Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Debata: Jak współcześnie rozumieć patriotyzm? |
Serdecznie zapraszamy na debatę poświęconą współczesnemu podejściu do patriotyzmu. Jest to nasza odpowiedź na przedwyborczą gorączkę, w trakcie której pełno jest odwołań do tego pojęcia. To wyświechtane na przedwyborczych plakatach i bilbordach słowo wydaje się wołać o zrozumienie. Czy dla każdego patriotyzm oznacza to samo? Czy dla współczesnego, zabieganego w codziennych sprawach społeczeństwa istnieje jeszcze coś takiego jak przywiązanie do Ojczyzny? Jak dziś możemy okazywać te przywiązanie i miłość do Ojczyzny? Czy patriotyzm jest naszym wspólnym interesem i dziedzictwem? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą przedstawiciele organizacji pozarządowych o profilu patriotycznym. W debacie wezmą udział Marcin Chludziński, pochodzący z Łomży prezes Fundacji Republikańskiej, Marcin Bagiński, również pochodzący z Łomży były prezes Stowarzyszenia Koliber, oraz Adam Andruszkiewicz, pochodzący z Grajewa, wiceprezes Młodzieży Wszechpolskiej. Potraktujmy to jako solidne, merytoryczne przygotowanie do obchodów Święta Niepodległości 11 listopada. Spotkanie odbędzie się w niedzielę 02.11.2014r o godzinie 18:00 wCentrum Katolickim przy ul. Zawadzkiej 55 w Łomży. --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Debata: Jak współcześnie rozumieć patriotyzm? |
o to jest bardzo poważny temat. Myślę, ze mocno za poważny. Może wypadałoby zacząć od dyskusji np. o wyższości szkoły otwockiej nad falenicką albo odwrotnie.
|
|
Jak rozumieć patriotyzm? Na pewno nie tak jak wy... czyli palenie tęczy, demolowanie miasta albo rzucanie w policjantów kamieniami czy petardami. Rok temu jeden Sędzia wytłumaczył któremuś pajacowi od was co to jest patriotyzm.
|
|
Wy to kto ? Łomża leży na Mazowszu !
|
|
\"mietek12345\" proszę o udowodnienie lub sprostowanie i przeproszenie Klubu za te oszczerstwa. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni podjąć odpowiednie kroki w zaistniałej sytuacji.
|
|
Patriotyzm to napewno nie głosowanie w wyborach na tego który najwięcej o tym mówi... Każdy z kandydatów powie wszystko, aby go tylko wybrał lud ;) Dzisiejszy patriotyzm jest taki jak państwo w którym żyjemy. A żyjemy w takim państwie jakie je rządzący nim ukształtowali... Jeżeli państwo (rząd) chce od nas kasy (podatków) od wszystkiego(!) to jakie możemy mieć do niego podejście?
|
|
DFX ,myślisz czasem co piszesz? Jeśli nie to idź pokaż mojego posta komuś kto chociaż odrobinę zna się na prawie i wtedy zobaczysz jakie kroki możesz sobie podjąć... ;-) Wolność słowa to największy skarb demokracji, która jak na razie jeszcze w Polsce jest. A jeśli chodzi o udowodnienie tego co napisałem to wystukaj sobie w google chociażby przebieg Marszu Niepodległości z zeszłego roku... i nie strasz mnie chłopie tutaj na forum \"krokami\" tylko zakładaj w Sądzie sprawę z powództwa cywilnego i tam będziemy sobie nawzajem wyjaśniać swoje \"kroki\". Jak na razie to jestem poczytalny, wiem co piszę i zapewniam Cię, że moje wypowiedzi przestępstwem nie są. Pa :)
|
|
Cyt. \"W przeciwnym razie będziemy zmuszeni podjąć odpowiednie kroki w zaistniałej sytuacji.\" powiało grozą...;) To wy o patriotyzmie chcecie w sądzie rozmawiać? Zapraszasz na debatę, a w kolejnym poście straszysz ludzi \"krokami\"... Co to za debata jak komuś kto ma inne zdanie chcesz zamykać usta strasząc sądami?
|
|
Wolność słowa to podstawa dyskusji. Dyskutować możemy i jesteśmy otwarci na dyskusję, jednak jeżeli jesteśmy pomawiani o czyny, od których jesteśmy dalecy, a tym bardziej o czyny karalne, nie możemy się zgodzić na taki poziom \"dyskusji\". Czekam na dowody tych czynów zabronionych, które są przedstawione wyżej. Przedstawiciele ŁKMP jak i organizacji, które brały udział w debacie są dalekie od tego typu \"dokonań\".
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |