wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
RPP po raz kolejny tnie stopy procenotwe

W mediach dużo się o tym mówi i pisze. Pytanie - czy to będzie miało aż tak duży wpływ na nasze życie ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: RPP po raz kolejny tnie stopy procenotwe

Na 100 tyś kredytu realnie rata obniży się o jakieś 25-28 złotych. Teraz łatwo możesz sobie policzyć czy ma to wpływ na Twoje życie.

odkują się na dodatkach

Masakra ...

Potencjalne efekty widoczne będą dopiero gdzieś za kilka miesięcy. Zresztą Belka już zapowiedział, że nie ma więcej z czego ciąć. Ja tam byłem za pozstawieniem stóp na podobnym poziomie.

RPP wolałaby niewielką inflację, podobnie jak różni eksporterzy i sektor finansowy. Ja tam jestem przeciwko, bo deflacja dla statystycznego kowalskiego do dobre zjawisko, bo ceny spadają.

No i tutaj jeszcze ciekawa dyskusja http://www.forum-kredytowe.pl/f124/rpp-ponownie-obnizy-stopy-kredyty-jeszcze-tansze-89542.html - ludzie ciekawie to argumentują.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org