Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brawo lokatorzy |
Nareszcie mieszkańcy \"Perspektywy\" zorganizowali się i przeciwstawili się samowoli prezesa i tzw.Rady Nadzorczej.Teraz następny krok i trzeba zwołać Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie i pogonić to towarzystwo tam gdzie powinni być,ale nie w sp-ni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brawo lokatorzy |
a na czym ich ta akcja polega?
|
|
znacie może zarobki członków rady ?
|
|
brawo?teraz albo im dopa zmarznie albo będą płacić słone rachunki za ogrzewanie
|
|
Nie wiem z czego się cieszyć. Nikt im kasy na ocieplenie nie da. Jak ja chcę zrobić remont domu to musze za to sam płacić. Jak trzeba wyremontować blok to nikt z mieszkańców pieniędzy dać nie chce. Oj będziemy mieli slamsy za parę lat jak nic. Dzisiaj fundusz remontowy to tak na prawdę fundusz usterkowy. Za pieniądze z funduszu remontowego żadnego większego remontu zrobić się nie da bo jest ich za mało. Jest coś co chyba nazywa się premia termomodernizacja i można trochę kasy z tego dołożyć.
|
|
prezi możecie i pogonić ale za co zrobicie te ocieplenia:):):) jak teraz każdy budynek jest rozliczany indywidualnie, spółdzielnie mają obowiązek prowadzenia odrębnie dla każdej nieruchomości ewidencji i rozliczenia przychodów i kosztów eksploatacji i utrzymania nieruchomości oraz wpływów i wydatków funduszu remontowego. Zarząd prowadzi odrębnie dla każdej nieruchomości: - ewidencję i rozliczanie przychodów i kosztów eksploatacji i utrzymania nieruchomości oraz ewidencję kosztów eksploatacji i utrzymania nieruchomości stanowiących mienie spółdzielni; - ewidencję wpływów i wydatków funduszu remontowego
|
|
do nowal12 brawo brawo brawo ludzie powoli otwieraja oczy ja osobiscie nie chce partaczy
|
|
brawo lokatorzy
|
|
a na mazowieckiej czy w innych blokach jak ocieplali to też czynsz podnosili? z tego co wiem to nie
|
|
te ocieplanie to mydlenie oczu sciany sa z betonu trzeba ogrzewac od srodka
|
|
Wisienka123, inne spółdzielnie biorą kredyty i rozkładane jest to na lokatorów całej spółdzielni, wtedy podwyżki czynszu są mniejsze...
|
|
Wszystko to prawda ale dlaczego inne bloki które zostały juz ocieplone w tej spółdzielnie nie musiały płacić nikt im nie podnosił czynszu to dlaczego teraz reszta ma bulic kase .
|
|
do tej pory było jak było ( kto już \\\" się ocieplił \\\" ten skorzystał :)) ale to już się skończyło i NIKT NIE BĘDZIE SIĘ TERAZ SKŁADAŁ NA WASZ BLOK! - teraz każdy budynek jest rozliczany indywidualnie, bez kasy w tych 47 budynkach będzie coraz gorzej
|
|
zonk powtarasz się, o który blok ci chodzi że inne się na niego nie będą składać..??
|
|
gorzej juz nie beda mieli jak jest
|
|
DO & ZONK NO I DOBRZE
|
|
JAK MI WIADOMO TO LOMZYNSKA TEZ OCIEPLA BLOKI A CZYNSZU NIE PODNOSI
|
|
Fundusz remontowy płacony był od nastu lat więc gowno powinno nas teraz obchodzić za co będą ocieplane bloki. Kończy się rok, w którym mija termin na obowiązkową wymianę wind. Ciekawe co wymyśli prezes w tej kwestii, bo coś nie zapowiada się rychła wymiana.
|
|
DO LUBIE ZELKI I TAK TRZYMAC
|
|
A może tych zarządzających jest za dużo i za mało zostaje środków na ocieplenia?
|
|
lubię_żelki masz rację - rozgryzłeś tajemniczą zagadkę być może niesłusznej chęci pozyskania kolejnych środków :) Franio11 też prawdę gadasz - jak opłacam tam czynsz to też odnosze wrażenie ze za dużo tam osób utrzymujemy :D
|
|
w innym temacie ktoś mądrze napisał : Re: W „Perspektywie” zbiórka na ocieplanie Autor: obserwujący2 (---.adsl.inetia.pl) Data: 04-10-14 11:56 ... W spółdzielni łsm od lat na fundusz remontowy wpłacali 1,30/m2, we wspólnocie 2,10/m2 a my płaciliśmy 0,70 od lat. ... - może właśnie o to chodzi i teraz brak kasy ? re ; wisienka wisienka tobie to trzeba wszystko wytłumaczyć jak krowie na miedzy :):):) ten BLOK to tylko przysłowiowy przykład - dotyczy KAŻDEGO z tych 47 bloków wybudowanych w latach 1983-1992 zrealizowanych w technologii OWT. a czy w zasobach Perspektywy są tylko te bloki? INNI członkowie spółdzielni NIE BĘDĄ SIĘ NA NIE SKŁADAĆ ! jak dla mnie to wywalcie na zbity pysk waszego prezesa z całym tym zarządem , który doprowadził do takiej sytuacji, przez lata płaciliście ( co prawda grosze ale jednak ...) jedni skorzystali a wy teraz obudziliście się z ręką w nocniku :):):)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |