Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
York reproduktor poszukiwany |
Tak jak w temacie poszukiwany jest pies York dla suczki dwu letniej naj lepiej z Łomży
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: York reproduktor poszukiwany |
Mam takiego psiaka..ma trzy lata ..drobnej budowy..jedyny w swoim rodzaju..zresztą jak każdy York
|
|
Też mam takiego - 3 letni, ładny, szarosrebrny, dobrze zbudowany i zdrowy.
|
|
Proszę o Nr kontaktowy i koszt usługi
|
|
Art.10a.1.Zabrania się: 3)wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli. 2.Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych. Pamiętaj, że szczenięta będziesz mógł/a tylko i wyłącznie oddać za darmo. W przypadku sprzedaży psa nierasowego sprzedawca podlega karze grzywny i/lub więzienia. Zadaj sobie pytanie w jakim celu chcesz skrócić życie swojej suki (tak, ciąża je skróci). Czy stać Cię na prawidłowe prowadzenie ciąży (koszt od kilkuset do kilku tysięcy złotych w przypadku komplikacji) a także na wyżywienie i pielęgnację miotu. Zadaj sobie też pytanie, czy Twoja suka jest wolna od wad genetycznych (które nie muszą być widoczne gołym okiem), bo jeśli szczenięta je oddziedzicczą, możesz zostać z całym miotem, którego nikt nie zechce.
|
|
Pieski zostały by w rodzinie
|
|
502381924...nigdy nie myśleliśmy o Rustym..jako reproduktorze..hmm wydaje mi się że wystarczy sama przyjemność...myślę o psie rzecz jasna
|
|
cyt. z jednej z wcześniejszych wypowiedzi: \"W przypadku sprzedaży psa nierasowego sprzedawca podlega karze grzywny i/lub więzienia\". A co w przypadku psa rasowego? Sprzedawca nie podlega karze, czy może wówczas grozi mu jeszcze większa kara?
|
|
A czemu większa? Sprzedaje psy legalnie, opłaca podatki, wydaje z każdym szczeniakiem dowód zakupu - nie ma podstaw do karania.
|
|
Psy rasowe to psy po sukach hodowlanych i reproduktorach (nie mylić z psem nierasowym, który pokrywa byle jaką sukę, jak w tym przypadku). Psy te mają papiery, są rozmnażane w hodowlach zarejestrowanych, gdzie płaci się podatki, składki itp. Tylko sprzedaż takich szczeniąt i kociąt jest w Polsce legalna.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |