wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sklepy CC to kłamcy wykorzystujący klientów

Ludzie nie kupujcie w sklepach CC, gdzie kupno = strata pieniędzy. Kupiłam buty ze skóry (Lasocki), po dwóch miesiącach buty popękały na powierzchni, skóra wyciera się, pękł obcas - zareklamowałam i nic. Reklamacja odrzucona. Zaznaczam, że buty były odpowiednio pielęgnowane. Jak tak może być? Z tego co czytałam na innych forach bardzo wielu klientów ma problem z reklamacjami w tych chorych sklepach CCC. Butów nawet nigdzie nie wysyłają, tylko wielmożny i pełny wiedzy fachowiec kierownik (śmiechu warte...., bo nie chcą nawet pokazać uprawnień) wystawia opinie o butach. To jakaś paranoja. Ten sklep jest chory. Ja kupowałam buty w sklepie CC w Galerii Stokrotka, ale problem nie dotyczy tylko tego sklepu. Pani Kierownik stwierdziła nawet, że ich to mało obchodzi czy pójdę z tym do PIHu czy dalej. To zwykła bezczelność. Zarobione pieniądze (250 zł) i wydane w chorym sklepie - przepadły...... Nawet wymiany towaru nie ma. Drogie media może zainteresujecie się takim problemem bo jest wiele osób z takimi sprawami. Sklep CCC powinien w końcu nauczyć się szanować pieniądze klientów, bo na razie to z klientem tylko ładnie postępują w momencie zakupu. Po zakupie gdy dochodzi do reklamacji klient jest traktowany jak pies.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sklepy CC to kłamcy wykorzystujący klientów

Miałem podobny przypadek - równierz w tym sklepie - napiszę na meila jak prosto dałem se z tym radę, oddali kasę i przeprosili.

O tym warto rozmawiać i pisać

stefannowak

Zglos wniosek do PIH. Ja zawsze tak robię i pomaga.

Zgadza się w sklepie CCC traktują klienta jak psa , a na kierowników robią casting i wybierają tych najbardziej chamskich.Kupiłem tam buty zimowe i nie zdążyłem w zimę w nich pochodzić, bo się rozpadły . Zażądałem zwrotu kasy to poinformowano mnie ,że ze zwrotem może być ciężko jeśli buty kwalifikują się do naprawy . Buty wróciły do mnie nienaprawione. Więcej tam nic nie kupię .

Inaczej nie byliby milionerami.

http://100najbogatszych.wprost.pl/obiekt/id,1777/ide,25/idk,0/edycja-2011-Dariusz-Milek.html

Ja kupiłam w CCC kozaki raz założyłam i skorka się przetarła poszłam do sklepu to mnie poinformowali, ze te buty są na śnieg a nie na deszcz choć nawet nie padało paranoja jakaś nie przyjęli mi butów i tyle wg nich po kałużach chodziłam, już nic tak nigdy nie kupie. Moje koleżanki tez miały problemy z reklamacja.

Biedny zawsze płaci 2 razy :D

Ja bez problemu mam zalatwiane reklamacje i dlatego lubię kupować buty lasocki

jestem w szoku czytając wypowiedzi.Chociaż czytając opinie o sklepie ..\"daje do myślenia\".Ja kupiłam u nich buty zimowe w grudniu i w styczniu oddałam na gwarancję,bo zaczął się rozwarstwiac materiał.Kobieta wypisując protokół spytała czego żądam,więc powiedziałam że zwrot kasy lub wymianę na nowe.Nie minął tydzień jak miałam od nich telefon ,że mogę wziąć drugie buty.
Także nie mam pojęcia od czego to zalezy.

http://www.moja-ostroleka.pl/skrzynka-skarg-watpliwosci-w-sprawie-rozpatrzenia-reklamacji,1426505611,2.html

poczytaj komentarze. zobacz ze tak w CCC jest tez i w Ostrolece

Kilkukrotnie składałam reklamacje i zawsze mogłam wymienić obuwie na nowe

a po nocy przychodzi dzień
a po burzy spokój

Ja - na szczęście - przeszłam przez proces reklamacji w tym sklepie zaskakująco pozytywnie. Nie spotkałam się z brakiem sympatii ze strony personelu, wręcz przeciwnie. Nawet dziś, gdy finalizowałam w sklepie w Galerii Łomża swoją umowę reklamacyjną, pani była dla mnie bardzo miła.

Pani pisząca wątek--ma absolutną rację.Klientem jesteś jak płacisz,gdy dochodzi do reklamacji--rozkładają ręce.Moja znajoma również reklamowała kozaki Lasockiego.Po 2 miesiącach pękły z tyłu na pięcie.Oczywiście reklamacji nie uwzględniono,tłumacząc się złym użytkowaniem.

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Na przyszłość zanim dokona Pani zakupu proszę sobie przeczytać ABC konsumenta--to ułatwia późniejsze reklamacje,gdy do takich dochodzi --nawet po roku :)

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/n,155,390,89,1,abc-konsumenta--co-warto-wiedziec-o-zakupach-i-reklamacji-wzory-pism.html

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Radzę udać się do Rzecznika Praw Konsumenta-zajmie się Twoją sprawą.Bo to nie pierwszy taki przypadek.Mój szwagier 2 lata temu zakupił buty Lasockiego i po 2 m-cach się rozkleiły,przetarły a szanowna Pani kierownik powiedziala,ze zle buty byly uzytkowane-poszedl do Rzecznika-oddali pieniadze bez problemu.Nie daj tym trutniom za wygraną.

No ja nie wiem jak wy chodzicie? trzeba delikatnie stąpać. A butki kupować tanie w biedronce.

Mojej mamie Pani w CCC w Venedzie wcisnęła \"bezbarwną\" pastę do pielęgnacji kozaków, które właśnie kupowała. Po pierwszym użyciu buty się przebarwiły. Moja siostra miała identyczną sytuację ze środkiem do pielęgnacji butów. Albo się nie znają kompletnie, czyli są totalnie nieprofesjonalnym personelem, ale na siłę wyrabiają normy. Porażka. Ja już od jakiegoś czasu do nich nie zaglądam.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Do konserwacji butów przecież najlepszy jest psi smalec.

Tobie raczej buty nie są potrzebne

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org