wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kara Smierci

Liga Polskich Rodzin chce wprowadzic kare smierci dla pedofilow-zabojcow. Od dzis w calej Polsce bedzie zbierac podpisy pod obywatelskim projektem zmian w kodeksie karnym w tej sprawie. Europa juz dawno odeszla od stosowania kary smierci. Ta partia chce uchodzic za swieta, niby to partia katolicka, az tu nagle taki zaskakujacy pomysl. Owszem, pedofile-zabojcy powinni poniesc kare, ale odbierac im zycie, moim zdaniem to duza przesada. Kim oni sa?-Bogiem?, ze chca decydowac o ludzkim zyciu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kara Smierci

Uwazam, ze za ciezkie przestepstwa powinny byc wprowadzone jakies roboty przymosowe. W zamian za prace przestepca dostawal by jedzenie, cele, mozliwosc korzystania z toalet, itd. Jezeli nie chcial by pracowac - jego wybor. Sam wydal by na siebie wyrok.
Inna mozliwoscia moglby byc powrot do niektorych kar ze sredniowiecza. Miedzy innymi odcinanie roznych czlonkow ciala, w zaleznosci od przestepstwa. Za jakies drobniejsze np. kradziez torebki, stanie w centrum miasta w dybach.

Co z nich za katolicy skoro w przykazaniach jak wół stoi "nie zabijaj". Może myślą, że jak osobiście nie będą zabijać to nie będą odpowiedzialni? Hipokryci.

Look behind you! A three-headed monkey!

zippo-
interesowales sie kiedykolwiek sprawa pedofilii?

piszesz o robotach przymusowych, hehe o co chodzi?
Ja to zawsze myslalem o obozach pracy, nie koniecznie kamieniolomy, ale rownie ciezkiej pracy, lecz obsadzani byli by tam zlodzieje, rozbojnicy oraz jakcys mordercy, ktorzy dostali dozywocie zamiast kary smierci (w przyszlosci :) ). Ci wszyscy nauczyli by sie pracowac na siebie, a nas podatnikom ulzylo by na wydatkach.
Powiem Ci tyle, pedofila osadzonego w wiezieniu nie zresocjalizujesz, pedofilia jest zboczniem, choroba. Ustawodawca nie uwzglednil po osadzeniu takiego dewianta przymusowego leczenia.
Jest bardzo wiele przypadkow jak po wyjsciu pedofila z wiezienia po wieloletniej 'resocjalizacji' i leczeniu dobrowolnym, a dalej wraca do tego co robil wczesniej i to z najwiekszym okrucienstwem bo dziecko morduje.
Dla tych ludzi nie ma ratunku.
Nie chcialbym by taka mendoza pedofilski wyszla kiedys na ulice i moje dziecko zgwalcil a na koniec udusil bo go by to podniecalo! to jest chore!
A jakby to uczynil <odpukac> to bym zadal jednej jedynej kary! Smierci!
Jak pojdzie siedziec, wyjdzie po kilkunastu latach i znowu cos zrobi innemu dziecku.
Nie mozna na to pozwolic!

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

nHu -
piszesz o hipokryzji ze strony LPR.
Otoz LPR nie jest partia katolicka, Partia do ktorej naleza rozni ludzie, jedni sa bardziej a inni mniej wierzacy.
Kosciol nie popiera kary smierci, a czy partia musi ze wszystkim dla kosciola przytakiwac?
i nie pisz, ze sa hipokrytami bo gdybys czytal pismo wiedzialbys, ze kazdego musi spotkac zasluzona kara

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

i tak nie zostanie wprowadzona i ja jestem za nie, tylko bug moze je nam odebrać

Pontifex Mal -
Ciekawe ilu w LPR jest ateistów albo innowierców. Pewnie cała masa. LPR jest partią typowo katolicką, a jak nie wierzysz to się zapytaj Romana :) Swoją drogą to ciekawe tyle razy wycierają sobie gębę Wojtyłą a teraz takie pomysły pod publiczkę. Poparcie się kończy (2-3%) to przychodzi czas na radykalne pomysły aby się przypodobać elektoratowi. Najgorsze jest to, że takich ekstremizmów będzie więcej.
Kościół nie popiera ale wierni powinni chyba przestrzegać przykazań? Zwłaszcza tak ważnych jak "nie zabijaj".
Musi spotkać zasłużona kara ale to bóg ma sądzić a nie maluczcy ludzie.

<Dla tych ludzi nie ma ratunku.>
Masz jakieś dowody na poparcie tych słów? Jakieś wyniki badań o tym, że pedofial się nie da zresocjalizować? Nawet jeśli się nie da to nie pracuje do końca życia, niech zostanie niewolnikiem :)

Look behind you! A three-headed monkey!

Przeciw karze smierci, poza argumentem o nieodbieraniu zycia, powinna takze przemawiac mozliwosc popelnienia pomylki przez sad. Co wtedy zrobic? Jestem jak najbardziej za surowymi karami i to nie tylko za najciezsze przestepstwa. To co dzieje sie w tej chwili, wydawanie po kilka wyrokow w zawieszeniu to jakas kpina. Przestepcy sa praktycznie bezkarni i w tym jest problem, a nie w braku kary smierci.
Natomiast dozywocie powinno byc dozywociem, a nie przepustki i zwolnienie warunkowe po ilus latach. W ten sposob faktycznie jednostki, ktore ze wzgledu na bezpieczenstwo powinny byc calkowicie odizolowane od spoleczenstwa wracaja i popelniaja kolejne zbrodnie. Bardzo podoba mi sie rozwiazanie z USA, gdzie przestepcy skazywani sa za przestepstwa wyrokami, ktore sie sumuja. Stad moga wydawac sie bezsensowne np wyroki 150 lat za kratami, ale dzieki temu taki osobnik nigdy nie wyjdzie przedterminowo, a juz na pewno nie dostanie przepustki w trakcie odsiadki.
U nas najgrozniejsi przestepcy dostaja np 15 lat, co sprawia ze po 7 wychodza na wolnosc. Moze by zaczac od zmiany tej chorej sytuacji, zamiast wolac o kary smierci i grac pod publiczke?

Skoro to jest choroba, to trzeba ja leczyc. A moze wrocimy do stosowania kar smierci przeciw mutantom(Giertych).

To jeden z najlepszych projektów jaki LPR przedstawiło podczas swej dotychczasowej działalności!! :) Tylko szkoda że kara śmierci miałaby być tylko za pedofilię ;/ Ja uważam że powinno się tą karę wprowadzić również za wiele innych przestępstw,może wtedy żyłoby się nam bezpiecznej....

A tak!! Prokuratura i sądy w Polsce wypuszczają ok.66% przestępców z powodu niskiej szkodliwości społecznej czynu (np.kradzież).Uciąć rękę i już!!!! :)

Czy kara ta dotyczyłaby też pedofili w sutannnach?

tetryk bron Boze !!! ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org