piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet - którą firmę wybrać?

Mam zamiar założyć sobie Internet ale nie bradzo wiem którą firmę wybrać. Wiem, że w Łomży istnieje kilka dostawców. Słyszałem o firmie Inet, ale nie wiem czy to dobra firma. Jeżeli słyszeliście coś o nich (lub o innych) to podzielcie się ze mną informacjami - tymi dobrymi i złymi.

*--------------

Bądź w stanie zarekomendować trzy lub cztery darmowe atrakcje twojego miasta.
--------------*

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet - którą firmę wybrać?

Moim zdaniem najlepsza jest TPSA , musisz kupic modem i podlaczyc sie do lini tel. numer dostepowy 0202122 ,

dziala spoko Winampa zciagniesz w pol godziny

Posiadam neta z "Interneo" jest spoko..czasami ciezko sie rozmawia wrazie jakiekolwiek awarii, ale idzie przezyc:) Ja osobiscie nie mam z nimi problemu. Trzeba tylko byc stanowczym. Nooo i jest TP SA..maja teraz fajna promocje..moze warto skorzystac...trzeba sie wybrac i porozmawiac. Pozdrawiam.

Poprzeglądaj wątki na forum! Może warto poczekać miesiąc dwa na NASK?!

---
PGG

Zasadnicze pytanie jest gdzie mieszkasz bo firmy mają swoje rejony np. tylko bloki albo konkretne osiedla. I jak nie mieszkasz gdzie majo kabel czy sygnał radiowy to nici z neta.

www.4lan.pl
www.ifl.pl
IST czyli elomza.pl
www.interneo.pl

jak ktos zna jeszcze jakies adresy niech napisze, pozatym jest jeszcze tv vectra, no i neostrada.pl i szeptel

Witajcie.
Podzielam zdanie kolegi XtraVert - poczekaj chłopie na NASK. Łącze 24 mbit i częstotliwość (grubo powyżej 3 ghz, zastrzeżona dla tej firmy) zagwarantuje Ci jeden z najlepszych, radiowych dostępów do Internetu w Polsce. Powinniśmy sie cieszyć, że to nasze miasto NASK wybrał sobie jako swoją eksperymentalną "e-wioche". Gdybym nie miał stałego łącza to napewno poczekałbym do początku nowego roku na NASK. Gadałem ze znajomym - w przyszłym tygodniu goście z NASKu mają zakładać już anteny. Zapowiada sie super...

Pozdrawiam
Mr S
GG#1515637

Zakladaj neo+ abonament teraz 150zl aktywacja 1zl i modem za 99zl. A z NASKiem zebys sie rozczarowal, te lacze 24mbit to chyba na calo Lomze bedzie, a wiec na wiecej niz 128kbs nie licz..

abonament 150 zł...?? pwiem Ci tak...... do standardowego korzystania z internetu wystarczy 32kb za 35 zł - mam to wiem..... oczywiście kusi trochę większy luksus i zastanawiam się nad pociągnięciem 64kb za 65zł (+IP stały za2, czy 5 zł).... ale nie potrzebuję..... to co mam wystarcza, nawet do ściągania aktualizacji i pakietów do instalacji....

A TP SA mówię stanowcze NIE!

---
PGG

"Kefasku", nie możesz mówić TPsa stanowczego nie, bo Twój ISP (Internet Service Provider, dostawca internetu dla niewtajemniczonych) ma na 100% łącze z TPsa, a Ty dostajesz jego "skrawek" ;))))

Pozdrawiam
Wujek (Mr) S

MrS orietujesz sie gdzie majo zakładać te anteny, w którym punkcie miasta ma być ich nadajnik. Wogle ktoś coś wie wiecej na temat NASKU.

MrS..... z tego co wiem to Inet (4lan) leci przez szeptel (chyba)......... (powiem w tajemnicy, że kiedyś jak nie miałem dostępu do sieci to właśnie na szeptelowym routerze zatrzymywały się pakiety - miały jakieś problemy chlopaki)

Kolumb ...a co do NASKU to słyszałem, że mają objąć swoim zasięgiem całą Łomżę i nawet kilka kilometrów wokół.

Pozdrawiam!

---
PGG

Ja mam w 4lan i śmiga aż miło, z GWARANTOWANĄ prędkością ;)))

Ja mam tzn. nie mam internetu z interneo... szczerze odradzam, sąsiedzi też odradzą jakby co. Dwóch kumpli i jedna koleżanka też odradzą. Pewien salon telefonii komórkowej też odradzi. Mówię natomiast stanowcze TAK tpsa i biorę w promocji Neostradę. Chcę mieć fantastyczne łącze i winampa sciągnąć w 42 sekundy.

Leszek Tarnowski

Jeżeli mieszkasz w Perspektywie to napewno nie proponuje Ci IST,niewiem jak inne firmy działają i wywiązują się z obietnic, ale IST bije ich na głowę ze słabym transferem. Pan Trawiński obiecywał złote góry jeżeli się podłączysz, a na dzień dzisiejszy sieć jest prawie że zapchana. Większąść programów tego typu jak Kazaa jest zablokowana w ciągu dnia, a w nocy transfery spadają czasami do 500 BAJTÓW NA SEKUNDĘ! Osobiści bym Ci proponował poczekać na NASK, albo przyłączyć do Inetu lub Neo.

Ja mam Neostradę i stale 640kb/s -idzie jak burza i oby się nie zepsuło bo jestem dość niecierpliwy...

Zbych

W miarę mozliwości zachęcam do mówienia Tepsie NIE. Ten molochowaty monopolista ogranicza rozwój internetu w Polsce windując do góry w sposób SKANDALICZNY wszelkie mozliwe opłaty - tak dla internautów, jak i dla dzierżawców/provider'ów. Godzi to nie tylko w NAS, brać internetową bezpośrednio, ale także hamuje skutecznie rozwój e-usług w naszym kraju skazując nas za zacofanie cywilizacyjne w skali globalnej. PAMIĘTAJCIE, że każda złotówka wydana na wzmocnienie Tepsy to nożyk powolutku wbijany w NASZE plecy. W miare miozliwości - jeśli sytuacja nie zmusza- vide my IP - nie korzystajcie z Tepsy

Neostrada jest dobra, ale zważywszy na to że liczba uzytkowników owej usługi rośnie lawinowo (mi juz zaczyna gorzej chodzic) to nie wiem jak bedzie w przyszlosci. Poki zo z interneto jest tak ze zalozyli mi internet we wrzesniu, zainstalowlai antene, kable, dali karte sieciowa i pojechali bez zadnej umowy. PO 3 tygodniach do nich zadzwonilem ze rezygnuje bo kiepsko chodzi. Oni powiedzieli ze po jutrze przyjada i zabiora sprzet. Zgadnijcie czy przyjechali :) Antene sam zdjalem. Teral lerzy sobie w szafie i odpoczywa a intertneo jak nie ma tak nie ma. Dla osob nie lubiacych TPSA Polecam Nordcom. WWW.NORDCOM.PL. Ludzie naprawde przykladaja sie do pracy. IST I Infolan, podobnie jak Interneo nie polecam. Odnoscie IST milczę bo ich nie rozumiem :) A 4Lan jaki jest taki jest....

---------------------------------------------
lomza city

No wszystko by bylo ok, gdyby nie to, ze to co mowisz jest bzdura.
Nordcom ze swoja siecia podpina sie do... InternetDSL.

A myslisz ze firmy ktore kozystaja z TPSA maja jakies inne łącze? Większość leci na DSL. Nie myl DLS z Neostradą. Bo prędkości DSL zaczynają się od 1Mbit a skończywszy na 8.

lomza city

Oczywiście jeśli mówię o DSL to mówię o InternetDSL z tepsy.

lomza city

Ojej, gadasz coraz wieksze glupoty :)
Predkosci DSL zaleza tylko i wylacznie od dostawy i sprzetu, ktory je obsluguje. Gdzie przeczytales ze minimum to 1MB?

Poza tym, wiem do jakiej firmy nalezy wiekszosc polskiej sieci szkieletowej...

lomzacity: pieprzysz głupoty. Są 2 rodzaje DSL - DSL512 i DSL1 (0,5 lub 1 mbit przpustowości / upload 256). Nie ma innych DSL'i. Nie myl DSL z łączami symetrycznymi (POLPAK) bo to zupełnie co innego. POLPAKI zaczynają się od 1 mb.

Wujek S

TPSA podpisala umowe chyba z Siemensem o dostarczenie sprzetu do oblsugi _DSL-a_ do 8MBitow.
Modemy DSL potrafia obsluzyc do 8MBitow...
koniec Kropka. :)

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

No wlasnie jest tak :) Zgadzam się ze zdaniem Rafała.

lomza city

Ale istnieją tylko DSL w postaci 512kbps i 1 mbit. O to mi chodzi. Nie mozecie zaprzeczyc.

Pozdrawiam

Moge zaprzeczyc. W TPSA istnieja tylko takie DSLe... A na swiecie jest kilkadziesiat innych...

A ja wam powiem, że bez internetu da sie żyć :-)

NASK ma zakłądać w połowie 2004 roku w Łomży, OBY

A w neo miałem czasem 200b/s.... W umowie napisane jest, że zobowiązują się usunąć usterkę w czasie dwóch dni roboczych od dnia zgłoszenia a w praktyce było tak, że i tydzień czasu trzeba było czekać. Kiedyś pan z serwisu przyszedł i po chwili powiedział, że nie wie dlaczego internet nie działa. Miał przyjść następnego dnia o 17... czekałem... przyszedł kilka dni później... Mogę napisać jeszcze wiele wesołych historii związanych z neo ale mi się nie chce;)) Była też sytuacja, że nie internet nie działał, dzwoniłem pod podane na umowie nr telefonów do konserwatorów a tam przez chyba trzy dni poczta głosowa... wesoło, nie?:)

STANOWCZO NIe dla neo, ostatnio nie było internmetu przez 5 dni, myślicie że ktoś przedzwonił i powiedział że jakaś awaria i ewentyalnie przeprosił skądże mają to w dupie a jak się dzwoniło do serwisantów i szefa to była atuamtyczna sekretarka, a net zawsze chodzi byle jak bezwzględu na wszystko. Ich serwisanci - wątpię żeby któryś z nich miał maturę = w sumie nie opłaca sie każdy z ich klientów zemści na nich jak nie wiadomo co a słyszałem że są tacy którzy ich teraz skarżą do sądu, dodałem informacje na temat NASK-u to pewny internet.

MARCIN

Neo (nie mylić z Neostradą) już długo nie pociągnie...

Pozdrawiam

SZUKAM CHĘTNYCH DO PISANIA PETYCJI NA NEO ( oczywiście ich klientów). propozycje składajcie na forum ( tam jest założony komentarz kto jest z neo niech wejdzie), wyślemy tą petycję to Rzecznika Praw Konsumenta a kopię do szefa .......Neo. ( pamiętajcie o podaniu swojego -maila).

MARCIN

Autor: MrS (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-12-03 19:20

Ale istnieją tylko DSL w postaci 512kbps i 1 mbit. O to mi chodzi. Nie mozecie zaprzeczyc.

Pozdrawiam

Mr S

Mrs ma ZAWSZE racje!!! Otoz DSL moze dzialac z predkoscia duzo wyzsza niz 0,5 i 1 mbit. NAwet w TP mozesz zamowic sobie DSL o predkosc kilku mbit, tylko cena nie jest juz tak atrakcyjna
A bączek niech zaklada sobie neostrade i nie czeka na nask bo bedzie tak jak z interneo, neo i inetem. W tp masz lacze kablowe 0,5mbit za 150zl na miesiac!!! I jak ciagniesz z dobrch serwerow to tranfer zawsze bedziesz mial 60-66KB/s

Czy jest jakis adres do siedziby INTERNEO?. Razmawialem z nimi przez tel. zeby mi zaistalowali net, oczywiscie nie wiedza dokladnie kiedy przyjda ale mieli dac znac po tygodniu. Minely ze 2 miechy :). Oczywiscie zasypywalem ich sms-ami no i mailami, nawet prubowalem ich odwiedzic, ale okazalo sie ze mieszkaja w Zambrowie, a w Lomzy maja tylk oanteny, sam nei wiem co o tym myslec. U mnie jest tylko Interneo, Inet mial sie wprowadzic w polowie kwietnia ale na gadaniu sie skonczylo, pozatym umowa na 3 lata i instalacja ponad 200 zl w Inecie calkowicie ich dyskwalifikuje. W interneo mam 49 zl instalka no i umowa na czas nieokreslony! ale jak doprowadzic do jej podpisania????? :-)

MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA MULTIMEDIA
Tpsa to lipka ale neostrada jest nawet dobra, NASK nie wiadomo kiedy wejdzie ale radiówka to słaba rzecz, interneo no nawet 4lan to oj ceny takie ze oj oj oj

LoRd.^oo7*

" Od 1 maja Telekomunikacja Polska zwiększa prędkość w Neostradzie TP. Opcja 128 kb/s przekształci się w 320 kb/s, zaś opcja 512 kb/s w 640 kb/s. Wzrostowi prędkości nie towarzyszy wzrost ceny, a dodatkowo klienci zwolnieni z podatku VAT zapłacą mniej o 7%.

Zwiększenie prędkości transferu dotyczy zarówno nowych, jak i dotychczasowych Klientów usługi. "

POCZZEKAMY ZOBACZYMY. Czy NASK, czy NEOSTRADA, czy ............... kablówka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org