poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak się "bawi" Policja (z niepełnosprawnymi)

"Witam, chciałem się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami z wyjazdu na mecz do Legnicy z nieco specyficznej perspektywy. Przede wszystkim chciałbym podkreślić chamstwo i bezczelność "stróżów prawa", oraz niekompetencje pracowników pociągu.
Ale od początku: Od 2000 roku poruszam się na wózku, po wypadku, którego wynikiem jest paraliż od szyi w dół. Wcześniej w latach 90-tych jeździłem na mecze Śląska, po wypadku regularnie jestem na Oporowskiej. Bardzo ucieszyła mnie więc propozycja kolegów, którzy zaproponowali mi wyjazd do Legnicy (sam nie byłbym w stanie się tam dostać). Bliski wyjazd, zgoda z Miedzią, świetne połączenie, wszystko wskazywało na sielanke, na wyjazd mający dać odpocząć od codziennego, trudnego życia kaleki.
Zaczęło się obiecująco: początek podróży na stacji Nowy Dwór, parę kombinacji... by wnieść wózek przez mega wąskie drzwi wagonu, w końcu start. Przyjemna, spokojna podróż skończyła się w połowie drogi, gdy do mnie i trzech kolegów opiekujących się mną dotarła pani konduktor wraz z zamaskowanymi milicjantami. Oczom nie mogłem uwierzyć gdy zobaczyłem przed sobą czarnego zbója z karabinem, którym wymachiwał niczym kowboj w westernie. Natychmiast zażądałem schowania karabinu co spotkało się z głupim uśmiechem. I wtedy zaczęła się farsa. Pani konduktor stwierdziła, że moje dokumenty nie dają mi prawa do podróży wraz z opiekunem po zniżkowej cenie. Natychmiast poprosiłem o przeczytanie 9 pkt w jej książce, mówiących o tym kto i z jakimi dokumentami ma prawo do zniżek. Po przeczytaniu 2 pkt stwierdziła że utrudniam jej prace, na co stojący obok milicjant zareagował w sposób który wszystkich zaskoczył: Zaczął mnie spisywać (tylko mnie), stwierdzając że koszulka Śląska którą miałem na sobie sprawia, że nie kwalifikuję się do zniżek i że miejsce kaleki jest w szpitalu a nie na meczu. Nie zapomniał też postraszyć mnie, że zaraz aresztuje moich kolegów, w efekcie czego nie będzie miał kto pchać mi wózka. W tym samym czasie trwała dyskusja z panią konduktor o moich dokumentach, która zakończyła się stwierdzeniem, że ja nie jestem chyba niepełnosprawny. Z twarzy milicjantów nie znikał uśmiech, mieli świetną zabawę. Cała farsa zakończyła się w Legnicy decyzją kierownika pociągu, który jedyny zauważył, że osoba na wózku i jej opiekun chyba faktycznie ma prawo do zniżkowego przejazdu.
Myślałem, że dotarcie do Legnicy zakończy ten niemiły incydent. Szybko się jednak okazało że na miejscu jest jeszcze paru psychicznie chorych milicjantów, którzy zamierzali się mną zaopiekować, paru z nich sądziło że przyjechałem na maraton:
- szybciej tym wózkiem, zamontuj sobie motor.
Czy najbardziej ujmujące:
- Jak Ci zajebie od razu wstaniesz. (sic!!! - przyp. Ptysiu80)
Po tym ostatnim zdecydowanie zatrzymałem się i stwierdziłem głośno, że nie mam ochoty na spacer z takimi chamami. Interwencja jakiegoś wyższego sprawiła, że udało nam się odbić.
Nie należę do mięczaków, jednak opisuje zachowanie "stróżów prawa", by zwrócić uwagę na ich brak kultury, wyrozumiałości i chamstwo.

Na koniec trafna konkluzja tego kibica

Dziękuje kolegom za opiekę, możliwość obejrzenia Śląska na wyjeździe, za emocje. A milicjantom gratuluje dobrej zabawy i oryginalnego humoru. Może się kiedyś spotkamy na rehabilitacji jak któryś z was trafi na wózek, pośmiejemy się wtedy razem..."

Cytat pochodzi ze strony www.fanslask.aha.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak się "bawi" Policja (z niepełnosprawnymi)

Współczuję Ci ptysiu :(:(
Jednak wszystko dobrze się skończyło ... :)

hahahaha, mieczkos, czytaj ze zrozumieniem :DDDD

Ptysiu, a Ty co? Na początku myślałem, że to Tobie się przytrafiło...
Co Cię obchodzą jakieś legendy ludowe? Pewna Pani widziała UFO i też mam w to wierzyć?

Pozdro.

Hehe Misiek zrozumiałem tekst zamieszczony przez Ptysia!! Ale mimo wszystko Mu współczuję... bo nie ma innych zajęć niż krytyka polskiej MILICJI za czasów PRL <lol2> bądź wyszukiwanie moich postów na wszelkich forach w Polsce...

Aaaa jeszcze taki jeden szczegół rzuca się w oczy !!! W tytule napisałes Jak się "bawi" POLICJA .... a opisałes historię o MILICJANTACH... Chłopie nie wiem o co Ci chodzi i jaki jest sens tego tematu ??

Wielkie wyrazy wspułczucia Ptysiu80 :(
Dobrze ,że ja z tobą nie jechałem bo bym chyba zabił te psy za to jak traktują człowieka
I jak tu społeczeństwo ma lubić coś takiego ????????
mieczkoś997 ty nie broń tych chamów bo na to niezasługują

Ej no ptysiu co ty pajaca z człowieka robisz , myślałem że to ty :LOL:

< Od 2000 roku poruszam się na wózku, po wypadku, którego wynikiem jest paraliż od szyi w dół.>

Historia jest o policjantach, ale to tak na marginesie :)

Look behind you! A three-headed monkey!

Wombat to nie Ptyś jest tym kaleką!! :D

mieczkosc... policja=milicja. I tak nikt nie widzi roznicy

sry za blad - mieczkoś :)

wiem ,ale to i tak nic niezmienia

Co do tematu to wszędzie trafiają się chamy i prostaki. W policji też.

Look behind you! A three-headed monkey!

mieczkoś napisał:
Aaaa jeszcze taki jeden szczegół rzuca się w oczy !!! W tytule napisałes Jak się "bawi" POLICJA .... a opisałes historię o MILICJANTACH...

Tak to jest jak się czyta "ze zrozumieniem".

Ironia, mieczkoś, ironia ! Jeśli jeszcze nie rozumiesz tego słowa to natychmiast udaj się na Wojska Polskiego do pana policjanta z prośbą o wyjaśnienie. Oni napewno ci pomoże.

Jesli ta historia jest prawdziwa, to zdrowe przegiecie, mysle ze powinno zostac zgloszone zarowno do jakiegos kierownictwa koleii, jak rowniez policji.

mieczkoś napisał:
Ale mimo wszystko Mu współczuję... bo nie ma innych zajęć niż krytyka polskiej MILICJI za czasów PRL

Jedziesz dalej...

mieczkoś napisał:
bądź wyszukiwanie moich postów na wszelkich forach w Polsce...

Tak masz rację. Cały dzień przesiaduję w internecie, nie robiąc nic innego tylko śledząc każdy twój ruch, każdy post na policyjnym forum. Nawet stronę główną mam ustawioną na www.policja.pl

Jeden nHu zrozumiał temat.

i czemu się dziwicie Policji. Traktuje Was dokładnie tak samo jak Wy - Ich. Wy na nich CHWDP a oni na Was CHWDK. Czym się różnicie od nich ?? Statystycznie wśród nich jest na dziesięciu: 6 normalnych, 2 niedowartościowanych, jeden nie wiem co w tym tłumie robi i jeden psychopata. Z Wami jest dokładnie tak samo.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Ptysiu poprostu w historii nie znalazłem określenia POLICJANT tylko MILICJANT a to jednak jest róznica,gdyż milicja to juz historia i nie próbuj oczerniać Policji kosztem Milicji. A osobiście wątpię że to realna bajeczka...

hwdp psom

mieczkoś napisał:
Ptysiu poprostu w historii nie znalazłem określenia POLICJANT tylko MILICJANT a to jednak jest róznica,gdyż milicja to juz historia i nie próbuj oczerniać Policji kosztem Milicji. A osobiście wątpię że to realna bajeczka...

Mieczk. słabą masz dedukcję, oj słabą. I ty startujesz na policjanta, hehe.
Koniec świata. Faktycznie trzeba chyba za Wielką Wodę uciekać...

Ok ptysiu wygląda na to że jestem tępy :(
Wiele osób nie zrozumiało tematu...
Zrobisz to dla mnie i mnie olśnisz????

Jak trochę podrośniesz to może pewne rzeczy zrozumiesz.

Może zrozumiesz, że osobie niepełnosprawnej nie wolno odbierać poczucia godności. Osobie takiej powinno się okazywać szacunek. Takiej postawy powinno się oczekiwać od każdego. Tym bardziej od strony funkcjonariusza policji.

Ale Ptysiu tak mógł się zachować każdy!! Lekarz,piekarz bądź aptekarz!! A Ty jak zwykle uczepiłeś sie Policji i robisz wszystko żeby jak najwięcej Ich oczernić... nie rozumiem tylko dlaczego (jakiś uraz z dzieciństwa) ??

mieczkos997 jesli ta historia jest prawdziwa, to akurat tutaj nie ma co nikogo bronic, tylko trzeba by jakies konsekwencje wyciagnac. Dziwi mnie w tekscie troche niescislosci, typu wlasnie "milicja" albo to, ze zamaskowany funkcjonariusz glupio sie usmiechal, rownie dobrze mozna by dopisac ze nerwowo ruszal palcem u nogi.
No ale tak jak mowie, jesli ta historia jest jednak prawda, to zachowanie ponizej krytyki, nie wiem gdzie mogli znalezc tak glupi komplet konduktorka+funkcjonariusze.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org