wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nieuczciwy sprzedawca Allegro

Zacznę od tego że chciałem kupić prezent żonie na walentynki i znalazłem na Allegro ciekawe komplety biżuterii:
1.Aukcja
2.Aukcja
(kliknij aby otworzyć)

Zakupiłem 9 lutego (poniedziałek) z wyborem przesyłki (list polecony priorytetowy). W dniu 13 luty (piątek) przedmioty jeszcze nie dotarły ze względu na to że to dzień przed walentynkami wysłałem maila z zapytaniem co się dzieje dostałem odpowiedz o treści:
\"Witam przesylka będzie u Pani w poniedziałek bardzo przepraszam za opóżnienie\"
Odpisałem dlaczego przedmioty nie zostały wysłane? W odpowiedzi dostałem:
\"bardzo mi przykro że tak się stało:(\"
W poniedziałek (16 luty) przesyłki nadal nie było, mail z zapytaniem i otrzymana odpowiedz:
\"Witam do czawartku przesyłka będzie u Pani bardzo przepraszam za opóżnienie\"
Oczywiście odesłałem maila z informacją że jak przesyłka nie dotrze to zgłaszam sprawę do Allegro i dostałem maila z informacją że nikt mnie nie chce oszukać że czeka na towar i \"w ramach rekompensaty dodalam gratis\"
W dniu 19 luty przesyłka po półtorej tygodnia w końcu dotarła ale w przesyłce był jeden komplet który był nie zgodny z opisem i drugi jakiś czarny ten co miał być w ramach tego gratisu ale tego drugiego kompletu który był zamówiony nie było.
Wysłałem maila co z tym drugim kompletem i po kilku mailach pani oznajmiła że zostanie wysłany w ciągu 2 tygodni oczywiście do dzisiaj nie został wysłany i nie wiem czy w ogóle ta pani miała zamiar go wysłać.

A teraz na temat jakości i zgodności przedmiotów z opisem w aukcji:
Po dokładnym obejrzeniu biżuterii wysłałem takiego maila:

Przyjrzałem się dokładniej tym wyrobom i stwierdziłem że ten drugi komplet też nie jest taki jak miał być brakuje mu pierścieni 8mm z cyrkoniami po między kulami w bransoletce które są w opisie aukcji:

Porównanie przedmiotu z aukcji i tego co otrzymałem (kliknij w zdjęcie aby powiększyć)

Następną rzeczą w przeciwieństwie do tego co jest napisane w opisie:

“Dla czego warto skorzystać z mojej oferty:
- otrzymujesz przedmiot wysokiej jakości
- błyskawiczna wysyłka”

Wyroby są tak słabej jakości że kolczyki rozpadły się zaczym zostały założone a w czarnym rozpadła się zawieszka i nie wiadomo co jeszcze się rozpadnie.

(kliknij w zdjęcie aby powiększyć)

A przede wszystkim to że w aukcji napisane jest:

“- Prawdziwego działającego zegarka w posrebrzanej oprawie wysadzanej cyrkoniami
- sztyftów srebrnych oraz srebrnego łańcuszka próby 925”

A to zwykła blacha to już jest oszustwo!
1.To nie srebro
2.To nie srebro
(w załączniku filmiki z próba na magnes)

Do tego wszystkiego dochodzi to że po dwóch tygodniach od zakupu drugiego kompletu jeszcze nie otrzymałem. Miał być prezent na walentynki dla żony a tu taka lipa i wstyd.

Odpowiedz na tą wiadomość była taka:
\"Witam ja tu z Panem nie zamierzam się kłócić jeśli towar sie nie podoba proszę wszystko odesłać to co Pan pisze to jest na prawdę śmieszne i nie poważne\"

Zadzwoniłem do pani zapytałem się co w tym jest śmieszne i niepoważne, może to że w opisie aukcji napisane jest że pewne elementy miały być srebrne a nie są czy to że jakość wykonania jest bardzo niska. Miedzy słowami w trakcie rozmowy pani potwierdziła że to nie jest srebro tylko jakaś stal już nie pamiętam jak to nazwała ale chodziło chyba o stal chirurgiczną.

Jak chciałem zrezygnować z drugiego kompletu który nie został jeszcze wysłany i odzyskać pieniążki to pani stwierdziła że już wysłała mi oba komplety ten czarny wysłała w zamian. Gdy doszło do opcji zwrócenia całości to pani stwierdziła że może mi oddać pieniądze tylko za przedmioty bez kosztów przesyłki.
cytat:
\"tak jak Panu powiedziałam nie ponoszę kosztow zadnych przesyłek tylko za sam towar\"

Powodem założenia tego tematu jest to że nienawidzę nieuczciwości i cwaniactwa żeby takich oszustów na Allegro było jak najmniej.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nieuczciwy sprzedawca Allegro

a co ty srebro za 26 zł nie normalny jesteś jakiś czy coś

Masakra ...

Sprzedawca może i jest nie uczciwy , ale Ty jesteś po prostu naiwny albo nie chcąc być kolokwialny - głupi . Jak można kupić zegarek takiej marki za 26 zł z jego kamieniami , albo kolczyki .. W pierwszym lepszym butiku nie kupisz żadnej biżuterii , już nie wspomnę o srebrze , za takie pieniądze . Zamawiając coś takiego trzeba mieć przede wszystkim trochę oleju w głowie i wyobraźni . Pozdrawiam

hehehe

To tak jakbyś kupił słodkie cytryny,
to tak kupisz srebro za 26 zł.
To tak kiedyś kupił znajomy oryginalne? perfumy CHANEL\"5 za 50 zł/100 ml.
Pachniały CAŁE 30 minut. :) :) :)

Makabra ....

szkoda bylo czasu na zakladanie konta i pisanie tego eseju :D

Tak jak cenisz swa kobiete,a widze ze nisko,
to taki badziew jej kupujesz i potem sie dziwisz.
A propo tego co opisujesz to ja tam doczytalem
ze jest POSREBRZANY pr.925 a nie srebrny.

sorry ale co racja to racja za 26 zł to nawet perfum nie kupisz a co tu mówić o takich rzeczach ajjj jeden od drugiego lepszy ... tym bardziej 5 komentarzy .

Posrebrzany miał być zegarek ale tu nie o zegarek chodzi srebrne miały być sztyfty w kolczykach i w zawieszce a to są tanie elementy i taka cena nie dziwi bo są inne aukcje z podobnymi cenami.

Bardzo kochasz swoją żonę kupując jej na Walentynki taki szajs. Zegarek za 26 zł. ha,ha,ha. Wystawiłeś ją na pośmiewisko. Ja swojej kupiłem 5 róż metrowych i butelkę litrową ciociosanu.

gest sie liczy

za 26 zł to nawet w morde na mieście nie dostaniesz a co mówić dopiero o kupnie zegarka ze srebra

Po pierwsze to nie chodzi o to co kto komu daje tylko z jaką szczerością. A temat nie jest założony w celu roztrząsania co za ile i jakiej wartości tylko ku przestrodze kupujących u tej oszustki.

uwazajcie na tego uzytkownika

Szukają Państwo wygodnej i bezpiecznej taksówki? taxi Rzepiennik

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org