Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jakie zioła na wzdęcia |
Czy ktoś orientuje sie może jakie sa skuteczne domowe sposoby na tę dolegliwość?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jakie zioła na wzdęcia |
https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1MSIM_enPL618PL618&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=domowe%20sposoby%20wzd%C4%99cia trudne to nie jest :)
|
|
stefannowak
|
|
mięta, rumianek DiDi
|
|
Wyeliminować z diety rośliny wzdymające i wszystkie produkty spożywcze z chemią typu zupki instant, sosy, serki waniliowe no i piwo :(
|
|
Najlepiej pomaga rycyna
|
|
LEWATYWA :) :) zezowaty&zonk jest expertem w tej dziedzinie :)
|
|
Czytałam o bazylii oraz o kminku. Może warto jest pić dziurawiec?
|
|
tak lewatywa, forumowy troll , sparciały dziad @ maruda wie co mówi, on zawsze najmundrzejszy !hahah tylko czy kogoś jeszcze to śmieszy ? w każdy temat coś głupiego musi wcisnąć aby zaimponować gimbusom :) dziadu , masz jakieś kompleksy ? geriatra ci pomoże, jak psychotropy już nie działają ! :)
|
|
Mądry pisze dla zabawy, głupi czyta bo ciekawy :)
|
|
a może diagnoza jest potrzebna? Wzdęcia z sufitu się nie biorą. A wiatry są? A stolec?
|
|
No i znowu pełno żartów ;) A ja się tutaj poważnie pytam ;)
|
|
Tutaj jest lista: http://wzdecia.net/o-wzdeciach/domowe-sposoby-na-wzdecia.html . Wystarczyło sobie po prostu poszukać w google , jest tam wszystko. Sam polecam espumisan. Pomaga.
|
|
Odradzam samoleczenie się i w dodatku przez internet. Nawet niewinnie wyglądające wzdęcia brzucha, nawet bezbolesne, mogą być objawem grożnej choroby. Lekarz rodzinny i diagnostyka po kolei w zależności od objawów, wyników podstawowych badań, wieku, ryzyka... rudy błazen z druhem
|
|
W przypadku wzdęć warto zrobić sobie badanie poziomu przeciwciał IgG http://www.genom.com.pl/badanie-poziomu-przeciwcial-igg.html. Można je wykonać w Genom. Dzięki temu sprawdzimy czy wzdęcia nie są objawem alergii pokarmowej.
|
|
Ja bym o to zapytała jakiegoś dobrego zielarza, musi mieć wiedzę na ten temat.
|
|
Wiatry, gazy, odbijanie są naturalnym produktem ubocznym rozkładu węglowodanów. Chcesz uniknąć gazów ? przeczytaj http://www.poradnikwzdecia.co.pl Czasem jednak mogą sygnalizować, że z twoje trawienie nie jest prawidłowe. Warto wiedzieć, jaki tryb życia i nawyki żywieniowe zmniejszają produkcję gazów w układzie pokarmowym
|
|
Mi pomogło zmniejszenie ilości spożywania potraw tłustych oraz dicopeg 10g na zaparcia, które towarzyszyły wzdęciom
|
|
Brak alkoholu powoduje wzdęcia .
|
|
mi domowe sposoby nie pomagały,próbowałam Mamusinych śliweczek jabłuszek,śiemienia lnianego i nic.... poza bólem brzucha.Dopiero ulge przyniósł mi Dicopeg 10g zdecydowanie było mi lepiej i na efekty nie musiałam czekać miesiącami-choć z drugiej strony nie zadziałał jak błyskawica-i to akurat na plus
|
|
Mój brat ma z tym duży problem. Ja myślę, że to przez brak ruchu i siedzący tryb pracy.
|
|
Najlepsze te zioła co zakazane...
|
|
Dobrze by było jakby alkohol tak wszystko leczył hahah
|
|
Napar z imbiru pomaga. I wszystkie oczyszczające zioła, jak pokrzywa.
|
|
tylko koperek
|
|
Jeżeli interesujesz się ziołami, to w sklepie Flos znajdziesz mnóstwo opcji. Sklep internetowy z ziołami to moim zdaniem lepsze wyjście, u mnie w mieście brakuje tego typu punktów i wszystko muszę zamawiać przez internet, z drugiej strony to nawet wygodniejsze.
|
|
Ja kupuję zioła w aptece. Czasami w sklepie z ekologiczną żywnością.
|
|
A po co zioła, trzeba się porządnie wypierdzieć i będzie ok. Dobra kanonada, duża frajda tylko trzeba uważać, żeby kleksa nie zrobić.
|
|
Jeśli to koniecznie mają być zioła to koper włoski, rumianek i mięta trochę pomagają. Ale z doświadczenia powiem, że o wiele skuteczniejszy jest symetykon, więc kup w aptece np. ulgasim, 3 razy dziennie można brać jeśli się nie mylę, szybko pomaga. pozdrawiam :)
|
|
Na wzdęcia na pewno bardzo dobry jest koper włoski.
|
|
Marihuana lecznicza jest zbawienna na wszelkie dolegliwosci.
|
|
Karczoch.
|
|
Wydaje mi się, że imbir powinien pomóc :)
|
|
Najlepiej zwracać uwagę na trawienie i śledzić, które pokarmy powodują wzdęcia, aby wyeliminować je z diety
|
|
dobra rada - . Rano zacznijcie dzień od ciepłej wody. Na czczo, 30 min przed posiłkiem herbata dobry dzien o ta https://konopiafarmacja.pl/herbata-z-konopi/616-ziolka-konopne-na-dobry-dzien-mieszanka-ziol-na-bol-brzucha-.html Czasami pijcie ją 3 razy dziennie jak czujecie tzw. przepełnienie Do tego omega 3 i wieczorem Wątrobex https://konopiafarmacja.pl/ziola-lecznicze/714-watrobex-mieszanka-ziol-na-watrobe-50g.html zauważysz już po tygodniu że twój brzuch nie bedzie taki napełniony dzięki tym zioła wypróbuj
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |