Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znów o Czeczenach |
No sory Kamil daliśmy im szansę ale taki klimat. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/francja-obywatele-rosji-zatrzymani-pod-zarzutem-terroryzmu,507627.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znów o Czeczenach |
dziwna cisza
|
|
etot faszczism i racism!!! Ja znajut tych chopakuf. To dobre chopaki - bardzo religijne, zafsze dzin dybry muwili. A rze pojechali sie rozerwac do Francju - mlodoźć musi sie wyszalec.
|
|
Zaznaczę na początku że nie mam na celu bronić, ani nie oczerniam czeczenów tym postem. Moje zdanie jest takie że skoro korzystają z dobrobytu jaki zapewniają im państwa UE to powinni chociaż okazywać za to jakąś wdzięczność. Że o szacunku do pełnoprawnych obywateli nie wspomnę. W końcu to z naszych podatków są utrzymywani. Za nasze pieniądze. Nie chodzi mi już tutaj o \"terrorystów\" islamskich, ale nawet o tych zwykłych, biorących zasiłki i dodatki i co tam jeszcze im przysługuje. Ale teraz popatrzmy na naszych rodaków pracujących na zachodzie. Czy oprócz braku rządzy krwi za wiarę, w jakiś sposób różnią się od czeczenów mieszkających w polsce? Też wykorzystują wszystkie zasiłki i dodatki które im się należą. Też tylko kombinują jak zarobić i się nie narobić. Też awanturują się z lokalnymi. Pod tym względem jesteśmy tacy sami za granicą jak i czeczeni u nas. Ale my nie podkładamy bomb \"za Jezusa\".
|
|
co do rodaków przebywających \"na zarobku\"to piotrku...pojechali,pracują,płacą podatki(w tym składki na ów zasiłki),toteż mają prawo zeń korzystać. swoją drogą,jak Ci się podoba zestawienie wysokości zasiłków w Polsce?Porównaj darmową kasę dla Czeczenów z tą dla Polaków. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
i tu samo sedno, jebane zydy dali im wieksze mozliwosci i wieksze zasilki niz dla rdzennego obywatela. kwoty sa 10x wieksze dla czeczena niz dla polaka. paranoja.
|
|
wolny niewolnik, tu nie będę się sprzeczał. Nasi rodacy pracują legalnie i płacą podatki na zachodzie. Ale ilu jest takich co jedzie tam tylko po benefity? Największy problem z tym jest na wyspach, wiadomo funt ma dobry kurs. Rząd w UK już od dawna trąbi o problemie \"zarobkowiczów\" z UE. Dużo polaków jeździ tam tylko po to żeby dostawać zasiłki i zapomogi na wszystko. Na siebie (bezrobotny), żonę (bezrobotna), dzieci (im więcej, tym lepiej ;)). Fakt faktem, że zasiłki są dla nas takie same jak dla obywateli danego kraju w jakim się rejestrujemy. Były by wyższe gdybyśmy mieli status uchodźców :) Także nie jest tak, że tylko legalnie pracować jeżdżą polacy. Poczytaj trochę, a może sam dojdziesz do wniosku że warto pojechać na zachód tylko po zasiłki i zero pracy ;) A to że uchodźcy mają tak wysokie zapomogi, to nie ich wina. Z pretensjami trzeba już iść do naszego rządu. Na koniec jeszcze raz zaznaczam że nie piszę po to żeby bronić uchodźców, tylko żeby dać porównanie. Osobiście jestem za usunięciem takich przepisów jak pomóc uchodźcom, bo to tylko powiększa dziurę budżetową i czyni nasz kraj mniej bezpiecznym.
|
|
szanowny panie piotrze jest dokładnie odwrotnie niż pan pisze. Polacy nie biorą zasiłków za granicą - jadą tam by ciężko pracować. Znany jest stereotyp polskiego hydraulika - taniego, fachowca, który czasem wypije, ale za swoje. Jak to się ma do stereotypu muzułmaninia - leniwego, z masą dzieci fanatyka żyjącego na zasiłkach? Czy ktoś w Łomży widział pracującego Czeczena? Tam gdzie osiedlili się Polacy w UK - zmalała ilość przestępstw. Jak to się ma do muzułmańskich dzielnic w Paryżu, gdzie nawet policja boi się wchodzić? Jak to się ma do Łomży, gdzie kilkunastu Czeczenów terroryzowało mieszkańców? Żeby nie być gołosłownym: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1010223,title,WBrytania-Polacy-nie-sa-mistrzami-benefitow,wid,14713428,wiadomosc.html?ticaid=1144cd&_ticrsn=3 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16433232,Polak_na_brytyjskim_zasilku__czyli_sila_mitow.html http://wyborcza.pl/1,76842,13822334,Na_Wyspach_tam__gdzie_mieszkaja_imigranci_np__z_Polski_.html?order=najfajniejsze_odwrotnie http://www.sfora.pl/swiat/Zdumiewajace-Tu-jest-mniej-przestepstw-dzieki-Polakom-a55082 No i sama wysokość zasiłków - Polak w UK musi jakiś czas popracować, żeby w ogóle coś dostać - dostanie jakiś minimalny zasiłek, z całą pewnością mniej niż płaca minimalna. Czeczen w Polsce nie musi przepracować ani jednego dnia - od początku przysługuje mu zasiłek, jak dostanie status dostaje jakieś 1400 zł i mieszkanie socjalne lub 600 zł na każdego członka rodziny. To więcej niż Łomżynianie zarabiają.
|
|
Przypomnę, że w Chicago cała dzielnica jest opanowana przez Polaków. Czy płoną tam samochody? Czy Amerykanki są gwałcone przez polskie bandy katolików? Czy Policja boi się tam zapuszczać? Proszę to porównać do dzielnic w Malmo, Leeds, Paryżu. Porównywanie Polaków do islamskiej dziczy jest śmieszne.
|
|
Bardziej niż porównanie polaków za granicą z islamską dziczą na zasiłkach chodziło mi o uświadomienie że polak na wschodzie też wykorzystuje wszystkie możliwe opcje na łatwą kasę. Tak, trzeba najpierw trochę popracować legalnie. Ale jak już minie minimalny okres, można śmiało ubiegać się o darmową kasę:) Nie znam tego z artykułów, a z życia. Nie muszę czytać żadnych artykułów, żeby wiedzieć jak polacy radzą sobie w europie. Sam kiedyś pracowałem za granicą, a obecnie raz na jakiś czas odwiedzam znajomych w niemczech i anglii. Pamiętajmy że prasa nie zawsze pisze całą prawdę i tylko prawdę. Ale wracając do głównego tematu. Ostatnio o naszych miejscowych czeczenach nic nic nie słychać. Uspokoili się, bądź ci mniej nadający się do życia w cywilizowanym świecie wyjechali gdzie indziej. Bo nadal można spotkać na mieście panów z brodami ;) Wiadomo, zawsze będę przeciwny oddawaniu państwowych pieniędzy za nic dla darmozjadów. Bo wiem że część tych pieniędzy należała do mnie (podatki). Oni niczym nie przysłużyli się dla naszego państwa, nie płacili podatków żeby teraz mieć z czego to sobie odbierać. A mimo to finansowo mają się lepiej niż nie jedna polska rodzina.
|
|
Dajcie spokój tym czeczenom . Oni wcale nie dostają takich pieniędzy a jeśli już to przez pierwszy rok lub gdy mieszkają w ośrodkach dla uchodzców. Jeśli wyprowadzają się już nie mają tak dobrze . A i pieniądze te sa z budżetu Unii Europejskiej tak więc o co chodzi to wszystko jest finansowane przez unie. U nas na staffa mieszkają czeczeni i sa wporzadku są lepsi niż nie jedni polacy . Pozdrawiam Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
A i widziałem 10tki pracujacych czeczenów i tu i za granicą ! zresztą ilu ich teraz jest ludzie . W lomzy już zostało ich nie duzo dajcie im spokój i zajmijcie się sami soba Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
Autor: wiktorrr321 i tu masz Pan racje zeby cos brac swoje trzeba odpracowac. nikt ci na ladny usmiech nie da zadnego zasilku ewentualnie na dziecko dostaniesz 50+ funty na tydzien do 16 roku zycia ten zasilek jest obowiazkowy i nie piszcie glupot z domyslu i wyczytanych bzdur przyjedz jak tak ladnie to piszesz jeden z drugim zobaczysz jak nabierzesz i sie utrzymasz oby ci na pokoik wystarczylo a jak nie to w parkach jeszcze co niegdzie miejsce mozna znalesc
|
|
|
Z całą pewnością nie dostają zasiłków \"z unii\". (a czy pieniądze \"z unii\" biorą się z nieba? to też są nasze pieniądze). Unia nie daje w Polsce pieniędzy \"na ludzi\" to skutek traktatu akcesyjnego. Unia (czyli \"my\") daje pieniądze (które wcześniej nam odbiera) na sprzęt, na budowę, na szkolenia, ale nigdy nie finansuje ludzi. Nieporozumienie z Czeczenami polega na tym, że początkowo te wysokie zasiłki 1400 zł na osobę dostają z ministerstwa, a później przechodzą na zasiłki z gminy - po 350 zł na osobę. To dla nich za mało , więc jak tu ktoś zauważył - wyjeżdżają. I oby nie wracali. Podobnie mieszkania dosają z gminy. Co ważne - mają absolutne pierwzeństwo przed polskimi lumpami, matkami w ciąży i dziećmi z domu dziecka - po prostu każdego roku gmina ma dać określoną ilość mieszkań właśnie dla uchodźców - czyli Czeczenów. a dokąd wyjeżdżają? Niedawno na 4lomza o tym pisali - Czeczenów mieszkających w Łomży złapali we francji, gdzie szykowali zamach terrorystyczny.
|
|
Dodam jak wyglądają te unijne szkolenia - kiedyś w TVN było o Cyganach (nawet w miarę obiektywnie). To było po tych Maszkowicach. Były unijne szkolenia dla Cyganek - typu szydełkowanie, bukieciarstwo, robienie na drutach. Wypowiadali się prowadzący, że Cyganie nie chcieli przychodzić na to, więc wynajęto busa i codziennie dowożono na szkolenia 20 Cyganek - dawano im żreć i jeszcze kasę im płacili. Pokazali nawet zdjęcia drzemiących Cyganek na tych szkoleniach. Po zakończeniu szkoleń tylko jedna młoda Cyganka wyraziła chęć podjęcia pracy - radości nie było końca, że szkolenia skuteczne, że się opłaciło, nawet były miejsca pracy dla nich. Jak się Cyganeczka dowiedziała, że musiałby wstawać o 6 rano i autobusem się tłuc żeby na 8 do pracy zdążyć to się obraziła - powiedziała, że chce mieszkanie blisko pracy (w końcu zasłużyła - skończyła szkolenie) albo ewentualnie ten bus ją dowozi. Lewactwo miało dobre chęci ale to były zbyt wygórowane wymagania.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |