Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zalany samsung |
Witam poszukuje komisu zeby naprawic samsunga s3 zalany woda, moze ktos wie ile kosztuje naprawa takiego telefonu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zalany samsung |
Rozkrec go na ile sie da i potraktuj suszarka do wlosow kazdy elemant.Powinno pomoc.Komis zrobi tak samo tyle ze odplatnie.O i na noc poloz na reczniku papierowym obok grzejnika.
|
|
Osoba na górze dobrze mówi :) darme marnowanie pieniędzy :)
|
|
Dzieki;-)
|
|
Gadacie głupoty. Jeżeli telefon miał krótką styczność z wodą jest szansa że nic się nie uszkodzilo i można tak zrobic. W innym przypadku serwis.
|
|
rozkrec i wrzuc do ryzu ryz wyciagnie wszystko
|
|
do dużej torby wsyp ze 2 kg soli i włóż telefon w jakiejś szmatce. Oczywiście rozłóż co jest możliwe w tym telefonie. I niech sobie poleży parę dni. Sól wyciągnie wilgoć Kwestia czy jakieś zwarcia się nie porobiły.
|
|
Nie wkladaj w sol. Jest duza szansa ze drobiny soli dostana sie do srodka i slona woda spowoduje korodowanie w srodku telefonu. Jezeli telefon byl zamoczoni polezal nieco pod woda to najlepiej wyciagnij baterie i wloz telefon na 30 minut do wody destylowanej aby wypłukać możliwe zanieczyszczenia. Nastepnie wyciagnij, pozwól kilka minut aby woda wypłynęła z telefonu poprzez dniazdko do ładowania, owiń telefon w papierowy recznik i włóż do pojemnika z ryżem najlepiej na kilka dni. Najlepiej włóż w taki sposób aby woda mogla swobodnie ściekać w dół i wypływać poprzez port ladowarki. Jezeli masz sporo nerwow to mozesz wlozyc telefon do piekarnika i podgrzać go jakiesz dwie godziny w temperaturze 70-80 stopni. Osobiście mam ciagle dwa dzialajace telefony ktore były calkowicie zanurzone w wodzie morskiej. Dluzsze plukanie i tydzien w ryżu.
|
|
Ja proponuję nie kombinować tylko zamówić zepsute części w necie, na przykład tutaj: http://www.czescisamsung.pl. Ja w takiej sytuacji zadzwoniłabym tam lub napisała maila, przedstawiła problem i zastosowała się do porad. Miałam podobna sytuację z laptopem, tzn. spadł mi z biurka i przestał działać, napisałam do nich, podpytałam jeszcze znajomego informatyka i zamówiłam zepsutą część:-) wszystko odbyło się sprawnie i bez najmniejszych problemów a laptop działa do tej pory, tfu tfu tfu:-)
|
|
Wyjeb go przez okno , taka rada .
|
|
Jestem zdania jw. Szajsung to Szajsung. Prawie jak Volksvagen
|