłatnie promuje miasto w całej Polsce. Coś tu się ludziom z UM w głowach poprzewracało. Ale fakt, że wina za to w jakiej sytuacji znalazł się klub leży chyba gdzieś po środku między zarządami.
|
|
Winny na 100% jest Zarząd, który ustąpił. Narobienie zaległości finansowych obciąża tylko ich. To oni odpowiadają za złe stosunki z Zarządem Miasta. To oni obiecywali nie mając na nie pokrycia finansowego. Przez ostatnie dwa lata nie zrobili nic aby pozyskać sponsorów strategicznych. Prezentowali sie tylko pięknie na zdjęciach. Do dziś nie wiadomo jakie jest naprawdę zadłużenie. Czyżby nie prowadzono tam jakiejkolwiek dokumentacji ?? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
kasa i tak sie znajdzie tylko tyle ze troche pozno... moze engel zostanie, ale bez nowych zawodnikow łks nie bedzie w stanie zdzialac duzo w II lidze, wiec nie pozostalo nic tylko trzymac mocno kciuki :D
|
|
|
A jeśli wziąć pod uwagę, że w Zarządzie Klubu był również Pan MBS to się sprawa trochę komplikuje, nie?
|
|
Zgadzam sie z bialym1 :) _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
Piotrze 2, nie jestem zwolennikiem obecnego rządcy Łomży, ale uważam, że jeśli ktokolwiek ma odpowiadać za syf w ŁKS to poprzedni Zarząd. Dlaczego? Dlatego: Odejście trenera to nie jedyny kłopot nowego zarządu ŁKS-u. Choć działa on już od trzech tygodni, nadal nie wiadomo ile długów ma klub. – Kiedy wydaje się, że mamy wszystko poukładane, wtedy wyskakują kolejne zobowiązania – przyznaje prezes Stanisław Kaseja. – Dlatego do tej pory firma obrachunkowa nie jest w stanie przygotować bilansu otwarcia. źródło: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060731/SPORT/60730010 I co, jak był taki "zarządca" to Brzeziński i radni mieli pakować kasę w ten syf? Wtedy to byłoby trwonienie publicznych pieniędzy i z tytułu niegospodarności sprawa mogłaby trafić do prokuratury. Przecież tyle razy zmieniana była wersja ile ŁKS ma długów. Jeździli na Cypr zamiast na Mazury, obiecywali premie nie ze swojej kasy itp. I kto był wtedy w Zarządzie? Nasi biznesmeni, spece od protestowania przeciw budowie hipermarketu. Korty od tenisa, na których każdy normalny, przedsiębiorczy Zarząd zacząłby zarabiać zarastały zaś oni zajmowali się pluciem a nie robotą. Obecny Zarząd, mimo, że jest niedługo już zbiera złe noty, ale i Salomon z pustego w próżne nie naleje więc ich póki co bym nie krytykował. Dajmy im szansę. Poza tym uważam, że należy dofinansowywać, ale grupy młodzieżowe - hodować piłkarski narybek, odciągać treningami dzieci i młodzież od narkotyków i alkoholu. A inne kluby, jak dobrze zauważyli inni forumowicze? Gdzie koszykówka, siatkówka, biegi, zapasy? Co, to gorsze dzieci? Ja na II ligę nie dałbym złotówki - niby po co? Promocja miasta? Jaka promocja? Przecież to nie spowoduje np. napływu do Łomży inwestycji, a taki winien być cel promocji. Nie czarujmy się - ŁKS w II lidze będzie brał baty. Promocją nie będzie co rusz powtarzane w radiu: ŁKS Łomża uległ..., odniósł kolejną porażkę,...ŁKS przegrał... itp. Co będzie jak ŁKS wyląduje w IV lidze? Co ze stadionem? Będzie wykorzystywany na 50%. A wydawać publiczną kasę dla łechtania kibiców - to jest nie fair. Później idą pijani, zaczepiają ludzi i demolują osiedle (widziałem zachowanie kilku sympatyków klubu więc niech mi nikt nie mówi, że tak nie jest). Niech za moje podatki prezydent i radni budują bloki, drogi i wodociągi. Albo niech zrobią dobry basen, bulwary czy MOSIR. Nie igrzyska a chleb. I tyle.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |