Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiersz o ludziach naszej gminie pt; Tu wszyscy kradną - to taka gmina! |
Kradnie mamusia, kradnie dziecina I dziadzio kradnie, i babcia kradnie, Choć mówi wnukom, że to nieładnie. Kradnie minister, kradnie generał, Co na złodziei od zawsze gderał, Belfrowie kradną, kradną lekarze, Kradną stoczniowcy i kominiarze. Kradną tu łysi i kradną z brodą, Kradną paskudne i te z urodą, Kradnie tu stary i kradnie młody, Ktoś kradnie asfalt, a ktoś przewody. Kradnie tu chudy i kradnie gruby, Co wciąż nabożne pociska duby, Kradnie blondynka i kradnie ruda, Kradnie grubaska i kradnie chuda. Kradną nad morzem i kradną w górach Kradnie filozof, kradnie rajfura, Kradną dalecy i kradną bliscy, Bo w naszej gminie to kradną wszyscy!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiersz o ludziach naszej gminie pt; Tu wszyscy kradną - to taka gmina! |
|
|
Trzeba skrócić te kradzieże Choć ja w to nie bardzo wierzę. Trza poczekać aż się nażrą podatkami, Ratuszowe hieny co bywają i ....ami.
|
|
alibaba, to jest super, ale jeżeli to twoje jestem pod wrażeniem, jeżeli nie to podaj autora. ja na to: ____________________________ Tyś tym co mną kierujesz to Ty co inspirujesz Tyś tym co mnie ostrzega to Ty o mnie zabiegasz Tyś tym co mi doradza w swych słowach mnie nie zdradza Tyś tym co mnie rogrzesza to Ciebie pragnie rzesza Tyś tym co obiacuje mą wiarę odbuduje więc prowadź ______________________________ To jest moje.
|
|
http://stanhen.blogspot.com/2011_11_01_archive.html - pierwsze wyszukiwanie, alibaba to tu znalazłem źródło a 2011 roku. ..., ale treść jest przednia.
|
|
tak to z netu :)
|
|
Dali : jestes poetą :) pozdrawiam
|
|
nie, nie jestem, ale jak wypiję ze dwa pifka, to sypie mi się do ust szparek...
|
|
ale to juz bylo zgrzyt hehe
|
|
.
|