Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
świtajewska |
Niedawno widziałem na Zamku Książ prace p. Ivayli Żivkowej Świtajewskiej. DOwiedziałem się, że pochodzi ona z Łomży - czy w Łomży można kupić gdzieś obrazy autorstwa tej osoby? Czy gdzieś indziej na północy Polski są one wystawiane?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: świtajewska |
Tak, ta Pani jest z Łomży. Może gdybyś znalazł z nią kontakt ... to byś poznał odpowiedzi...
|
|
Tak dokładniej to mąż tej Pani pochodzi z Łomży a ona sama pochodzi z Bułgarii ale tu mieszka i tworzy. Swego czasu w styczniu 2005 roku miała wernisaż swoich obrazów w Galeria Sztuki Współczesnej Muzeum Północno-Mazowieckiego pt. "Małe opowieści." Może tam dowiesz się czegoś więcej. k@m
|
|
Czy ta Galeria ma jakiś adres e-mailowy?
|
|
Adresu e-mail nie znam ale mam inne dane które może ułatwią Ci poszukiwania 18-400 Łomża ul. Długa 13 tel. (086) 216 41 00 Czynna oprócz poniedziałków i dni poświątecznych w godz. 10 - 18. Soboty, niedziele, święta w godz. 10 - 14. Więcej info może znajdzesz na http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2834 k@m
|
|
Wiem że obrazy Pani Świtajewskiej można obejrzeć i kupić w Galerii "Triada" w Sopocie i Gdansku na ul Piwnej. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |