wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak kupować na Allegro?

Chcę kupić kilka przedmiotów u tego samego sprzedawcy aby w jednej paczce mi przysłał ale system zmusza mnie abym każdy przedmiot zamawiał w oddzielnej przesyłce. Kiedyś tak nie było.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak kupować na Allegro?

Spróbuj dodać wszystko do koszyka a potem zapłacić?

zawsze tak było...
tylko płacisz raz za wszystko (lub wybierasz formę przesyłki za pobraniem)

dodaję do koszyka i klikam kontynuuj a wyskakuję mi od razu opłata.

zadzwon !

do kogo mam zadzwonić?

Możesz pozamawiać wszystko oddzielnie, a później napisz maila do sprzedawcy, żeby wszystko wysłał za razem, koszty wysyłki mogą być trochę wyższe

Chyba tak zrobię.

joo

Częstą praktyką sprzedających jest ukrywanie części ceny w kosztach wysyłki. Zdarza się to najczęściej w przypadku drobnych, tanich przedmiotów. Jeśli w aukcji nie ma wzmianki o tym, że bez względu na ilość zakupionych przedmiotów za wysyłke płacisz tylko raz, to najlepiej zajrzyj w zakładkę \"Dostawa i płatność\".
Jeśli sprzedający wystawia cenę za wysyłkę kolejnej sztuki, to już wiadomo na czym kręci lody :)

Piszę poprawnie po polsku.

Sorry ale nie określiłeś co ty chcesz kupić , bo nie które przedmioty nie da się wysłać jedną paczką z powodu na wielkość wagę itd. a po drugie nie kupuj na allegro bo później marudzenie na forum tak jak ostatnią ktoś tu pisał ...

Już rozszyfrowałem. Po dodaniu do koszyka przez krótki moment z lewej strony ukazuje się możliwość dalszych zakupów u tego samego sprzedawcy (podświetla się jego nick) i trzeba tam klknąć.
Dzięki wszystkim za chęć pomocy. Pozdrawiam serdecznie.

ja tam wole kupować ziemniaki w tradycyjny sposób a nie przez allegro w dodatku w pudełku po butach..

Wystarczy znać swoje prawa i zakupy na allegro przestają być ryzykowne ;) moja odpowiedź tyczy sie tych ziemniaków w pudełku po butach ;)

:) :) :)
:) :)
:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org