poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
topienie złota, złotnik

Witam. Tak jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego zakładu na terenie miasta Łomża (ew. Zambrów), który jest w stanie przetopić złoty łańcuszek i stworzyć z niego nowy. Za wszelkie info serdecznie dziękuję:)

my name is eS, eM eS

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: topienie złota, złotnik

Jest tylko 1 zlotnik w lomzy na ulicy rzadowej na rogu kolo ronda. Koles z prawdziwego zdarzenia, ja i moj brat robilismy tam obraczki , dalismy swoje zloto on zaproponowal wzory itp. Pelna profeska. Polecam go.

Mi też robił obrączki, ale z deczka spaprał jedną, więc nie wiem, czy go polecać...

Topienie zlota sam(a) moszesz zrobic.
Wez ow lancuszek i wrzuc do Narwi.Proste?

A jesli chodziloby o przetopienie to zlotnik
z Rzadowej da rade.

Ja takie rzeczy robię u jubilera na Mazowieckiej i jestem zadowolona, zawsze dostaję też jakiś upust. Kiedyś porównywałam ceny i najkorzystniej było także u niego.

kup nowy i to samo bez grosza zaplacisz a stary odsprzedaj i bedziesz zarobiona/y

nieopłacalne moim zdaniem, złotnik choćby nie wiem jak się starał i jaki nie był zdolny to bez sprzętu niczego ładnego nie wydłubie, a wątpię żeby ten z rządowej czy inny z łomży miał nowoczesny warsztat..

dosc drogi temat, ale robi stary złotnik na krótkiej.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wiecie to święcony łańcuszek z krzyżykiem i w dodatku to prezent tak więc dlatego zapytałem.

my name is eS, eM eS

tak to jest z tymi łańcuszkami..ni to przetopić ni sprzedać, ni nosić..leżą i czekają nie wiadomo na co..
jeśli już przetapiać to gdzieś w większym mieście bym szukał złotnika z taką specjalnością, u nas efekt będzie raczej siermiężny, a i koszt niemały.

piszee wlasnie koszty przetopu sa takie same jak bys kupila nowy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org