sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jubiler

kogo polecacie jesli chodzi o zakup obrączek , ilosc wzorów itp

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jubiler

Na straganie odpustowym,duzy wybor i najtaniej.

olac stragany , nie chodzi aby taniej , 10zl na gramie nie gra roli , maja byc solidne

solidne to tylko z pr.zlota 333

My niestety kupiliśmy obrączki próby 585 w renomowanym salonie za 2 tys złotych i powiem że to był najgorszy bląd jaki zrobiliśmy. Obrączki po roku wyglądały strasznie, były całe w rysach, chociaż ja o swoją bardzo dbałem. Wyglądały tak jakby miały ze 20 lat, o dziwo obrączka mojej mamy próby 333 stara 25 letnia wyglądała o niebo lepiej niż nasze nowe.

rekinie biznesu--- zebyś troszke poczytał o tym złocie na punkcie ktorego sie tak ekscytujesz to bys wiedział ze próba 333 jest słaba próba
--585 lepsze bo wiecej złota drozsze ale miekksze bardziej rysujace sie i deformujace---
---333 mniejszy stop złota wiecej innych metali nie rysuja sie tak bardzo, nie deformuja
--

Autor: on804 niczym nie zablysnelas:))

Myslałem ze skoro sledzisz kursy złota i giełde i ekscytujesz sie na kazdy wzrost to troszke wiesz o złocie ....
a tu zalisz sie ze ci sie obraczki porysowały.... wiec jak to jest cos wiesz czy tylko udajesz ze cos wiesz ??
Trzba było sobie zakupić tytanowe za ta kase z serii 3d

nie zale sie odradzam 585 na obraczki jak bys mial troche wyobrazni

chilu-- wszedzie jest to samo ... roznica jest tylko w cenie za gram złota .
najbardziej uniwersalnymi obraczkami sa obraczki półokragłe w jednym kolorze .Łatwe do zmniejszenie i zwiekszenia ...Proby 333 nie polecam z czasem sciemnieje...Polecam 585 z tym ze...musisz sie liczyc ze nie ma żeczy wiecznych .Obraczki rysuja sie i tu ważna żecz; IM SZERSZA OBRACZKA TYM BARDZIEJ BEDA WIDOCZNE WSZYSTKIE RYSKI.....ale mozna oddac co jakiś czas do wypolerowania,odnowienia ....Ale kazde polerowanie odnowienie zwiekszenie zmniejszenie to ubytek delikatny na wadze obraczki...

ciebie i tak nikt nie przekona ze zloto 333 jest lepsze od 585 jezeli liczy sie dla ciebie cena nie kupisz juz nigdy 585 zamiast proby 960:D .

uwaga chce ostrzec o trefnych jubilerach ktorzy probuja oszukac klientow co do rzeczywistej masy zlota moge krotko powiedziec PR 333- PR 585 SA PO JEDNYCH PIENIADZACH .POZDRAWIAM

rekinie biznesu jak jet tak jak mowisz to moze sie wymienimy ja ci dam wyroby w 333 skoro to lepsze złoto w/g ciebie a ty mi ta sama ilosc w 585 :-) chłopie nie osmieszaj sie ......

najlepiej jest zainwestowac w tytanowe sa bardzo trwale i niealergizujace leciutkie i wygodne dodatkowo bardzo jest dobra opcja satynowana tytanu zwyczajowo do pary tytanowych obraczek dodaje sie specjalny \"czyscik\" (jakby delikatny pumeks) ktorym samodzielnie mozna odswiezyć mat metalu - kwestia minutki, i obraczki wygladaja jak nówki sztuki

dodaj jeszcze ze przy obraczkach tytanowych jest to ryzyko ze ...
--nie powiekszysz ani nie zmniejszysz (jak przytyjesz kobieta po ciaży albo schudniesz bedziesz musiał robić nowe )
--jesli juz bedzie opcja powiekszenia to o jeden rozmiar w gore albo dół
-- przy łączonych ze złotem złotem NIE zmniejszysz ani nie powiekszysz

jedyny szkopul jest tak jak piszesz jubilerzy niechetnie je powiekszaja, więc warto dobrac naprawde optymalny rozmiar

Polecam sklep jubilerski Złoty Graal na ulicy Długiej. Kupiliśmy tam piękne obrączki ze złota nierodowanego, klasyczne, a zarazem oryginalne.

przypadł mi jeden sklep najbardziej ze wszystkich i wcale nie jest to sklep z siatki sklepów na miescie, wiecej nie zdradze bo to nie reklama , ale czekam na dalsze opinie na temat prób i ilosci wzorow

a moze ma uczulenie na złoto i nie moze takich nosic , moja kolezanka miała uczulenie na srebro i co włozyła do ucha srebne kolczyki to jej czarniały, bo była na nie uczulona a wybor nalezy do was obojga jak kochasz to nie zastanawiaj sie kup na co cie stac a rynek jest bogaty w tych czasach i nie bedziesz mial problemu

wzorow do koloru i wyboru na kazda kieszen

on804 tak dla twojej swiadomosci nie jestem jubilerem ale interesuje się wyrobami złotniczymi , lubie bizuterie i lubie wiedziec cos na jej temat . Z reguły pytam jubilerow bo uwazam, , iz oni wiedza najlepiej , wole zapytac niz wypisywac głupoty na temat o którym nie mam zielonego pojecia i wciskac ludziom głupoty i jakies swoje racje. Nie pojmuje ludzi , ktorzy zyja ze swiadomoscia \"To ja mam racje i kropka\" .

Witam wszystkich . Odnośnie która próba złota w obrączkach jest lepsza 333 czy 585 odpowiedz jet tylko jedna -585 i nie jest to podyktowane wartością kruszca , praktycznością w użytkowaniu tylko tym że producenci nie produkują w tej próbie . Jeśli gdzieś znajdziecie obrączki w 333 to wybór wzorów ogranicza się do podstawowych (półokrągłe , płaskie ). Przy wyborze obrączek młodzi przede wszystkim patrzą na wzór a co potem nie jest istotne a to jest błąd . Czym obrączki ładniejsze (grawerowane , matowane , wysadzane kamieniami ) tym trudniejsze w serwisowaniu . Tytan to oddzielny temat . Jubilerzy nie chcą tego
powiększać ze względu na brak spoiwa. Przy powiększaniu jest ryzyko pęknięcia . Takie obrączki wysyła się producentowi i on rozmiar dopasuje ale odpłatnie . Na stronie www.jubilerpieciak.pl w lewym dolnym rogu jest zakładka obrączki jeśli klikniesz to można sobie popatrzeć . W sklepie mamy dużo więcej miedzy innymi tytanowe .

pozdrawiam Zbyszekp
PS.
Co to są obrączki nierodowane?

nierodowane- zapewne chodziło o to że z białego złota w barwie naturalnej...

Autor: zbyszekp (---.adsl.inetia.pl) Data: 24-01-15 08:53

Witam wszystkich . Odnośnie która próba złota w obrączkach jest lepsza 333 czy 585 odpowiedz jet tylko jedna -585 i nie jest to podyktowane wartością kruszca , praktycznością w użytkowaniu tylko tym że producenci nie produkują w tej próbie .

Tu sie Z Panem do końca nie zgodze. A Zirkon jak mi wiadomo robi wszystkie wzory obrączek w pr 585 i 333 ? Alo to taka moja dygresja w temacie .

A co do Firmy APART mowia , ze drogo itd. ale srebro ma BOSKIE ,który jubiler bedzie za 100zł szlifował kilkanaście małych cyrkonii na szlif brylantowy ...?

on804 dokładnie, chodzi o białe złoto, które nie wygląda jak srebro, a jednocześnie nie razi po oczach żółcią. Moim zdaniem jest dobrą perspektywą dla osób nieprzepadających za \"typowym\" złotem.

Tylko \"Składanek\" na Mazowieckiej!!!

Ja uważam, że próba 585 jest najlepsza chociaż trochę więcej widać rys ale odcień złota jest dużo ładniejszy niż 333.

Magda 40 jesteś w błędzie kolor złota uzyskuje się przez domieszki innych metali i próba nie ma wpływu na kolor. Pozdrawiam

585 jest trwalsza. I tak jak Marek pisze nie ma nic wspólnego z kolorem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org