Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca TMT sery |
Wiem ze byl wczoraj ten temat ale chciałbym sie dowiedziec czegos wiecej.Czy ktos ostatnio pracował tam na produkcji jaka płaca,atmosfera pracy,czy warto?? zycie to ciagła walka...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca TMT sery |
lepiej lezyc w domu i nic nie robic sami przyjda i dadza wielmoznemu panu .czy warto? 9ciekawe jak z twoja atmosfera jest w ludziach tak tym sie przejeles
|
|
Na trzy zmiany za tysiaka na umowę-zlecenie to trochę za mało.
|
|
boski ..zwracam sie z pytaniem do ludzi którzy tam pracuja lub pracowali nie znasz mojej sytuacji to sie nie wypowiadaj frajerze.Pracuje i mam sie dobrze...a twoje wypociny mnie nie interesuja także nie zabieraj głosu hehe zycie to ciagła walka...
|
|
na początku jest umowa zlecenie ale bardzo szybko dają umowę o pracę, w święta się nie pracuje w tej firmie
|
|
za tysiaka na 3 zmiany?????????
|
|
Moja matula pracowała tam jakieś 2 lata temu przez 5 lat około i nigdy nie dali jej umowy o pracę, ciągle na umowę zlecenie aż w końcu sporo osób z taką umową zwolnili, ale nie znam szczegółów. Wiem, że właściciele to typowi dorobkiewicze żerujący na ludziach, słabe warunki a zwłaszcza płacowe.
|
|
dzięki temu tematowi była tam kontrola. Słyszałem o kontroli w biurach, jutro mają ludzi pytać, co pracują. Jak widać, inspekcja to czyta, dawajcie w temacie kolejne firmy łamiące prawo :) ---------------------------------------------
|
|
Moim kolejnym faworytem PHU Piątnica w Jeziorku, zatrudniają ludzi na czarno, obiecują najniższa krajową, a oszukują na wypłatach. Ich ulubiona forma zatrudnienia to na czarną i obiecywanie umowy kiedyś tam lub wyciąganie dotacji z PUP, a oni z łaską dopłaca resztę, wyrównają do krajowej albo i nie, zależy od humoru prezesa. Oczywiście zero poszanowania tam pracownika, częsta wymiana pracowników. Jak się inspektor by przeszedł po zakładzie w kontroli nie zapowiedzianej, uchybienia by znalazł :):). ---------------------------------------------
|
|
w jakich firmach jeszcze taki wyzysk?trzeba zrobić listę takich firm żeby inni sobie d..y nie zawracali w poszukiwaniu dobrej i płatnej pracy
|
|
precz z nieuczciwymi pracodawcami:)
|
|
oczywiście, że precz. Sprawa na PHU zostanie zgłoszona do PIP. Nie bójcie się zgłaszać skarg takich pseudo pracodawców. ---------------------------------------------
|
|
Autor: Piet666/ frajera/ synek to ty sobie poszukaj na osiedlu badz w domu bedzie tobie blizej pracusiu
|
|
najmądrzejszym co to mają najwiecej do obsmarowania proponuje założyć nie temat na forum ,tylko własną firmę i płacić nierobom i szczekaczom po 5tyś na rękę nie obstaje tutaj za wymienionymi firmami bo nie znam ich stosunku i podejścia do pracowników ale niestety najprościej i najłatwiej kogoś anonimowo obsmarować Andrzej Andrzej W.
|
|
tak kozak w necie pizd.... w swiecie
|
|
Już nie piszcie o samych obibokach i legatach którzy po pół roku pracy dalej nie wiedzą co mają robić i zbytnio im się nie chce wysilać. Są ludzie sprytni, pracowici i mają w sobie coś takiego jak zaangażowanie. Tacy ludzie także chcieliby normalne warunki pracy i płacy. Tylko akurat w naszym rejonie z tym kiepsko. Każdy pracownik ma swoją cenę, jakąś wartość i wydajność w pracy. Według mnie takie zakłady pracy powinny stwarzać odpowiednie warunki, tak aby ludzie mogli żyć na jakimś przyzwoitym poziomie. A co do lewusów to takich wychwycić, pozbyć się i tyle. Może po czasie coś zrozumieją. Z tego co pamiętam matula opowiadała o młodych kobietach, dziewczynach. Dużo pyskowały, straszne wymagania i zero chęci do pracy. Narzekała, że starsze kobiety w wieku koło 50 lat musiały wykonywać podwójną pracę żeby cała zmiana mogła się z wszystkim wyrobić. Teraz pracuje w innym zakładzie pracy i opowiada, że jest podobnie. Jak tak się czasem nasłucham to mam wątpliwości czy mieć kiedykolwiek żonę :D. Wspomnę, że ten zakład pracy potrafi zatrudniać masę ludzi bez żadnych umów, którzy pracują po roku czasu i dłużej. Nie wiem jak to możliwe ale wychodzi na to że w takich małych miastach można wszystko, wystarczą pewne znajomości. Na szczęście mnie utrzymuje poznańska firma, więc jest o niebo lepiej i nie muszę się martwić. Całkiem nieźle trafiłem. Tylko szkoda mi czasem matuli która pracuje tam już drugi rok bez żadnej umowy, ganiają pracowników jak chcą, a najgorzej mnie zszokowało to jak mi powiedziała, że zaczynając pracę o 14:00 skończyła o 6:00 rano. 16 godzin :D, z tego co wiem to czasem 10, 12, 8 godzin, mniej to już rzadko kiedy. Mi to przypomina kołchoz pracy. Bo skoro pracodawca na 16 godzin pracy nie rozłoży roboty na dwie osoby i woli wykorzystywać jedną osobę nie dając przy tym przyzwoitej stawki godzinowej i kompletnie żadnej umowy no to sorry. Dorabiać się kosztem zwykłych ludzi zbyt ludzkie nie jest.
|
|
Ale nazwy tego zakładu nie podam :D Dla ciekawostki napisałem jak jest i jest to 100% prawdy. W TMT było o tyle dobrze, że praca po 8 godzin każdego dnia pracującego i była jakakolwiek umowa,na zlecenie ale była, a tutaj nic. Co zrobić, pracować musi, a w jej wieku jest już ciężko o jakąkolwiek pracę.
|
|
bo polacy sb są sami winni, młodzi dobrze robią. ZA 1100 złw takim TMT, po co się wysilać? Zrobić tylko co trzeba dla oka i szukać czegoś lepszego. Stare baby na takich zakładach mają to do sb, że nie mają nic po za tym miejscem pracy i strasznie robotę przezywają :-) ---------------------------------------------
|
|
A czy to moralne i zgodne z prawem ... ? Chodzi o prace sezonowe na plantacjach malin, przy zbiorz jablek, ... jablka - 10h dziennie - 5zł / h -> dniowka ciezkiej pracy - 50zł ( w ty roku byla podwyzka o 50gr za h, teraz 5,50zł), przy malinach niektorym szcze mniej na h wychodzi, inny wiecej ...
|
|
Autor: Wyprane_gacie jak bys byl kochajacy syn to bys na to nie pozwolil swojej mamie tym bardziej na zielono pracowac no ale ty w poznaniu masz sie dobrze i najwazniejsze .musi kobiecina robic jak sie w zyciu nie narobila:(
|
|
boski jak nie znasz mojej sytuacji rodzinnej to nie pierdziel głupot. Ja po znajomościach sam nigdy nie miałem i pewnie nie będę miał żadnej pracy. Sam się cieszyłem jak już znalazłem. Do tego musiałem wyjechać stąd, a jednak wolałbym być w rodzinnych stronach. Tylko móc to sobie mogę, nie ma odpowiednich warunków pracowych i płacowych to trzeba uciekać gdzie się da. Tylko takiemu co nic się nie chce to zostaje na starych śmieciach za 1000zł. Mówię tu o młodych. Bo nasze matki latać po kraju czy za granicą nie będą.
|
|
Całe życie się pracy odpowiedniej do kwalifikacji szukało :) A jak nadchodzi czas emerytury, to trzeba łapać co wpada :):)
|
|
Doświadczenie od was bije aż strach!!! :p
|
|
Osobom szukającym pracy mogę polecić rozwiązanie, na które sam się zdecydowałem i jestem bardzo mi to pomogło. Dlatego chciałbym Wam polecić sprawdzić stronę https://interimjob.pl/ , na której znajdziecie ofertę profesjonalnej agencji pośrednictwa pracy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |