Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie raczej do kobietek |
Ktory sklep w lomzy oferuje najlepszej jakosci wyroby wędliniarskie swojskie (wedzone boczki ,szyneczki zeberka ,salcesony ,pasztety itp)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie raczej do kobietek |
W Biedronce
|
|
Autor: nie`dotyczy dziekuje za twoja skromna wypowiedz
|
|
Na ul.Nowogrodziec u p. Krakowskiego smaczne
|
|
Ja swoich najbliższych karmię wędlinami z JBB . Są najlepszej jakości i produkowane są na specjalnie opracowanych recepturach. Przyprawy też dodają wyselekcjonowane.
|
|
U p, Lebkowskiego na ul. Nowogrodziec jadąc do Nowogrodu po prawej stronie
|
|
Autor: Latexowa-nakładka raczej o ten typ wedlin mi nie chodzi :(((
|
|
z miesiac temu otworzyli taki mały sklepik na wyszynskiego z łomżyńskiej wedzarni. Trzeba przyznac ze swietne produkty
|
|
sprubuje tych wyrobow z wyszynskiego skusze sie dlatego ze nowo otwarty. to zapewne dbaja o klijenta mialem swoj sklepik ale pan spanial i nie idzie na jakosc produktu jak sie wchodzi do sklepu to cap wielki od zlezalego miesa, chyba na lepsza chlodnie szkoda wydac ,ale to juz inna bajka
|
|
Za Blaszakiem,obok serwisu rowerowego.
|
|
Autor: siwysiwy juz tam moja noga nie powstanie po ostatnim zakupie kielbasy swojskiej po ugotowaniu smrod poszedl ze mnie zona pogonila razem z ta kielbasa kiedys owszem byl dobry sklepik czestym bywalcem bylem :))
|
|
jak roskroisz kielbase zwroc uwage ile w srodku jest garalety(szprycy) co tego nie powinno byc
|
|
Zaczeli dobrze ale spadli na leb zamiast trzymac sie stawiajac na smak i jakosc. Skoro nie planujesz rozwodu to nie chodz tam.
|
|
to prawda :))
|
|
boski masz rację - ja też ostatnio kupiłam tam wędlinę za blaszakiem, nie była pierwszej świeżości... Musze spróbować z Łomżynskiej Wędzarni bo podobno dobra. Smaczne wyroby są też we Frankfurterce na Nowogrodzkiej no i u Kuzi też ok :)
|
|
Najlepsze wyroby robi moja teściowa ;-) a oprócz jej wyrobów smakują mi jeszcze ze sklepu z ul. Nowogrodzkiej :-) :)
|
|
Autor: madzia32323 to tylko pozazdroscic takiej tesciowej
|
|
Boski to może zrób sama wędlinę. Mięsko napanieruj i upiecz, pasztet też łatwo zrobić i będziesz miała świeże i smaczne.
|
|
Najlepsza swojska wędlinka to jest jak wrzuci się mięsko do marynaty na parę dni,a potem uwędzi,ewentualnie natrzeć przyprawami, czosnkiem na noc do lodówki, a potem do piekarnika:)
|
|
ja nigdy nie wedzilem wiec nie nawedze zostaly sklepy z owym produktem a raczej chodzi mi o wedzonki niz pieczone mieso
|
|
Boski ja też nie wędzę, nie umiem, ale mam taka dobrą duszyczkę i mi czasem wędzi mięsko,a resztę mięs piekę sama,czasem pasztet, albo schabik pieczony polewany piwkiem:).Ostatnio kupowałam w nowopowstałym sklepie jbb koło biedronki na dwornej typowo swojskie wędliny i muszę powiedzieć, że były dość smaczne.
|
|
De.nie rob mi smaka hehe
|
|
Też już sama czekam na tą swojską wędzoną szyneczkę i boczuś:) , ale narazie jeszcze leży w marynacie.
|
|
Marynata i wedzenie to nie Problem,gorzej z miejscem.
|
|
Marynata a potem można upiec. W specjalnym rękawie do pieczenia. Też smaczne :)
|
|
.
|
|
Kolega wędzi (tradycyjnie oczywiście) dla znajomych, produkty nie najtańsze, ale wysokich lotów. Na święta już ma zajętą kolejkę, ale na przyszłość zapraszam... -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
na kiełbaskę cienką i na kanapki mogę dać namiar, Pozdrawiam.
|
|
Łomżyńska wędzarnia jest też na Kazańskiej. Kiełbasy, mięsa, pieczenie mają naprawdę pyszne.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |