Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hotspot w Łomży |
Witam Co myslicie o pomysle utworzenia hotspot'a w Łomży na ryneczku? Dobry pomysł? A moze znacie inne miejsce gdzie by się to przyjeło? Filip
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hotspot w Łomży |
a co to?
|
|
Hotspot (ang. "hot spot" - gorący punkt) to otwarty i dostępny publicznie punkt dostępu umożliwiający dostęp do Internetu za pomocą sieci bezprzewodowej ;-)) Moim zdaniem dobrze by było na większych osiedlach postawić hot spota
|
|
good idea Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...
|
|
no pewnie i by mogli tam dawać zimne browarki do tego za free lol :P
|
|
jakis hot spot był (nie wiem czy jeszcze jest) w restauracji 4 Pory roku (ta na Piłsudskiego).
|
|
Coś takiego powinno być dawno w Łomży, wykozystać masz TPS , przy szosie zambrowksiej, lub komin ciepłowni, mniejsze miasteczka nie obrażając ( wsie ) mają Hot Spoty ale Łomza to taka metropolia że nie - nie zdziwiłbym się gdyby Instalacja Hot Spot w mieście pojawiła sie w programach wyborczych juz wkrótce :) kiedyś coś wspomiinał o tym vice MBS ,jednam wszystko rozpłyneło się jak sen
|
|
To trzeba wziąść sprawy w sowje ręce i cos w tym kierunku zrobić żeby ta i inne sprawy pchnąc do przodu. Liczy sie dobry pomysł i odpowiedni ludzie do jego realizacji. Ja spróbuje cos w tym kierunku zadziałać, bo myslę że to by postawiło Łomże choć w troche lepszym świetle. Mam rację? Pozdrowienia Filip
|
|
hot spot tak:D sto razy tak!!! tylko żeby znowu nie skończyło się na gadaniu bigi2004
|
|
filip: Jesli coś na tym zarobie to wchodzę :)
|
|
jasne ze sie skonczy wladze miasta pewnie nawet nie wiedza co to internet
|
|
Autor: tarczyn (80.240.166.---) Data: 10-07-06 13:33 filip: Jesli coś na tym zarobie to wchodzę :) Ja to robie nie dla kasy ale ku chwale ojczyzny :)
|
|
A kto miał by być sponsorem tego internetu? Hotspot ma sens w jakiś kafejkach, restauracjach itp. gdzie ludzie by przychodzili wypić kawę itp. i przy okazji mogli by po serfować.
|
|
a nie wydaje ci sie ze fajnie by było gdyby jak przyjedzie do nas turysta mógł sobie usiąćś na ryneczku i poszperać w internecie np. na temat naszego miasta, bazy hotelowej, zabytków itp.....
|
|
Filip a pamiętasz że był terminal z dostępem do sieci przed wejściem do Urzedu Miasta ??? ciekawe gdzie on się podział ?
|
|
Autor: KiLeR (---.lom.vectranet.pl) Data: 10-07-06 11:09 Hotspot (ang. "hot spot" - gorący punkt) to otwarty i dostępny publicznie punkt dostępu umożliwiający dostęp do Internetu za pomocą sieci bezprzewodowej ;-)) ...hehe ciekawe co na to Miodek? P.S. Sory,że nie na temat :)
|
|
Internet w kafejkach czy pubach to kpina jeszcze nie wiedziałem nikogo, kto jadłby pizze i surfował w necie w pizzerii:). Pomysł z punktem dostępowym jest bardzo dobry myślę, że nasze miasto byłoby stać na taką inwestycję. Ciekawe czy nasze władze już dojrzały do takiej inwestycji hihihi w dobie pecetów w łomżyńskim ratuszu liczą na liczydłach. Szkoda, że pomysł spali na panewce i tylko pozostaje płacić krocie za niewątpliwy luksus dostępu do Internetu.
|
|
hot spot na cała łomżę. **** tpsa MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
jest jeden w Chili Pizza nad Rossmanem na ulicy Długiej. Jeśli chcesz korzystać to zamów pizzę i ... lans glans. bo w łomży łomża łomżą jest.
|
|
Cytuję Autor: Filip_z_konopi (---.elomza.pl)Data: 10-07-06 10:17 WitamCo myslicie o pomysle utworzenia hotspot'a w Łomży na ryneczku?Dobry pomysł?A moze znacie inne miejsce gdzie by się to przyjeło? Filip Filipie wszystko cacy z Twoim pomysłem poza realiami. Według Ciebie, kto ma za to płacić i kto obsługiwać, też przecie nie za free !!. Miasto, podatki i te sprawy ?. A co z tymi indianami co są zdecydowanie przeciwko Internetowi i "kolejom żelaznym" ? ________ Malachit
|
|
stary teraz każdy ma w domu neta. komu by się chciało wychodzić gdzieś na jakąś kawiarenkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
a dlaczego nie ?!!. lubama zaczynasz wiać wiochą !! ________ Malachit
|
|
w calym Rzeszowie naprzykąłd to maja internet Wi-Fi gratis. Jedynie na co muszą pieniądze ludzie wydać to na kartę Wi-Fi. Czemu u nas tak nie mozna? ://////
|
|
i tak wam to niewypali i tak
|
|
graboś jak już tego sie "uczepiłeś" to ja nie pisałem ;-) poprostu skopiowałem z wikipedii :-P
|
|
Wbrew pozorom nie każdy ma dostęp do internetu. Niektórych i owszem nawet stać na komputer,ale niestety nie na internet. Dlatego popieram pomysł:) G a z e l a
|
|
Autor: daktyl (---.lomza.mm.pl) Data: 10-07-06 23:40 i tak wam to niewypali i tak ______________________ Wypali wypali ale trzeba mieć dobrego pomysła jak to mówił Ferdek Kiepski. Szczegółów nie mogę ujawnić bo są ludzie którzy mogą się przyłączyć ale bez mojej wiedzy. Poczyniłem już pierwsze kroki, mam sponsora, a właściwie paru sponsorów, rozmawaiłem już z urzędasędasami na ten temat i też nie stwarzali problemów wię wszystko jest na dobrej drodze.
|
|
a będo zimne browarki za free :D hehehe
|
|
Dawajcie jakieś bliższe info, ja sama mało techniczna jestem, ale czytania ze zrozumieniem umiejętność posiadłam. Może przy Boskiej ( i nie tylko ) pomocy się cosik pomyśli, o ile w realnych granicach możliwości. Może linki jakoweś kto podeśle, tak coby się co nieco bliżej zaznajomić z tematem...?
|
|
Przyznajac sie bez bicia, ze mam tylko minimalne rozeznanie w tej calej sprawie, jadnak pozwole se na mala obserwacje. Otoz przebywajac w Polsce w zeszlym roku, mile bylem zaskoczony takim ogolnym dostepem do Internetu, szczegolnie w duzych miastach, np. w Krakowie czy w Warszawie (ale nie mam w ogole pojecia jak to jest z tym w Lomzy...:D). Po prostu majac do dyspozycji kafejki internetowe, ktorych, not bene, az w brod, szczegolnie w tych obitych terenach turystycznych i do tego prawie ze za friko, bo np. 25 groszy za 15-to minutowa sesje, jak pamietam, to chyba nawet na te lokalne warunki to nie az tak wielki wydatek (no nie?) - czego wiec wiecej wymagac? Ja wiem, ja wiem - to nie o to chodzi tu w tym watku, ale np. taki szeroki dostep do tego rodzaju kafejek w Lomzy, choc nawet nie bylby koncowym rozwiazaniem tego problemu 'hot spots', to moglby do pewnego stopnia byc jakas realna i praktyczna opcja, szczegolnie dla tych, ktorzy np. nie posiadaja wlasnego sprzetu - czyz nie? Ot, takie tylko 'food for thought'. Pozdrawiam, wychu
|
|
nawet jakby byl ten hotspot to i tak byscie sie do niego nie dopchali...macie internet w domu to nie narzekajcie;] pozdrawiam:)
|
|
Witam, może jest to wiadomość nie na temat, lecz dotycząca naszego regionu. Eutelsat jest zainteresowany swiadczeniem dostępu do internetu, poprzez lokalnych operatorów. Wsparcie techniczne mają zapewnić osrodki we Francji i Włoszech. Cena miesięcznego abonamentu ma wynosić ok. 25 euro. Źródło: CRN nr.14 z 12 lipca 2006r. Pozdrawiam MirekO
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |