Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
topienie złota, złotnik |
Witam. Tak jak w temacie. Poszukuję jakiegoś dobrego zakładu na terenie miasta Łomża (ew. Zambrów), który jest w stanie przetopić złoty łańcuszek i stworzyć z niego nowy. Za wszelkie info serdecznie dziękuję:) my name is eS, eM eS
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: topienie złota, złotnik |
Jest tylko 1 zlotnik w lomzy na ulicy rzadowej na rogu kolo ronda. Koles z prawdziwego zdarzenia, ja i moj brat robilismy tam obraczki , dalismy swoje zloto on zaproponowal wzory itp. Pelna profeska. Polecam go.
|
|
Mi też robił obrączki, ale z deczka spaprał jedną, więc nie wiem, czy go polecać...
|
|
Topienie zlota sam(a) moszesz zrobic. Wez ow lancuszek i wrzuc do Narwi.Proste? A jesli chodziloby o przetopienie to zlotnik z Rzadowej da rade.
|
|
Ja takie rzeczy robię u jubilera na Mazowieckiej i jestem zadowolona, zawsze dostaję też jakiś upust. Kiedyś porównywałam ceny i najkorzystniej było także u niego.
|
|
kup nowy i to samo bez grosza zaplacisz a stary odsprzedaj i bedziesz zarobiona/y
|
|
nieopłacalne moim zdaniem, złotnik choćby nie wiem jak się starał i jaki nie był zdolny to bez sprzętu niczego ładnego nie wydłubie, a wątpię żeby ten z rządowej czy inny z łomży miał nowoczesny warsztat..
|
|
dosc drogi temat, ale robi stary złotnik na krótkiej.
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wiecie to święcony łańcuszek z krzyżykiem i w dodatku to prezent tak więc dlatego zapytałem. my name is eS, eM eS
|
|
tak to jest z tymi łańcuszkami..ni to przetopić ni sprzedać, ni nosić..leżą i czekają nie wiadomo na co.. jeśli już przetapiać to gdzieś w większym mieście bym szukał złotnika z taką specjalnością, u nas efekt będzie raczej siermiężny, a i koszt niemały.
|
|
piszee wlasnie koszty przetopu sa takie same jak bys kupila nowy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |