Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dobry dekoder do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej,polecicie coś? |
Witam,tak jak w temacie. Czy ktoś może polecić dobry dekoder? Mam teraz dekoder z Manty ale ciągle się zacina i nie wszystkie kanały działają poprawnie. Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dobry dekoder do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej,polecicie coś? |
z dobrej znanej firmy ---------------------------------------------
|
|
Ja mam fergusona ale nie używam bo nie oglądam TV
|
|
Ja polecam WIWA są dobre, mają silny zasięg i niezły serwis jak się popsują.
|
|
Miałem możliwość \"pobawienia\" się droższym fergusonem, ariwą ale ostatecznie polecę Korra hd-128 - malutki acz potężny dekoder, szybki, intuicyjny i ergonomiczny pilot. Na alledrogo można kupić używany za 50 złotych.
|
|
Dzięki za odpowiedzi ale już kupiłam Fergusona,póki co jestem zadowolona. Swoją drogą w łomżyńskich sklepach nie ma zbyt dużego wyboru Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
|
Dekoder nie ma czegoś takiego w parametrach jak zasięg bo ten zależy prawie wyłącznie od anteny i np. odległości od nadajnika. Zacinający się obraz/odbiór to jest kwestia złej jakości (zakłócony, zbyt słaby lub za silny) sygnału z anteny naziemnej. Przy wadliwie działającej antenie wymiana dekodera nic nie pomoże. rudy błazen z druhem
|
|
do paplik Akurat nie zgodzę się, że odbiór zależy tylko i wyłącznie od anteny. Mam telewizor z dekoderem Samsung i WiWA-hd50. Wiwa odbierała dobrze a telewizor z wbudowanym dekoderem nie z tego samego gniazda. Pomógł dopiero wzmacniacz.
|
|
Napisałem \"...prawie wyłącznie od anteny...\", bo każdy dekoder DVB-T jest faktycznie tunerem, w którym sygnał odbiera tzw. głowica w. cz. Głowice mogą różnić się tzw. \"czułością\", czyli inaczej reagować na niższy, od znamionowego, poziom sygnału. Jednak są to różnice niewielkie. W budowie tunerów DVB-T są niewielkie różnice, stosowane są najczęściej podobne, albo te same podzespoły, procesory, dopiero obudowa i wyposażenie peryferyjne tworzą odmienne cechy. rudy błazen z druhem
|
|
W moim przypadku problem był jednak z dekoderem.Po wymianie wszystko działa bez zarzutu. Ps. W pierwszym poście nie napisałam,że dekoder sam się wyłączał Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |