Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Magazyn ekspresu reportewów zwierzęta na rzeż |
BŁAGAM WSZYSTKICH PODPISZCIE PETYCJE W SPRAWIE ZŁEGO TRAKTOWANIA ZWIERZĄT KTÓRE IDĄ NA RZEŻ. PO WCZORAJSZYM REPORTAŻU MAGAZYNU EKSPRESU REPORTERÓW ZACHĘCAM DO PODPISANIA. PROSZĘ OBEJRZEĆ PROGRAM WSZYSTKICH KTÓRZY SĄ WRAŻLIWI NA KRZYWDĘ ZWIERZĄT. Do tej pory mnie to nie interesowało za mocno o puki nie zobaczyłam reportażu w ostatnim odcinku Magazyniu Ekspresu Reporterów. Widziałam jak zwierzęta są upodlone bite kopane i wystraszone bo nie wiedzą czemu ktoś je tak traktuje.Krowa nie miała siły chodzić i za to została skopana ciekła jej krew. Te zwierzęta nie musiały by być tak traktowane żeby jak najwięcej osób podpisało petycje. Jeśli mają umierać niech umierają godnie. Ciężko mi było patrzeć nie dałam rady zobaczyć wszystkiego. ZACHĘCAM I PROSZĘ PODPISZCIE PETYCJE. OBEJRZYJCIE PROGRAM BĘDZIECIE WIEDZIELI O CZYM MÓWIĘ.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Magazyn ekspresu reportewów zwierzęta na rzeż |
FAJNIE PISZESZ ALE GDZIE TEN FILM ZNALESC DAJ LINKA
|
|
OSTATNI ODCINEK MAGAZYNU LINK http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/28102014/17433612 PETYCJA LINK http://polskitarg.pl/przepisy/ od kiedy obejrzałam odcinek nie mogę zapomnieć tych czarnych duzych wystraszonych oczu. Ona błagała tymi oczami żeby jej pomoc. Ale nikt tego nie zrobił. Nikogo nic nie kosztuje podpisanie petycji ale krowy i inne zwierzęta nie będą poniżane i bite do krwi tylko dlatego ze za pare dni maja być zabite.
|
|
po prostu szok
|
|
tacy ludzie to kur..wy,,szmaty bez jakichkolwiek uczuc zycze im zeby zdychali w meczarniach tak jak te zwierzeta przez nich traktowane....mam nadzieje ze w koncu ktos wyzej sie tym zainteresuje i cos z tym zrobi zycie to ciagła walka...
|
|
W końcu ktoś się tym zainteresował ...
|
|
O mój boziu, krew jej leciała. Ale hamburgera i tak zjesz ze smakiem. A jak odcinają kurom głowę na wśi na rosół to też takie tragiczne jest. Kura biega bez głowy, krew się leje na boki. Już lecę z petycją żeby zaprzestali tak bestialskich czynów na kurach. Zapytaj kogoś ze wśi jak grubego kija używa podczas prowadzenia krów z pola do obory i zapytaj dlaczego aż tak grubego ;)
|
|
Gdzie ta petycja?
|
|
to podpisania petycji podalam linka http://polskitarg.pl/przepisy/ jak wejdziesz na strone to jest w prawym gornym rogu
|
|
W TEJ PETYCJI NIE CHODZI O ZABIJANIE TYLKO O ZLE TRAKTOWANIE ZWIERZAT KTORE SA PRZEZNACZONE DO ZABICIA. TAK ZE piotrkropiel OBEJRZYJ PROGRAM DO KTOREGO TEZ PODALAM LINK TO BEDZIESZ WIEDZIAL O CO MI CHODZI. OBEJRZYJ TYLKO WTEDY I DOPIERO SIE WYPOWIEDZ.
|
|
Oooooooooo Boszszszeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Facet dostał w ryja na ulicy krwawi z nosa . panda napisz petycję o zakazie bicia innych !
|
|
niektorzy nie maja rozumu. pisalam nie madrzyj sie jeden z drugim tylko zobacz zanim sie wypowiesz o co w tym chodzi. ciaganie za ogon kopanie krowy ktora nie ma sily juz wstac. do tego stopnia ze w koncu spadla w wysokosci. rzucanie kur razem z ziemniakami do bagażnika oczywiscie w takim samym worku jak ziemniaki. nie patrz na to ze na swiecie jest zle tylko rob co mozesz zeby pomoc na miare swoich mozliwosci. wejscie na strone ktora podalam i wpisanie tam maila juz pomaga. no chyba ze ty lubisz jak ktos meczy zwierzeta. czlowiek to najgorszy gatunek.
|
|
Im wiecej poznaje ludzi tym wiecej kocham zwierzeta.Nie ogladalem tego programu i nie chce ogladac.Panda-tacy ludzie powinni zgnic w wiezieniu.To nie ludzie to bestie.Niestety sa i tacy /nawet na tym forum/ ktorzy z radoscia przygladaja sie meczonym zwierzat.To smutne.Pamietaj jezeli masz zabic stworzenie uczyn wszystko aby zmniejszyc mu cierpienie.
|
|
o to wlasnie chodzi. ze jesli juz zabijac to zeby jak najmniej i najkrócej bolalo. Podpisanie petycji nie wymaga zadnego wysilku. wystarczy wejsc na ta strone ktora podalam i wpisac maila i to wystarczy.
|
|
prosze o podpisanie petycji. wystarczy wpisac maila na stronie ktora podalam.
|
|
Pani krowo ! Czy byłaby pani uprzejma przesunąć się 1/2 m w prawo , bo brakuje miejsca dla koleżanki . Noszsz kurka wodna !!!!
|
|
!!!
|
|
znieczulica?? czy to taki wielki wysilek wejsc na strone i podac maila??? troche empatii.
|
|
*
|
|
Rzeczywiście, te zwierzęta strasznie cierpią! Po obejrzeniu filmu z linku od razu wysłałem maila... Hahaha, żartowałem! Jeszcze raz ci piszę, jedź na wieś do zwykłego rolnika który wyprowadza krowy na pastwisko i powrót do obory(stodoły). Zapytaj go jak grubego kija używa podczas prowadzania krów. I dlaczego aż tak grubego. Będziesz zaskoczona. A jak chcesz \"koszernego\" mięsa to sobie sama takie hoduj.
|
|
Do-piotrkopiel.Tak te zwierzeta cierpia.Ale ty chyba stanowisz wyjatek zeby sie z tego cieszyc Tak postepuje tylko prostak bez zadnych uczuc Zapewne przyjdzie czas ze zmienisz zdanie chyba ze urodziles sie juz takim sadysta .
|
|
krzychu55 tak, urodziłem się takim sadysta. Bardzo mnie to śmieszy :) Nie widzę w swoich wypowiedziach jak również toku rozumowania żadnych oznak które mogłyby mnie klasyfikować do określenia mianem prostaka. Co najwyżej człowiek o odmiennych od innych poczuciu humoru, poglądzie na świat... A swoje zdanie mogę mieć, gdyż to gwarantuje mi konstytucja. Więc daruj sobie :) A śmieszy mnie to że ktoś nagłaśnia jeden przypadek i już petycja, wszyscy muszą współczuć itd. Jak chce to niech złoży zawiadomienie do prokuratury i tyle
|
|
piotrkropiel wiem czemu wiesniak używa grubego kija ale nie porównuj tego z tym co oni robia z krowami na filmie,
|
|
piotrkopiel wybacz ze nazwalem ciebie sadysta ale nim zapewne jestes.Jezeli ciebie bawi znecanie sie czlowieka nad bezbronnym zwierzeciem to niestety moim zdaniem czyni tylko prostak.Prosze Ciebie zmien sie Dlaczego tak rozumujesz pozdrawiam
|
|
**
|
|
krzychu55 przeczytaj jeszcze raz mój ostatni post, tylko tym razem ze zrozumieniem :) Tam jest wyraźnie napisane co mnie śmieszy :)
|
|
##
|
|
Piotrkropiel Skoro los zwierząt jest ci obojętny, to trudno. Są ludzie i taborety. Rolnicy których ja znam nie dręczą zwierząt. Widocznie w takim środowisku się urodziles, wychowales. I taki tego efekt. Konstytucja pozwala wyrażać poglądy, a precyzujea to ustawy. Owszem - aby jeść kure trzeba jej uciąć głowę. Ale można tez wcześniej się nad nią poznecac - polamac ja, włożyć do worka, itp. I tym właśnie różni się człowiek od tzw bestii. Czlowiek -Zabija zwierzę bez sprawiania mu niepotrzebnego dodatkowego cierpienia. Niektóre osoby trzymają kury w ciasnych klatkach, zwierzęta mają złamane kosci itp. Kura u rolników ktorych znam - do momentu schwytania chodziła po trawie, słońcu, kapala się w piasku. Potem została zlapana i szybko zabita. Szybciej niż obciąć głowę nie dało się. Widzisz różnicę? Też zachęcam do podpisania petycji.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |