Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gabinet diagnostyki i terapii psychpedagogicznej |
Witam, Zamierzam otworzyć gabinet diagnostyki i terapii psychopedagogicznej dla wszystkich grup wiekowych. Celem terapii psychopedagogicznej jest przywrócenie możliwości rozwoju umysłowego do normatywu społecznego, podmiotom z deficytami edukacyjnymi na miarę ich możliwości psychosomatycznych, poprzez: . stymulowanie rozwoju dzieci i młodzieży - jest to cel nadrzędny; . stymulowanie i usprawnianie rozwoju funkcji psycho - motorycznych . wyrównywanie braków w wiedzy i praktycznych umiejętnościach manualnych, . eliminowanie niepowodzeń edukacyjnych poprzez różne techniki . eliminowanie niepowodzeń emocjonalno - społecznych i ich konsekwencji. Zastanawiam się jednak czy korzystaliby Państwo z takiego rodzaju usług. Proszę bardzo o sugestie, jakim formami terapii pedagogicznej będą Państwo najbardziej zainteresowani. Czy korzystali by Państwo z usług diagnostycznych, konsultacji, porad lub warsztatów psychoedukacyjnych. W gabinecie ponadto byłyby prowadzone zajęcia metodą terapii zajęciowej oraz metodą kinezjologii edukacyjnej, która poprzez wykorzystanie naturalnego ruchu fizycznego, niezbędnego do organizowania pracy mózgu i ciała, ma korzystnie wpływać na stan równowagi psychicznej, poczucie własnej wartości, lepszą organizację wewnętrzną i zewnętrzną, komunikację ze sobą i z innymi, i w konsekwencji dawać łatwość w porozumiewaniu się, umiejętność podejmowania właściwych decyzji we właściwym czasie, redukcję stresu i naukę szybkiego sposobu rozluźniania się. Proszę o wypowiedź szczególnie rodziców. Dziękuje za współpracę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gabinet diagnostyki i terapii psychpedagogicznej |
Też o tym myślałam. Jeśli jesteś zainteresowana współpracą odezwij się do mnie na mail. Pozdrawiam
|
|
Re: gabinet diagnostyki i terapii psychpedagogicznej |
Nie ma w Łomży zadnych warsztatow dla rodzicow dzieci z roznymi problemami. A jesli chodzi o terapie to ja jestem zainteresowana integracją sensoryczna akurat i logopeda
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |