sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile może kosztowąć wynajem kawalerki w Łomży?

Chodzi mi o centrum lub bliskie okolice centrum miasta - czyli okolice Piłsudskiego, Spokojnej itd.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile może kosztowąć wynajem kawalerki w Łomży?

to cię zmartwie bo za kawalerkę krzyczą sobie prawie tyle samo co za m3 lub m4 to że kawalerka nie znaczy że taniej min 600zł

Tak, kawalerki nie są tanie, ale za to koszt czynszu jest niewielki.

W okolicach Piłsudskiego i Spokojnej to same firmy, hurtownie i zabudowa jednorodzinna, więc chyba będzie ciężko o kawalerkę.

W dodatku to żadne centrum.

Ale pytasz bo chcesz wynająć czy szukasz lokum?
Ewentualnie u kogoś w domu wynajmij sobie pokój lub kondygnację.
Poszukaj w lokalnej prasie - za 500-600 zł odstępnego spokojnie można coś znaleźć. Tu masz artykuł o cenach mieszkań w różnych miastach http://zysker.pl/artykuly/2015/02/21/ile-kosztuje-wynajem-mieszkania-w-roznych-miastach-w-polsce/ - ja widzisz, ściana wschodnia uchodzi za najtańszą.

Ja kiedyś płaciłem 500 zł z czynszem + prąd na os południe za dwa pokoje i kuchnia ok. 45 m

Mieszkanie mieszkaniu nie równe! Od tego trzeba zacząć odpowiedź na pytanie zadane w tym temacie. Mianowicie cena zależy od wielu czynników i nie można jednoznacznie stwierdzić jaka jest cena wynajmu danego mieszkania.
Cena zależy m.in. od :
-metrażu
-lokalizacji
-wysokości czynszu
- stare czy nowe budownictwo
-czy lokal jest umeblowany czy też nie
- wysokości rachunków za wodę, prąd czy też gaz (np. logiczne, że w mieszkaniach, gdzie woda podgrzewana jest gazem rachunki będą znacznie wyższe)
- rodzaju umeblowania, czy jest sprzęd AGD i RTV
- czy jest kablówka/ internet
- które piętro (na 4 piętrze jest taniej niż na parterze czy 1 piętrze)
- czy właściciel wymaga kaucji zwrotnej
- czy właściciel godzi się na trzymanie w mieszkaniu zwierzęcia
- a nawet od sąsiadów, którzy zamieszkują obok, nad czy też pod, gdyż nie ma nic gorszego jak trafić na \"nietolerancyjnych\" oszołomów, którzy dzwonią na Policję nawet gdy pilot od telewizora spadnie

Reasumując cena zależy od wielu czynników, a każdy ma inne potrzeby. Jednemu zależy na tym byle tylko było taniej i zgodzi się na ruderę do remontu, a drugi woli zapłacić 200zł więcej miesięcznie i mieszkać w mieszkaniu w nowym budownictwie, fajnie urządzonym i wyposażonym w dobry sprzęt ADG/RTV oraz w dobrej lokalizacji.
Trzeba jednak sobie szczerze powiedzieć, że w dzisiejszych czasach w Łomży odstępne jakie jest pobierane za kawalerkę/2 pokojowe (do 40 metrów) wynosi minimum 600zł. Do tego trzeba doliczyć czynsz oraz pozostałe opłaty i wyjdzie nam całkowity koszt wynajmu.

P.S- przepraszam za drobne literówki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org