Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jubiler |
kogo polecacie jesli chodzi o zakup obrączek , ilosc wzorów itp
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jubiler |
Na straganie odpustowym,duzy wybor i najtaniej.
|
|
olac stragany , nie chodzi aby taniej , 10zl na gramie nie gra roli , maja byc solidne
|
|
solidne to tylko z pr.zlota 333
|
|
My niestety kupiliśmy obrączki próby 585 w renomowanym salonie za 2 tys złotych i powiem że to był najgorszy bląd jaki zrobiliśmy. Obrączki po roku wyglądały strasznie, były całe w rysach, chociaż ja o swoją bardzo dbałem. Wyglądały tak jakby miały ze 20 lat, o dziwo obrączka mojej mamy próby 333 stara 25 letnia wyglądała o niebo lepiej niż nasze nowe.
|
|
rekinie biznesu--- zebyś troszke poczytał o tym złocie na punkcie ktorego sie tak ekscytujesz to bys wiedział ze próba 333 jest słaba próba --585 lepsze bo wiecej złota drozsze ale miekksze bardziej rysujace sie i deformujace--- ---333 mniejszy stop złota wiecej innych metali nie rysuja sie tak bardzo, nie deformuja --
|
|
Autor: on804 niczym nie zablysnelas:))
|
|
Myslałem ze skoro sledzisz kursy złota i giełde i ekscytujesz sie na kazdy wzrost to troszke wiesz o złocie .... a tu zalisz sie ze ci sie obraczki porysowały.... wiec jak to jest cos wiesz czy tylko udajesz ze cos wiesz ?? Trzba było sobie zakupić tytanowe za ta kase z serii 3d
|
|
nie zale sie odradzam 585 na obraczki jak bys mial troche wyobrazni
|
|
chilu-- wszedzie jest to samo ... roznica jest tylko w cenie za gram złota . najbardziej uniwersalnymi obraczkami sa obraczki półokragłe w jednym kolorze .Łatwe do zmniejszenie i zwiekszenia ...Proby 333 nie polecam z czasem sciemnieje...Polecam 585 z tym ze...musisz sie liczyc ze nie ma żeczy wiecznych .Obraczki rysuja sie i tu ważna żecz; IM SZERSZA OBRACZKA TYM BARDZIEJ BEDA WIDOCZNE WSZYSTKIE RYSKI.....ale mozna oddac co jakiś czas do wypolerowania,odnowienia ....Ale kazde polerowanie odnowienie zwiekszenie zmniejszenie to ubytek delikatny na wadze obraczki...
|
|
ciebie i tak nikt nie przekona ze zloto 333 jest lepsze od 585 jezeli liczy sie dla ciebie cena nie kupisz juz nigdy 585 zamiast proby 960:D . uwaga chce ostrzec o trefnych jubilerach ktorzy probuja oszukac klientow co do rzeczywistej masy zlota moge krotko powiedziec PR 333- PR 585 SA PO JEDNYCH PIENIADZACH .POZDRAWIAM
|
|
rekinie biznesu jak jet tak jak mowisz to moze sie wymienimy ja ci dam wyroby w 333 skoro to lepsze złoto w/g ciebie a ty mi ta sama ilosc w 585 :-) chłopie nie osmieszaj sie ......
|
|
najlepiej jest zainwestowac w tytanowe sa bardzo trwale i niealergizujace leciutkie i wygodne dodatkowo bardzo jest dobra opcja satynowana tytanu zwyczajowo do pary tytanowych obraczek dodaje sie specjalny \"czyscik\" (jakby delikatny pumeks) ktorym samodzielnie mozna odswiezyć mat metalu - kwestia minutki, i obraczki wygladaja jak nówki sztuki
|
|
dodaj jeszcze ze przy obraczkach tytanowych jest to ryzyko ze ... --nie powiekszysz ani nie zmniejszysz (jak przytyjesz kobieta po ciaży albo schudniesz bedziesz musiał robić nowe ) --jesli juz bedzie opcja powiekszenia to o jeden rozmiar w gore albo dół -- przy łączonych ze złotem złotem NIE zmniejszysz ani nie powiekszysz
|
|
jedyny szkopul jest tak jak piszesz jubilerzy niechetnie je powiekszaja, więc warto dobrac naprawde optymalny rozmiar
|
|
Polecam sklep jubilerski Złoty Graal na ulicy Długiej. Kupiliśmy tam piękne obrączki ze złota nierodowanego, klasyczne, a zarazem oryginalne.
|
|
przypadł mi jeden sklep najbardziej ze wszystkich i wcale nie jest to sklep z siatki sklepów na miescie, wiecej nie zdradze bo to nie reklama , ale czekam na dalsze opinie na temat prób i ilosci wzorow
|
|
a moze ma uczulenie na złoto i nie moze takich nosic , moja kolezanka miała uczulenie na srebro i co włozyła do ucha srebne kolczyki to jej czarniały, bo była na nie uczulona a wybor nalezy do was obojga jak kochasz to nie zastanawiaj sie kup na co cie stac a rynek jest bogaty w tych czasach i nie bedziesz mial problemu
|
|
wzorow do koloru i wyboru na kazda kieszen
|
|
on804 tak dla twojej swiadomosci nie jestem jubilerem ale interesuje się wyrobami złotniczymi , lubie bizuterie i lubie wiedziec cos na jej temat . Z reguły pytam jubilerow bo uwazam, , iz oni wiedza najlepiej , wole zapytac niz wypisywac głupoty na temat o którym nie mam zielonego pojecia i wciskac ludziom głupoty i jakies swoje racje. Nie pojmuje ludzi , ktorzy zyja ze swiadomoscia \"To ja mam racje i kropka\" .
|
|
Witam wszystkich . Odnośnie która próba złota w obrączkach jest lepsza 333 czy 585 odpowiedz jet tylko jedna -585 i nie jest to podyktowane wartością kruszca , praktycznością w użytkowaniu tylko tym że producenci nie produkują w tej próbie . Jeśli gdzieś znajdziecie obrączki w 333 to wybór wzorów ogranicza się do podstawowych (półokrągłe , płaskie ). Przy wyborze obrączek młodzi przede wszystkim patrzą na wzór a co potem nie jest istotne a to jest błąd . Czym obrączki ładniejsze (grawerowane , matowane , wysadzane kamieniami ) tym trudniejsze w serwisowaniu . Tytan to oddzielny temat . Jubilerzy nie chcą tego powiększać ze względu na brak spoiwa. Przy powiększaniu jest ryzyko pęknięcia . Takie obrączki wysyła się producentowi i on rozmiar dopasuje ale odpłatnie . Na stronie www.jubilerpieciak.pl w lewym dolnym rogu jest zakładka obrączki jeśli klikniesz to można sobie popatrzeć . W sklepie mamy dużo więcej miedzy innymi tytanowe . pozdrawiam Zbyszekp PS. Co to są obrączki nierodowane?
|
|
nierodowane- zapewne chodziło o to że z białego złota w barwie naturalnej...
|
|
Autor: zbyszekp (---.adsl.inetia.pl) Data: 24-01-15 08:53 Witam wszystkich . Odnośnie która próba złota w obrączkach jest lepsza 333 czy 585 odpowiedz jet tylko jedna -585 i nie jest to podyktowane wartością kruszca , praktycznością w użytkowaniu tylko tym że producenci nie produkują w tej próbie . Tu sie Z Panem do końca nie zgodze. A Zirkon jak mi wiadomo robi wszystkie wzory obrączek w pr 585 i 333 ? Alo to taka moja dygresja w temacie .
|
|
A co do Firmy APART mowia , ze drogo itd. ale srebro ma BOSKIE ,który jubiler bedzie za 100zł szlifował kilkanaście małych cyrkonii na szlif brylantowy ...?
|
|
on804 dokładnie, chodzi o białe złoto, które nie wygląda jak srebro, a jednocześnie nie razi po oczach żółcią. Moim zdaniem jest dobrą perspektywą dla osób nieprzepadających za \"typowym\" złotem.
|
|
Tylko \"Składanek\" na Mazowieckiej!!!
|
|
Ja uważam, że próba 585 jest najlepsza chociaż trochę więcej widać rys ale odcień złota jest dużo ładniejszy niż 333.
|
|
Magda 40 jesteś w błędzie kolor złota uzyskuje się przez domieszki innych metali i próba nie ma wpływu na kolor. Pozdrawiam
|
|
585 jest trwalsza. I tak jak Marek pisze nie ma nic wspólnego z kolorem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |