Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
VW PASSAT CZY VOLVO XC70 |
Potrzebuje porady najlepiej mechanika co lepiej kupić wv passata B6 kombi 2,0 tdi 125kw czy volvo XC70 2,4 D5 136kw ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: VW PASSAT CZY VOLVO XC70 |
xc 70 fajniejsze: i moim zdaniem lepsze niz te nudne wiesniackie vw
|
|
nie ma nawet o co pytać. Oczywiście, że volvo. Wybrałeś chyba najgorszego passata jakiego można było. 2.4 D5 w volvo to bardzo dobry wybór, ekonomiczny i dynamiczny. Jedynie koszt serwisu będzie wyższy, ale awaryjność duuużo mniejsza.
|
|
Też bym wybrał volvo, ciekawsze autko i silnik o niebo lepszy, mniej problematyczny.
|
|
jak masz grubo na koncie na czesci wymienne to polecam . ta wersja nowa nie jest , licz sie na to ze bedzie sie psuc od 2004 do 2007 prudukowany malo zamienikow jest na rynku polskim .oginalki bedziesz kupywal a to kosztuje grubo
|
|
piszesz o?
|
|
Miałem Passata B6 - największe goooowno jakim jeździłem co kwartał w serwisie gdzie po jakiś czasie też zaczęli załamywać nad nim ręce - awarie to mniejsze większe problemy z elektryką, cewkami. Na szczęście miałem w benzynie bo 2.0 TDi załamało by mnie kompletnie. Rozstałem się z nim zaraz po zakończeniu gwarancji. Jakoś szczególnie zasadniczy nie jestem ale do VW szybko nie wrócę. A jak widzę ze ktoś to kupuje i się cieszy ..... szczerze współczuję. Co do Volvo - stara sprawdzona i bezawaryjna konstrukcja. Jedyny minus to brak zamienników ale rynek jest teraz pełen części używanych o dobrej jakości.
|
|
o volvo
|
|
kwinto7 i czym teraz jezdzisz?????
|
|
Ja bym brał passata ale nie 2.0 awarie to pękające głowice itd. Inny motor, mnie osobiście volvo nie powala jeździłem s40 i s60z
|
|
Bez wątpienia volvo. Passat = porażka
|
|
Dobry volkswagen skończył się na golfie/jetta II i na passacie B4. Tyle w temacie :D
|
|
\"Obserwujący\" a pytasz bo ? Trzymajmy się tematu. Napisałem - na pewno nie VW. Z aut którymi dziś jeżdżę jestem w 100% zadowolony, na szersze opisy szkoda prądu.
|
|
Ja raczej nawet stawiałbym na VW Garbusa gdyż tak się składa, że jestem wielkim fanem tych samochodów. Zresztą chciałbym zaprosić każdego do przeczytania fajnych ciekawostek o nich na stronie https://garbus.pl/pl/n/27 gdyż naprawdę jest warto to zrobić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |