Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet poza łomżą - jaka alternatywa dla Neostrady ? |
Tak jak w temacie, jaka alternatywa dla neostrady. Za 3 m-ce kończy mi się umowa z Neo, w tej chwili płace 73zł za około 6-7 Mb (zgroza w dzisiejszych czasach za taką prędkość). Czy jest jakiś dostawca internetu który obejmuje swoją usługą okolice Łomży (dokładnie Podgórze). Jedyny warunek to brak limitów na ilość danych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet poza łomżą - jaka alternatywa dla Neostrady ? |
Salon Orange przy al, Legionów naprzeciw Kontaktów od 15-30Mb
|
|
Teraz opcja do 10 mb/s [neostrada] jest za 49 zł/mc, więc przemyśl czy warto migrować na radiówkę. Alternatywa: LTE, ale z routerem od operatora to miesięczny koszt ok. 69 zł (za brak limitu danych i wysokie prędkości). PLAY ma też ofertę LTE bez limitów na cokolwiek za 49 zł/mc, ale też bez żadnego urządzenia, a router LTE+Antena to wydatek rzędu 1000zł, a bez anteny pod miastem LTE mija się z celem. Routery zaś, jak już mówiłem, są do LTE drogie.
|
|
A Internet z firmy Tsunami, ma ktoś może ?
|
|
Jeśli masz neostrade,wątpie by była jakaś lepsza alternatywa.Jest to internet po kablu tzn.żadnych ograniczeń nie ma pobranych/wysłanych danych,ani pogoda nie ma wpływu na działanie.Na pewno żadna sieć komórkowa,są limity a Ci co piszą,że nie ma limitów to albo nie czytali umowy albo po prostu się nie znają,rożnie bywa z zasięgiem.Z radiówką również problemy z zasięgiem,przy kiepskiej pogodzie i wysokie ceny.Wystarczy trochę poczytać.Ja bym został przy neostradzie mimo tej ceny,bo radiówka przy takiej prędkości cenowo będzie tak samo albo i drożej,ale przynajmniej nie będzie wszelkich zakłóceń.
|
|
spróbuj http://www.elnetix.pl, umowa na czas nieokreślony, tygodniowy okres próbny.
|
|
Tutaj masz porównywarkę łączy internetowych dla Podgórza: http://www.wybieramy.net/szukaj/podg%C3%B3rze/0/0/0/0/0/
|
|
Witam. Alternatywą może być firma \"Avito Internet\" która dostarcza internet radiowy w Podgórzu. Jak narazie nikt nie narzekał usługę a przed świętami mogą być jakieś promocje.
|
|
Możesz jeszcze zainteresować się cyfrowym polsatem, ja taki mam ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |