Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wyrwanie ósemki w ciąży |
Witam serdecznie drogie Panie, czy któraś z Was wyrywała ósemki będąc w ciąży? Jeśli tak to gdzie i u kogo? Jakie macie doświadczenie związane z danym tematem. Czytałam, że najbezpieczniej jest usuwać ząb w drugim trymestrze, gdyż w początkowym okresie ciąży istnieje większe ryzyko krwawienia po wyrwaniu zęba jak również znieczulenie może przeniknąć przez łożysko - co jest niebezpieczne dla dziecka. Pozdrawiam, A.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wyrwanie ósemki w ciąży |
Hej. Ja miałam ósemkę do wyrwania ale moja dentystka stwierdziła że najlepiej wyrywać pod koniec ciąży. Ponieważ do końca ciąży jeszcze trochę czasu było to zdecydowałam się jedynie na zatrucie zęba i wyrwałam dopiero 3 miesiące po porodzie żeby organizm mógł dojść do siebie po porodzie
|
|
A wiec ile specjalistów tyle opinii mnie zalecił wstrzymanie się do momentu skonczenia karmienia piersią
|
|
Hej. Ja Wyrywalam w 8 miesiącu ze znieczuleniem oczywiście i mój lekarz nie miał żadnych obiekcje co do wyrywania.. A usunąłem u bodenta 200zl taki zabieg kosztuje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |