Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rozmowy na telefon przez skype. |
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy dzwoniąc przez skype na telefon komórkowy za granice koszty będę ponosił tylko ja czy też osoba do której dzwonię, bo dzwoniąc przez telefon koszty ponosiła ta druga osoba i to spore. Jak by co to ta druga osoba jest w Niemczech, ale ma kartę Plusa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rozmowy na telefon przez skype. |
dzwon normalnie skype/skype z wykorzyystanien internetu ale ta osoba powinna miec neta z danego kraju inaczej lepiej dzawonic na tel w unii roaming tylko 2 zł
|
|
Dzwoniąc przez skype na tel komórkowy Plusa za granicą wystąpi ta sama sytuacja. Koszty rozmow w roamingu są do sprawdzenia na stronie operatora.
|
|
Zainteresuj się ofertą Lycamobile - ja z USA rozmawiam za darmo w ramach sieci Lycamobile. Wystarczy zamówić na stronie kartę sim, włożyć do jakiegoś, chociażby starego telefonu, doładować za 5 czy 10 zł i można gadać za darmo z drugą osobą za granicą. Druga osoba powinna zrobić te same czynności oczywiście :)
|
|
tak na zdrowy rozum. Jezeli koszty odgrywaja jakas role to dlaczego nie sprobujesz jakiej aplikacij ktora umozliwia bezplatna komunikacje (chyba ze ktos ma ograniczony pakiet danych): skype, google hangouts, whatsup. tango, facebook messenger i sporo innych. Co do rozmow do stanow to hangouts daje bezplatne rozmowy do stanow, bez roznicy czy komorka czy stacjonarny gdyz tutaj nie ma takiego rozgraniczenia.
|
|
zielona_biedronka zapomniałaś dodać że trzeba jeszcze wykupić darmowe minuty. Żeby tylko po doładowaniu konta można było za darmo rozmawiać to wszyscy by mieli tylko w tej sieci :) Troche pomyśl, to nie boli.
|
|
Prościej jest w telefonie zainstalować apkę Viber i wtedy zero problemów i niejasności. Warunek jest taki że osoba do której dzwonisz przez net też musi mieć tą aplikację ale to chyba normalne ;-)
|
|
piotrkropiel - wybacz, ale pierdzielisz. Ja nie wykupowałam żadnych minut. Dostałam kartę sim, doładowałam za 10 zł i od kilku miesięcy rozmawiam za darmo do Lycamobile. Więcej w temat nie wnikałam. I tyle.
|
|
zielona_biedronka od kilku miesięcy rozmawiasz za darmo po jednym doładowaniu za 10zł? Ale zapomniałaś dodać że te darmowe minuty po doładowaniu masz na 14 dni (do dzwonienia w Polsce) lub 30 dni (do dzwonienia do USA). Po upływie tego czasu (14 lub 30 dni) trzeba znów doładować żeby mieć darmowe... Ale Ty może i masz darmowe od kilku miesięcy, za które nie musisz dodatkowo płacić ani doładowywać konta... w Tworkach :)
|
|
o jeju, nie będę Ci udowadniać, że jest tak, a nie inaczej, bo taka rozmowa nie ma sensu - Ty oczywiście wiesz lepiej, co ja mam, a co nie. Ok, niech i tak Ci będzie, jak się masz lepiej poczuć. Do autora tematu - polecam Lycamobile.
|
|
Udowodnij, daj linka ze stroną na której mogę się o tym przekonać. Gdzie będzie czarno na białym jak to działa. Wtedy przyznam że pier..le trzy po 3 i uznam twoją wyższość :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |