Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
intelekt a płeć? kolejny argument patriarchatu obalony |
Kiedyś załozyłam temat stereoytyp feministki i wielu panów insynuuowało, że meżczyźni maja umysł bardziej ścisły, że skoro w świecie nauki przeważają mężczyzni to znaczy że są oni do tego świata lepiej przystosowani itp. Niestety ale mojego arguementu o tym, że kobiety były i są dyskrymionwane na polu edukacji nie rozumieli. Zapraszam do przeczytania tegoż artykułu. Bardzo ciekawe może otworzy horyzonty myślowe niektórych z was. http://serwisy.gaz eta.pl/nauka/1,34148,3480185.html Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: intelekt a płeć? kolejny argument patriarchatu obalony |
|
Dyskryminowane na polu edukacji ? Daj przykład bo autor artykułu twierdzi że kobiety mają ciężej bo rodzą dzieci. Zabawny artykuł. Niepotrzebny temat na forum bo o czym tu dyskutować ? 3773455
|
|
Autor stwierdza, że kobiety w mniejszym stopniu (NIE ze względu na intelekt) predysponowane są do nauk ścisłych. Ale to już przecież wiadomo od dawna... Pozdrawiam.
|
|
|
hehehe nie wiem ale zawsze to jakaś odmiana. Umieściłam go tutaj bo chciałam żeby paru panów uzmysłowiło sobie, że mniejszy pdsetek kobiet robi karierę naukową nie ze względów intelektualnych i biologicznych ale z powodu wychowania i mentalności przyjającej niestety tylko chłopcom. Powiedział, że od kiedy jest facetem nikt mu już nie przerywa.............. Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...
|
|
|
Szczególnie "blondynki" mają wielkie predyspozycje do nauk ścisłych.
|
|
Takie głupie podziały ciagle żyją w swiadomosci społecznej jak upierdliwe kokosianki. Zdolności są -całe szczęście- rozdzielone nie według płci, koloru skóry, czy pochodzenia i każda próba uogólnienie ich według takich kryteriów jest beznadzieną głupotą. KAZDY CZŁOWIEK jest inny i każdy ma do czegoś specjalny talent. Jeśli się to nie ujawnia to jest wyłącznie wina systemu społecznego, edukacyjnego itp. KAZDY też jest w czymś dobry i to jest istotne, a nie głupie dyskusje. Choć zgodzę się z tym, że kobietom nadal nie daje się równych szans "dostępu". Po prawdzie też trzeba dodać, że głupota jest również rozdzielona nie według płci koloru skóry czy pochodzenia.... Zbych
|
|
|
Weźmy za przykład to forum.... kobiety stanowią raczej stonowany głos rozsądku, mężczyźni/chłopcy zaś to pełen przekrój.... od stonowanych seniorów do chamskich furiatów. I tak pozdrawiam wszystkich :). ________ Malachit
|
|
|
raczej inteligentna i dojrzala intelektualnie
|
|
|
nHu, przecie sam obserwujesz że kobiety na tymże forum stanowią niemalże połowę wypowiadających się, a poza tym wypowiedzi kobiet wcale nie są wstdliwe i pokorne. Są natomiast przemyślane w zdecydowanej większości, czego niejednokrotnie brak nam. No i kobietki nasze robią mniej błędów otograficznych. ________ Malachit
|
|
|
nHu-czegoś nie rozumiem w Twoim rozumowaniu. Młode dziewczyny w/g Ciebie mają ciekawsze rzeczy niż pisanie na forum ,a chłopcy się nudzą i dlatego piszą? Moim zdaniem rozpiętość wieku udzielających się na forum jest ogromna. I bardzo dobrze. A dojrzałość człowieka nie jest związana z wiekiem. Z pewnością starsze osoby są bogatsze w doświadczenie życiowe. Jednak niejednokrotnie bywa,że potrafią zachowywać się nieodpowiedzialnie i mało dojrzale. Dlatego nie należy uogólniać. Tak samo sprawa intelektu a płci nie jest jednoznaczna. Z pewnością kobiety inaczej myślą niż mężczyźni. Pokusiłabym się nawet do użycia stwierdzenia ,że kobiety myślą sercem, a mężczyźni rozporkiem:)...ale tylko w szczególnych sytuacjach. Sory chłopaki -bez urazy!!!!:))) Pozdrowionka:) G a z e l a
|
|
Gazela: uważam, iż młode dziewczyny nie są zbyt zainteresowane komputerami i internetem (patrzę po siostrach), a to, że chłopcy się nudzą to była ironia. Lepiej niech pograją w piłkę na podwórku czy coś w tym stylu :) Dojrzałość jest jak najbardziej związana z wiekiem, no chyba że są osoby na przykład 10-12 letnie, które są dojrzałe. Oczywiście jak ktoś jest stary to nie oznacza, że musi być dojrzały, ale mimo wszystko jakaś dolna granica wiekowa dojrzałości istnieje. Co do tego, iż kobiety myślą inaczej niż mężczyźni to się nie zgodzę. Według mnie myślą bardzo podobnie, a jeżeli są jakieś różnice to są one nieznaczne i spowodowane wychowaniem. Na koniec niezły żeś stereotyp walnęła :) Ja na przykład znam inny: kobiety mają dwa serca jednym Cię kocha a drugim kocha kogoś innego itd itp :D Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
jakbym byla wstydliwa i bojaca, to nawet w tak anonimowym miejscu, jak forum internetowe, balabym sie wypowiadac, bo zapewne ewentualny atak powodowalby moj lek, to raz dwa, to, ze nie uzywam wulgaryzmow, nie czyni mnie slaba nie musze ukrywac za murem przeklenstw swoich pogladow trzy, nie widzialam wczesniej twojego nicka, wnioskuje, ze jestes nowy na forum, skad wiesz, jakie tu sa kobiety, czytales nasze wszystkie watki, wypowiedzi
|
|
jeszcze dodam nHu, ze to ty poslugujesz sie stereotypami 'Gazela: uważam, iż młode dziewczyny nie są zbyt zainteresowane komputerami i internetem (patrzę po siostrach)',-jaki fajny przyklad na uogolnienie a 12latek moze byc dojrzalszy od 40latka, dojrzalosc to kwestia podejscia do zycia i ludzi 'Oczywiście jak ktoś jest stary to nie oznacza, że musi być dojrzały, ale mimo wszystko jakaś dolna granica wiekowa dojrzałości istnieje.' ta dolna granica to sprawa subiektywna, dla jednego istnieje, dla drugiego nie
|
|
Gazela: widzisz ja zaznaczyłem, że nie są "zbyt" zainteresowane, co nie wyklucza, iż takie młode i piszące na forum dziewczyny istnieją :) Co za tym idzie nie jest to stereotyp :) Bella: Nowy forum pod względem udzielania się na pewno, natomiast czytam je już ponad rok. Nadal uważam, że kobiet jest na tym forum mniej. I nie mów mi, że skoro Ty nie ukrywasz swych poglądów za przekleństwami to nie ma kobiet, które klną i są wulgarne :) Poza tym gdzie ja napisałem, że nie używanie wulgaryzmów oznacza słabość? Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
Znowu się wtrącę: kobiety rzeczywiście inaczej niż mężczyźni myślą, co nie znaczy, że gorzej! Kobiety mają połączone pulkule mózgowe znacznie grubszą niż mężczyźni wiązką nerwów i dlatego potrafią jednocześnie odczuwać emocje (prawa półkula) i myśleć racjonalnie (lewa p.). Do tego dochodzą jeszcze właściwe kobietom fizjologiczno-hormonalne wahania nastroju (mają więc trudniej). My tego nie potrafimy i albo myślimy racjonalnie, albo odczuwamy emocje i uczucia .. i tak na przemian. Stąd biorą się wzajemne nieporozumienia i dlatego trzeba te zasady znać i to wzajemnie. Jednakże wspólnie się uzupełniamy i możemy sensownie przeżywać całe bogactwo jakie niesie życie. Jeśli ktoś opowiada głupie kawały o blondynkach, to niech pomyśli jednocześnie o: matce, ukochanej dziewczynie, przyjaciółce, ulubionej koleżance, mądrej szefowej... PS.Przepraszam za ten mentorski ton :-) i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Zbych
|
|
nHu Nadal uważam, że kobiet jest na tym forum mniej. wcale nie przecze, ale wczesniej napisales '' kobiet na forum jest bardzo mało. Jak już się jakaś pojawi to jest cicha i spokojna ;) Albo wstydliwa i bojąca się wychylić ;)''-o tej wypowiedzi mowilam w moim poscie I nie mów mi, że skoro Ty nie ukrywasz swych poglądów za przekleństwami to nie ma kobiet, które klną i są wulgarne :) nie napisalam nic takiego Poza tym gdzie ja napisałem, że nie używanie wulgaryzmów oznacza słabość? nigdzie nie napisales, ja ci tego nie zarzucilam, to stereotyp, ktorym sie posluzylam, bo pewnie o klnacej babeczce nie powiedzialbys, ze jest slaba, na forum jest pare osob, ktorych posty obfituja w wulgaryzmy, tresci tam zadnych nie ma, a posty kobiet na forum raczej sa bardzo bogate w tresc, wylgaryzmy z rzadka wystepuja/o ile wystepuja/ kobiety na forum zawsze maja swoje zdanie i potrafia doskonale argumentowac w jego obronie, wiec mi tu nie pisz o slabosci kobiet, bo nawet nie wiesz, jak sa silne i ile na tych swoich drobnych ramionach potrafia udzwignac
|
|
Bella: Czy ja napisałem, że kobiety są słabe? Kobiety nie są ani słabsze ani silniejsze od mężczyzn. To indywidualne cechy jednostki determinują czy ktoś jest słaby, a nie płeć. <kobiety na forum zawsze maja swoje zdanie i potrafia doskonale argumentowac w jego obronie> No nie przesadzaj z tymi superlatywami :) Kobieta też człowiek, nie zawsze ma swoje zdanie i nie zawsze potrafi argumentować. Nawet na tym forum ;) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
owszem napisales, ze sa slabe/te na forum/ pozwol, ze jeszcze raz przytocze '' kobiet na forum jest bardzo mało. Jak już się jakaś pojawi to jest cicha i spokojna ;) Albo wstydliwa i bojąca się wychylić ;)''
|
|
Nadal nie widzę w cytowanym przez Ciebie fragmencie stwierdzenia, że są słabe. Bycie cichą i spokojną, albo wstydliwą i bojącą się wychylić to nie słabość. Cicha i spokojna - to nie są chyba cechy słabości? Wstydliwa? To też nie słabość. Często wstydliwość dodaje uroku. Bojąca się wychylić? Inaczej można to nazwać asekuranctwem - też nie jest to negatywna cecha :) No ale, skoro Ty uważasz, że te cechy oznaczają słabość to Twój problem. Mnie w to nie mieszaj :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
mysle, ze asekuranctwem mozna nazwac to, co teraz robisz No ale, skoro Ty uważasz, że te cechy oznaczają słabość to Twój problem. Mnie w to nie mieszaj :) bardzo oryginalne zakonczenie dyskusji
|
|
No cóż, skoro masz inne rozumienie słabości, to nie będę Ci na siłę perswadował swojego podejścia. Ty masz swoje, ja mam swoje - po co się kłócić? :) <bardzo oryginalne zakonczenie dyskusji> Dziękuję za komplement :) Aczkolwiek ja napisałem cały post, a Ty odniosłaś się tylko do końcówki. Nie wiem kto tu się bardziej asekuruje - Ty czy ja? :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
nHu, asekuranctwem, jak wszyscy wiedzą nie jest kwestia napisania całego posta bądz tylko odniesienie się do końcówki. Asekuranctwem jest pewna postawa bądź prezentowanie swych poglądów w określony sposób (by zawsze można się było jakoś wycofać), thats all. ________ Malachit
|
|
Malachit: jeżeli piszę posta z argumentami, a druga osoba zupełnie to pomija i odnosi się tylko do ostatniego zdania (nie wiem dlaczego, może nie ma argumentów), to nie jest to asekuranctwo? Bo pewne tezy mi nie pasują więc nie będę z nimi polemizować? Chyba jednak asekuranctwo. Gwoli ścisłości, jakby ktoś chciał napisać, że w zdaniu <No ale, skoro Ty uważasz, że te cechy oznaczają słabość to Twój problem. Mnie w to nie mieszaj :)> się asekurowałem, to chciałbym zaznaczyć, że to był protest przeciwko tezie Belli, iż napisałem, że kobiety są słabe. Nie wiem dlaczego tak uważa, ale widoczie ma do tego jakieś swoje, tajemnicze powody. Tylko niech mi nie wmawia czegoś czego nie napisałem :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
cichy-«nie zwracający na siebie uwagi otoczenia, skromny, małomówny, nieśmiały; skłonny do ustępstw, uległy, potulny, łagodny» spokojny-«zachowujący subiektywny spokój, zrównoważony, niewybuchowy, niegwałtowny; będący wyrazem spokoju, opanowania, równowagi» 2. «znajdujący się w stanie spokoju obiektywnego, nieruchomy, cichy, nieburzliwy; niczym nie zakłócony» 3. «umiarkowany, nie rzucający się w oczy, niejaskrawy» wstydliwy- 1. «łatwo doznający uczucia wstydu, skrępowania; nieśmiały bojacy sie wychylic, czyli bojazliwy-łatwo ulegający bojaźni; lękliwy, tchórzliwy asekuranctwo-«unikanie ryzyka, przesadnie ostrożne postępowanie mające zabezpieczyć przed odpowiedzialnością za działanie, którego wyniku nie da się przewidzieć; postawa asekuranta, tchórzostwo» asekuranctwem nazwalam caly twoj post, a do koncowki odnosila sie ta ironiczna uwaga o oryginalnosci z zaczerpnietych przeze mnie definicji z pewuenowskiego slownika jez. polskiego tylko jedna, spokojny nr 1, jest pozytywna,/chociaz zwyczajowo w jezyku codziennym spokojny =nie rzucajacy sie w oczy, niejaskrawy/reszta nie, te cechy okreslaja czlowieka slabego, niestalego nota bene nawet definicje w slowniku sa rodzaju meskiego-i gdzie jest rownosc
|
|
Bella- "Chłop żywemu nie przepuści...":) Pozdrawiam:) G a z e l a
|
|
<wstydliwy- 1. «łatwo doznający uczucia wstydu, skrępowania; nieśmiały bojacy sie wychylic, czyli bojazliwy-łatwo ulegający bojaźni; lękliwy, tchórzliwy> Nie jest to negatywna cecha. Wszystko zależy od sytuacji. Na przykład jesteś w pubie po dwóch piwkach. Zaczepia Cię przystojny nieznajomy, podoba Ci się i chce abyś poszła do niego na chatę na piwko. Teraz A) osoba śmiała, odważna może wziaźć byka za rogi i pójść do niego - a co jak ma zamiar na przykład brutalnie Cie zgwałcić a potem zabić? Wtedy wstydliwość uratuje Ci skórę. B) Koledzy podpuszczają Cię abyś skoczyła na główkę z mostu. Bojąca się wychylić nie da się namówić i uniknie np złamania karku itp itd. Takich przykładów można wymieniać bez końca. Podane wyżej przykłady odnoszą się też do asekuranctwa. Jak sama widzisz negatywny oddźwięk tych cech to rzecz względna i zależąca od podejścia jak i sytuacji. Nie zawsze warto być odważnym, nie zawsze warto się wychylać i nie zawsze warto zostawiać nieubezpieczone plecy. <asekuranctwem nazwalam caly twoj post, a do koncowki odnosila sie ta ironiczna uwaga o oryginalnosci> Możesz mi wyjaśnić dlaczego mój cały post był asekurancki? Dobrze, że zaznaczyłaś, iż ta uwaga była ironiczna bo nie zauważyłem :) <nawet definicje w slowniku sa rodzaju meskiego-i gdzie jest rownosc> Może to oznacza, że kobiety nie mają tych cech? Tylko mężczyźni? :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
|
Dziewczyny! A to się nam trafił szowinista:))) G a z e l a
|
|
No cóż poprawiam się sorki-lubię skruszonych mężczyzn:) G a z e l a
|
|
|
A przy okazji nHu-choć to inny wątek,ale może wiesz kto to śpiewał? Zrehabilitujesz się może w naszych "babskich" oczach!:) G a z e l a
|
|
|
"Chłop żywemu nie przepuści...":) Ale ok nie musisz odpowiadać. Zresztą zapraszam Cię do tematu-Polskie Tekstowisko - zabawa. Serdecznie pozdrawiam:))) G a z e l a
|
|
|
Teraz niestety "jelenie w cenie":) G a z e l a
|
|
|
|
Po kawce na piketę!!!!:) G a z e l a
|
|
|
To może jutro!:) G a z e l a
|
|
|
Zboża szkoda -czymś je zastąpimy:) Nie zapomnij o moim wizerunku! Mam się pięknie prezentować na tym plakacie( mam nadzieję ,że masz zdolnosci artystyczne)w końcu to herb naszego miasta! A tymczasem do wieczorka! Zmykam obmyslać strategię:) Pozdrowionka:))) G a z e l a
|
|
|
Same kobiety tu dyskutują i się dowartościowują. Widać , że panowie są ugodowi. Tak trzymać!
|
|
OT- nie same...:) G a z e l a
|
|
nHu-gdzie moje transparenty? Słomiany ogień?Upsss raczej zbożowy:) G a z e l a
|
|
|
To wszystko przez te glupie, kobiece gazety. Pisza tam jakie to kobiety sa wspaniale, a ze meszczyzni gorsi. Robia z kobiet takie tajemnicze, ucza zawile myslec przez jakies skamplikowane, zawarte w nich historyjki. Nie wiem co bardziej zasmieca mozg, Te gazety, czy Radio Maryja. Mysle, ze wiele zalezy od jednostki, a nie koniecznie od plci. Jednak wiekszasc odkryc i wynalazkow to zasluga meszczyzn.
|
|
Widzisz nHu- megafon to nie problem, ale skąd ja wezmę tyle zboża!!!? A może być żwir? G a z e l a
|
|
|
Ostatnio pięknie opaliłam się na kajakach, więc bez obawy(to nie Afryka!) W takim razie akcja przełożona-szukamy zboża!!!:) Pozdrawiam serdecznie i miłych snów:) G a z e l a
|
|
Zippo-kobiety są wspaniałe i tajemnicze i wcale nie trzeba im o tym przypominać pisząc w kolorowych czasopismach,a mężczyźni...no cóż bez komentarza:) G a z e l a
|
|
Kolorowe magazyny dla pań i panów to głównie artykuły sponsorowane i katalogi produktów. Mężczyźni też są wspaniali i tajemniczy. Na przykład ja :D Gazela: a może tak pójść na jakieś okoliczne pole w nocy i skosić trochę zboża? :) Zrobi się kręgi i Łomża będzie sławna :D Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
w kolorowych gazetkach jest raczej opisane jak konkursowo zrobić z siebie debilkę chcąc się przypodobać boskiemu supermenowi z plaży. Należy np. zakładać nogę na nogę, zalotnie poprawiac włosy, machac świeżo wygoloną pachą i koniecznie farbować się na blond i nosić w różach. To jest w tych wszystkich kolorowych gazetkach. Wszystkie jak jeden mąż powinny mieć tytuł: "101 rzeczy, które musisz zrobić żeby jakikolwiek samiec zwrócił na ciebie uwagę". I tylko sytuacje się zmieniają: plaża, dyskoteka, klub, basen, kręgielnia itp. Zenada.
|
|
Widzisz, bo teraz jest trend taki, iż człowiek ma dobre samopoczucie jeżeli czuje się dobrze w swoim ciele i jest atrakcyjny dla płci przeciwnej. Stąd takie parcie na te tematy a że przy okazji można zarobić sprzedając produkty to jeszcze lepiej dla wydawców. Natomiast czy jest to głupie to ciężko powiedzieć. Jeżeli czyni to ludzi szczęśliwymi to czemu tego zabraniać? Ja na przykład jak się zrobię na bóstwo czuję się lepiej niż zarośnięty i w byle jakich ubraniach :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
nHu: w erze leppperowskiej, gdy trzeba wszystko wyjasniac lopatologicznie, wyjasnie prosciej: chodzi o to, ze kobiety/dziewczyny maja sie podobac jemu, nie sobie. Nadrzednym celem jest wyrwanie faceta, a nie podobanie sie sobie. O to mi chodzilo.
|
|
Jako, że era lepperowska też wytłumaczę bardziej przyswajalnie. A kogo mają wyrywać? Siebie? Najskuteczniej jest się przeglądać w oczach innych. Co z tego, że mogę spojrzeć w lusto i powiedzieć: "Ha! Wyglądam świetnie!" jak nie da mi to tyle co zainteresowanie i komplementy ze strony płci przeciwnej. Inna sprawa to gust, dobry smak itp; ale to już kwestia konkretnej jednostki ile z tych porad wykorzysta. Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
nHu: nie chcesz mnie zrozumiec, czy nie umiesz?
|
|
iguana: moge zadać to samo pytanie Tobie :) Czy naprawdę sądzisz, że osoby, które kierują się tymi radami robią coś wbrew swojej woli? Że nie podobają się sobie? Robią sobie krzywdę chcąc się podobać płci przeciwnej? Takie straszne te gazety, że śmią wpajać ludziom, że jak się nie podobają płci przeciwnej to są do nieatrakcyjni? :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
nHu: przeczytaj co napisalam o nadrzednych sprawach, a z mojej strony EOT, bo ta dyskusja jest jak mielenie plew.
|
|
A dojdzie do Ciebie, że nie uważam, iż podobanie się przede wszystkim innym to nic złego? Tak Ci trudno zrozumieć, iż wg mnie taka kolejność też jest w porządku? To, że gruba i pryszczata Pani Zdzisia z mięsnego, z wąsem pod nosem i nieoogolonymi pachami podoba się sobie to mnie nie obchodzi. Niech się sobie podoba. Niech tylko nie myśli, że kogoś wyrwie. Bo tak jak zauważyłaś, w gazetach jest napisane jak wyglądać żeby wyrwać faceta, a aby wyrwać faceta najlepiej pójść przez wygląd toteż takie rady tam się znajdują. Możesz się przeciw temu buntować, nazywać żenadą itp ale i tak świata nie zmienisz. Tak samo w męskich pismach są porady jak zadbać o sylwetkę, jak się ubrać itp. Oczywiście Ty (chyba jesteś kobietą) nie lubisz zadbanych i dobrze zbudowanych mężczyzn, tylko wolisz żuli z brzuchem piwnym i starych kalesonach, którzy się sobie podobają. Chcesz to sobie takich wól. Twoja sprawa. Masz rację - EOT Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
moja kolezanka byla kiedys bardzo gruba, poddala sie operacji i stala sie laska, ze hoho no i maz ja zostawil dla innej laski
|
|
Nieee- no świetna dyskusja! Mogę się przyłączyć? Mnie tam czasami podoba się facet nieogolony:),ale fakt faktem-musi ładnie pachnieć i lepiej żeby był dobrze zbudowany...może być nieodziany:) Ale tak poważnie -to moim zdaniem te gazetki, trzeźwo myślącym kobietom albo mężczyznom ,nie przewrócą w głowie (nie pomogą i nie zaszkodzą),ale komuś...jakby tu powiedzieć!?...niedojrzałemu mogą zrobić wielką krzywdę. nHu-podobno w tym roku mało jest piktogramów. 13.07 2006r-pojawiły się w Bochni,okolicach zamku w Chęcinach i paru innych wioskach. Dlatego jak najbardziej zasadne jest stworzenie ich w Łomży albo okolicy:) Najgorzej ,że trzeba to zrobić nocą! G a z e l a
|
|
Bella a ta inna laska była gruba? <Ale tak poważnie -to moim zdaniem te gazetki, trzeźwo myślącym kobietom albo mężczyznom ,nie przewrócą w głowie (nie pomogą i nie zaszkodzą),ale komuś...jakby tu powiedzieć!?...niedojrzałemu mogą zrobić wielką krzywdę.> Trzeźwo myślący ludzie wyciągną z tych gazet to co im się może przydać a resztę wyrzucą. Ostatecznie jak ktoś z rad skorzysta będzie zadbany, modny i trendy :D Wielka strata :) Gazela: o jakiej krzywdzie myślisz? Co się może stać takiemu człowiekowi? No to się porobi piktogramy :) Tylko to masa ciężkiej roboty. Ubierz się jak ninja na wypad, a że w nocy - to dobrze. Wiadomo, ciemno to przyjemno :D Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
nHu-ano taka krzywda,że niektórzy ludzie biorą dosłownie takie rady udzielane w gazetach. Dzięki lansowanej modzie na anorektyczny wygląd młode kobiety się głodzą,żeby wyglądać jak modelka z czasopisma. Chorują na bulimię lub anoreksję- w efekcie umierają. Czy nie robią sobie krzywdy? Wiesz, to jest skrótowe rozumowanie. Ale takich przykładów ,na zgubne skutki działania propagandy w czasopismach, jest masa. Co nie oznacza ,że w kolorowych gazetach jest sama sieczka. Są przepisy kulinarne, interesujące porady,opisane ciekawe zakątki naszego globu itp. Pozdrowionka:) G a z e l a
|
|
|
nHu-w nocy i owszem przyjemno ,ale to zależy od okoliczności:) G a z e l a
|
|
|
Ha Ha-ciekawe czy o tym samym myślimy!:) G a z e l a
|
|
|
No...nie wiem:)! G a z e l a
|
|
|
To Ty jesteś zboczusiem ,bo ja nic innego nie miałam na mysli! Piktogramy chłopie nic poza :) G a z e l a
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |