sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
świtajewska

Niedawno widziałem na Zamku Książ prace p. Ivayli Żivkowej Świtajewskiej. DOwiedziałem się, że pochodzi ona z Łomży - czy w Łomży można kupić gdzieś obrazy autorstwa tej osoby? Czy gdzieś indziej na północy Polski są one wystawiane?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: świtajewska

Tak, ta Pani jest z Łomży. Może gdybyś znalazł z nią kontakt ... to byś poznał odpowiedzi...

Tak dokładniej to mąż tej Pani pochodzi z Łomży a ona sama pochodzi z Bułgarii ale tu mieszka i tworzy. Swego czasu w styczniu 2005 roku miała wernisaż swoich obrazów w Galeria Sztuki Współczesnej Muzeum Północno-Mazowieckiego pt. "Małe opowieści." Może tam dowiesz się czegoś więcej.

k@m

Czy ta Galeria ma jakiś adres e-mailowy?

Adresu e-mail nie znam ale mam inne dane które może ułatwią Ci poszukiwania

18-400 Łomża
ul. Długa 13
tel. (086) 216 41 00

Czynna oprócz poniedziałków i dni poświątecznych
w godz. 10 - 18.
Soboty, niedziele, święta w godz. 10 - 14.

Więcej info może znajdzesz na
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2834

k@m

Wiem że obrazy Pani Świtajewskiej można obejrzeć i kupić w Galerii "Triada" w Sopocie i Gdansku na ul Piwnej. Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org