środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mycie motocykla

Witam tak ja w temacie do której myjni dać moto \"chopper\" na czyszczenie i pielegnację? Za odpowiedzi \"Sam wyczyść\" Dziękuję:)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mycie motocykla

Zaprowadź na Nadnarwiańską do Auto Odnowy, my zawsze stawiamy tam motocykle, auta z resztą również.

Tak wogóle to moto myje się, czyści czy nawet też poleruje przed przezimowaniem. Dodatkowo konserwacja łańcucha. Przynajmniej ja tak z swoim zrobiłem. Przykryty pokrowcem i przestawiany o jakieś pół metra przynajmniej raz na miesiąc żeby opony się nie odkształciły, zalany paliwem do pełna, wyjęte aku i podładowywane także raz w miesiącu.
Na wiosnę wyciąga się czyste moto, podstawowy serwis i jazda.

Na nadnarwiańską, wyprane gacie postaw pod ramę motocykla jakieś podkłady żeby go unieść wtedy odciążysz koła i nie trzeba przetaczać a w Lidlu kup ładowarkę za 50 zł i nie musisz wyciągać aku

Na nowogrodzkiej jest firma detailingowa tuż przed skrzyżowaniem z Sikorskiego. Wcześniej działali na terenie dawnej bazy Polmozbytu za BP. Robiłem u nich motocykl przed poprzednim sezonem i polecam. Wszystko super umyte i zakonserwowane potem tylko bieżąca kosmetyka, którą ogarniesz sam.

robrob prostownik mam ale garaż jest nieogrzewany, wolę aku schować do domu a o podkładach myślałem ale już chyba nie będę ich kupować, moto do sprzedania.

kwinto7 nr budynku znasz moze?

Moja maszyna jest w kurzu i brudna. Ze względu że garaż ocieplany piec przez sciane aku nie było wyjmowane ani ładowane :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org