Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Torba do szpitala |
Gdzie w Łomży najlepiej zaopatrzyć się w rzeczy niezbędne do szpitala i dzidziusia? Co ze sobą zabrać ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Torba do szpitala |
w Fartlandii zaopatrzysz sie w rzeczy dla dzidziusia, a trzeba rożek, pampersy, ubranka (niby szpital ma ale lepiej posiadać swoje) smoczek, woda morska, chusteczki ,tetrowe pieluszki, gruszka najlepiej sylikonowa, majtki poporodowe, koszule do karmienia ,maść na bolące sutki, rzeczy do higieny dla cb. ewentualnie laktator (mi był potrzebny) Lusia
|
|
Dodam ze podklady ginekologiczne. Podkladki toaletowe.recznik papierowy.
|
|
szlafrok,kapcie i klapki pod prysznic, 2-3 zmiany piżamy w razie co odpinane z przodu do karmienia,stanik do karmienia ,ciepłe skarpetki,,majtki takie jednorazowe do kupienia w sklepie medycznym,2 ręczniki duży i mały,szczotka do włosów,szampon ,płyn do higieny intymnej,mydło,balsam,szczoteczka do zębów,jakieś kremy,ręczniki papierowe,sztućce,kubek,wkładki laktacyjne,krem na brodawki.wodę do picia ia jakieś herbatniki żeby się pokrzepić po porodzie(ja tak miałam)Dla dzidzi weź chusteczki nawilżane pieluchy,smoczek,ubranka na zmianę czapeczki,pieluszkę tetrową,body,pajacyki,kocyk,skarpetki,jakąś maść do pupy(polecam bepanten),jakąś oliwkę do pielęgnacji.Dużo rzeczy można kupić w fartlandii. Pozdrawiam.
|
|
Podklady itp zapewnia szpital ale swoje mieć można Lusia
|
|
W szpitalu używa sie podkladow szpitalnych swoje mozesz miec w domu
|
|
ty torby nie bierz tylko walizke duzo lub z dwie
|
|
Najlepiej wez torbe Sherlocka. On jest bez jaj to torba mu niepotrzebna.
|
|
Urodziłam 3 dzieci i żaden rożek, woda morska ani tym bardziej gruszka silikonowa nie była potrzebna. Myślmy realnie. Nie spędzimy tam miesiąca:) Piżamy proponuję szpitalne. Po porodzie krwawimy więc często widziałam kobietki upaprane krwią (ja zresztą też) więc po co brudzić swoje? No chyba, że w każdych warunkach chcemy wyglądać perfekcyjnie. No ale po porodzie raczej i tak będzie ciężko. Podkłady szpital zapewnia. Ubranka dla dziecka też. Jak przeleje się pampers i pobrudzi ubranko to co zrobicie? Utkniecie je do torby i będziecie kisić do wyjścia? O pranie szpitalnego zadba szpital. A swoje ubranka na wyjście do domu.
|
|
Ok dzięki za info. Mam nadzieję ze to będzie szybki poród :) a ogólnie jaka atmosfera panuje u nas w szpitalu jak personel?
|
|
nie szalej z ta torba jak bedzie ci cos potrzebne to rodzina doniesie wez tylko sobie 2 koszule kapcie buty do prysznica majtki poporodowe i przybory toaletowa do porodu i tak dadza ci koszule szpitalna a dla dzidziusia wez tylko pampersy i chusteczki w szpitalu go ci ubiora nie ma sensu tego wszystkiegio ciagnac trzeba by było naprawde ze dwie walizy a te 2 czy 3 doby dziecko moze byc ubrane w szpitalne ciuchy nic mu nie bedzie
|
|
poród proponuje rodzinny z kimś bliskim. A położne sama się przekonasz. Zależy na kogo trafisz.
|
|
ja rodziłąm w łomży 2 razy i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń,nie ma co się na zapas negatywnie nastawiać.życzę szybciutkiego porodu. Pozdrawiam.
|
|
żyjmy średniowieczem ..... Lusia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |