niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet poza łomżą - jaka alternatywa dla Neostrady ?

Tak jak w temacie, jaka alternatywa dla neostrady. Za 3 m-ce kończy mi się umowa z Neo, w tej chwili płace 73zł za około 6-7 Mb (zgroza w dzisiejszych czasach za taką prędkość). Czy jest jakiś dostawca internetu który obejmuje swoją usługą okolice Łomży (dokładnie Podgórze). Jedyny warunek to brak limitów na ilość danych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet poza łomżą - jaka alternatywa dla Neostrady ?

Salon Orange przy al, Legionów naprzeciw Kontaktów od 15-30Mb

Teraz opcja do 10 mb/s [neostrada] jest za 49 zł/mc, więc przemyśl czy warto migrować na radiówkę. Alternatywa: LTE, ale z routerem od operatora to miesięczny koszt ok. 69 zł (za brak limitu danych i wysokie prędkości). PLAY ma też ofertę LTE bez limitów na cokolwiek za 49 zł/mc, ale też bez żadnego urządzenia, a router LTE+Antena to wydatek rzędu 1000zł, a bez anteny pod miastem LTE mija się z celem. Routery zaś, jak już mówiłem, są do LTE drogie.

A Internet z firmy Tsunami, ma ktoś może ?

Jeśli masz neostrade,wątpie by była jakaś lepsza alternatywa.Jest to internet po kablu tzn.żadnych ograniczeń nie ma pobranych/wysłanych danych,ani pogoda nie ma wpływu na działanie.Na pewno żadna sieć komórkowa,są limity a Ci co piszą,że nie ma limitów to albo nie czytali umowy albo po prostu się nie znają,rożnie bywa z zasięgiem.Z radiówką również problemy z zasięgiem,przy kiepskiej pogodzie i wysokie ceny.Wystarczy trochę poczytać.Ja bym został przy neostradzie mimo tej ceny,bo radiówka przy takiej prędkości cenowo będzie tak samo albo i drożej,ale przynajmniej nie będzie wszelkich zakłóceń.

spróbuj http://www.elnetix.pl, umowa na czas nieokreślony, tygodniowy okres próbny.

Tutaj masz porównywarkę łączy internetowych dla Podgórza: http://www.wybieramy.net/szukaj/podg%C3%B3rze/0/0/0/0/0/

Witam. Alternatywą może być firma \"Avito Internet\" która dostarcza internet radiowy w Podgórzu. Jak narazie nikt nie narzekał usługę a przed świętami mogą być jakieś promocje.

Możesz jeszcze zainteresować się cyfrowym polsatem, ja taki mam ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org