Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
stara matura- gdzie jeszcze piszą starą mature? w jakiej szkole |
witam, jak w temacie. Wie ktos moze w jakiej szkole jest jeszcze pisana stara matura? Wiem ze podobno w technikach. To prawda? Jesli tak to bede wdzieczny za informacje w ktorych?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: stara matura- gdzie jeszcze piszą starą mature? w jakiej szkole |
Tak to prawda jak najbardziej. Ekonomik
|
|
tam gdzie są technika: Mechaniak, Weta, Budowlanka i Ekonomik
|
|
No i w ZDZ-ach.
|
|
w każdej szkole można poprawiać maturę na starych zasaach
|
|
A nie ma w lomzy zadnego liceum w ktorym 3- cie klasy pisza juz po raz ostatni stara mature? Chcialbym sie przeniesc a u mnie w szkole jeszcze w tym roku mamy stara mature i do takiej bylem nauczany...
|
|
najlepiej zadzwonić do sekretariatów i popytać, albo skierować pismo do MEN :)
|
|
Jeśli byłeś w liceum 3 letnim, to nie mogłeś być \"nauczany\" do starej matury. Wszystkie licea piszą w tym roku szkolnym nową maturę. Szkoda czasu na dzwonienie.
|
|
Ucze sie w technikum ale chce sie przeniesc zeby do matury podejsc, bo nauczyciel z przedmiotu zawodowego wystawil mi zagrozenie... Wiec szukam gdzie jeszcze pisza stara mature... Czytalem ze w ZAKu 6 semestr pisze starą mature, ale dzwonilem i nikt nie odbiera...
|
|
nie możesz przenieść się do LO gdyż w technikach w klasach IV jest jeszcze stara podstawa programowa (i stara matura) a LO ma już nową podstawę i musiałbyś zaliczać różnice programowe czyli np. rozszerzoną biologię lub historię. zamiast się przenosić popraw oceny (zagrożenie to jeszcze nie ocena niedostateczna). ostatecznie jeżeli zależy Ci bardziej na maturze niż na egzaminie zawodowym to po prostu do niego nie podchodź wtedy może nauczyciel nie wystawi Ci niedostatecznej.
|
|
Celowo zrezygnowalem z egz zawodowego, nauczyciel i tak mnie nie przepusci. Co do roznicy programowej- pytam o stara mature wiec tam nie ma roznicy programowej.... Z innymi przedmiotami nie mam problemu wiec nawet jakbym musial cos zaliczyc to nie bedzie problemu bo z reszty przedmiotow mam same 4...
|
|
Sekretariat szkoły Żak czynny jest w godzinach 9.00-17.00 - w tych godzinach odbierają telefony....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |